Babát szeretnénk a férjemmel, viszont én elég sok energiaitalt iszom. Baja lehet a babának amikor még nem tudom teherbe estem e, és fogyasztok ilyen italt?
Nem lehet baja, mert mikor elmarad a mensid, és kiderül, hogy babát vársz, úgyse fogod inni. Én sokszor kívánom meg a kólát (főleg a korai szakaszban, hányinger ellen ittam) De energia italt is iszok, ha meg kívánom, nem nagy mennyiségben, csak pár kortyot.
23 hkm
Pro
1. a koffeinnek nincs bizonyított, káros hatása a magzatra
2. a terhesség korai szakaszában a magzat nincs kapcsolatban a méhlepényeddel, ő biztos nem kap belőle
Kontra
1. az energia ital tiszta tartósítószer, tehát méreg neked is, a szerveidnek is, a babádnak is
2. tiszta cukor, elhízást okoz, és savasít. Terhesen rengeteg lesz a gyomorsavad, hetekig ég majd a gyomrod. Nem kell pluszban savasítani
3. felviheti a vérnyomásod, ami nem túl jó, terhesnőknek kerülni kell a magas vérnyomást.
4. a baba az első trimeszter után kb. már a méhlepényedből táplálkozik, így minden káros anyag, tartósító, koffein már közvetlenül éri
5. jobban teszed, ha a terhesség alatt inkább pihensz, szülés után nem nagyon fogsz. Ha fáradt vagy, aludj, vagy sétálj.
Egyszóval szerintem ne igyál energia italt.
Ez olyan gyerekes, már bocsánat! :) Ha nem ihatok energiaitalt, akkor nem is kell gyerek, brühühü!!
Legalábbis a kérdés nagyon erre hajaz. Nehogy már az a sz@r ennyire fontos legyen, hogy még azt fontolgatod, hogy terhesen is iszod, ha itt azt mondják, hogy nem árt!
Ezt én nem értem, gyereket terveztek, de nem tudsz lemondani az energiaitalról? pff
inkább kávézz abban nincs annyi szutyok vegyszer...meg adalék anyag...
Amugy csak a magas vérnyomás ill pulzus az ami veszélyes a többi meg...te tudod mivel mérgezed magad. Ártani csak kb a 10-ik héttöl árthat ugygondolom. Példa,én mindig is alacsony vérnyomasos voltam kb 100/65 pulzus 75 miota terhes vagyok 120-/75 pulzus 90 ugyanannyi kávét iszok orvosi engedélyel mint előtte 2max egy nap. Volt rajtam 24órás vérnyomásmérő ami szerint alacsony a vérnyomásom. Kávé nélkül annyira leesik néha hogy rosszul vagyok. De ez a szerencsésebb mert van aki az utolso pár honapot korházban tölti a magas vérnyomása miatt. Ezért szerencsésebb ha lemondasz rola. Nézd meg nekem a terhesség hogy megemelte ha neked alapbol magas az energia ital miatt akkor nagyon nem szerencsés babát vállalni. Neked is meg a babának is baja lehet.
Nem is beszélve arról, hogy az energiaital is függőséget okoz. Én is ittam, az elején reggelente egy energiaital és máris toppon voltam. Aztán egy hét után már nem ébresztett fel, akkor már többet ittam...és így tovább.
Aztán mikor letettem, akkor meg veszettül hiányzott hetekig, hónapokig. Biztos hogy terhesen erre van szükséged?
Mert ezt kérdezni kell... mármint, hogy káros-e. Mintha nem ez folyna a csapból is. A színe, szaga és íze is egyértelműen arra utal, hogy káros.
Én is ittam, de tudtam, hogy terhesen ilyet nem lehet.
Én már a kérdést sem értem.
Komolyan, hogy embereknek micsoda problémáik vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!