Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sok a 8kg hizás 24...

Nagyon sok a 8kg hizás 24 hetesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 24 hetes kismama vagyok eléggé vékony voltam mikor teherbe estem 54 kg!hogy ezt a sulyomat tartani tudjam állandó diétán kellett élnem mert nagyon hizékony vagyok szó szerint ha ránézek a kenyérre attól is hizok!57kg voltam mikor 12 hetesen felvették az adataimat a kiskönyvembe!akkor kellet először menni tanácsadásra!most 24 hetesen 65kg vagyok és 168cm magas!én nem érzem magam bálnának de tudom hogy ez a sulygyarapodás sok! már a családból is mindenki azzal bánt hogy mennyit is hiztál?nem eszek kettő helyett, sok gyümölcsöt joghurtot eszek ,mégis minden meglátszik rajtam!mit csináljak még hogy ne hizzak tovább?nem csak én hizok a baba is elég nagy a korához képest az uh szerint!minden egyes falatot ugy nyelek le hogy lelkiismeret furdalásom van!aki volt hasanló helyzetben kérem irjon! további boldog babavárást mindenkinek:24 hetes kismami
2008. júl. 17. 12:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
A terhesvitaminoknak van ilyen áldásos hatása sajnos. Ne egyél olyat amiben hozzáadott cukor van (pl gyümölcsjoghurt, akármennyire egészséges is), és a finomított lisztet kerüld messzire. És sokszor egyél kicsit. De ne a családod miatt diétázz, azok véleményére tegyél magasról, hanem csak magadért.
2008. júl. 17. 13:05
 2/17 anonim ***** válasza:
Én is 11kg -nál tartok a 29. héten és a doki szerint sok.55kg ról indultam,most 66 vagyok,mondjuk az elején ettem rendesen mindent,most viszont visza kell fognom magam,nekem is elég nagy a babó a korához képest.
2008. júl. 17. 13:10
 3/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én 21 hetes vagyok, és már 8 kilót híztam. Így vagyok 57 kiló és senki nem macerál miatta. Nem eszem sokat, mégis hízok, igaz, hogy csak a pocakom nől, meg a cicijeim, máshol nem látszik. Sem a védőnöm, sem az orvosom még nem mondta, hogy sok lenne a hízás. Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert a babádnak szüksége van táplálékra, vitaminokra. Boldog babvárást Neked is.
2008. júl. 17. 13:11
 4/17 anonim ***** válasza:
Ez gondolom alkati kérdés is,ki mennyire hízékony.Én mindkét terhességemet 48 kg-val kezdtem az elsőnél 12 kg-t híztam,a másodiknál meg 7-et csak.Pedig ettem rendesen.Nálam pont fordítva volt az istennek nem tudtam több kg-t felszedni(nem vagyok hízékony alkat amúgy).Próbálj meg többször enni kevesebbet.Lelkiismeret furdalásod meg ne legyen,mert kell a tápanyag a babádnak is.A túl nagy cukor tartalmú ételeket kerüld.
2008. júl. 17. 13:18
 5/17 anonim ***** válasza:

En is 170 vagyok es 65 kg-al kezdetem a terhesseget es most vagyok 19 hetes de en 1 cseppet sem hiztam(mondjuk en ikabb csontos vagyok...de azert nekem is volt uszogumim).Neha en epp emiatt aggodom,d e a doki minden 1es alkalommal megnyugtat h no es egeszseges a baba.Sot van h a 64 es 65 kg kozt ingazom,pedig eszem,igaz nem 2 helyett de valamivel tobbet mint eddig.

Szerintem feleslegesen aggodsz.

A kornyezeteddel meg ne torodj,szerintem csak azert piszkalodnak mert megszoktak h sovany voltal es most mindenki szemeben nagy a valtozas.Szerintem ha par kiloval fentebb kezdted volna a terhesseget eszre sem vennek rajtad.(ha pedig tenyleg tulsulyban lennel nyugodj meg h a doki dietara fogna,mert az sem neked sem a babanak nem egeszseges.)

Ne torodj velunk,a lenyeg jogy jol erezd magad es orulj az aldott allapotnak.

Gratulaok a babhoz!

2008. júl. 17. 14:06
 6/17 anonim ***** válasza:

szia!

Ne aggódj, én sokkal többet híztam az elején mint te, kb. az ötödik hónapig 12kg. És végig 3.3 és 3.5 között volt a cukrom. most már 3hónapja semmi, sőt van, hogy melegebb napokon fogyok is 1-2kgot. Rengeteg folyadékot iszom. Majd amikor a baba foglalja a helyet annyira, hogy csak egy szem őszibarack is alig fog lecsúszni akkor már tuti nem hízol. Van aki az elején szedi föl, de valaki meg dicsekszik, hogy ő milyen jól csinálja és a 26.héten még csak 2kgnál tart, azt az utolső 3hónapban meg föl szed 10et. Alkat függő! A lényeg azt edd ami jól esik, a tested tudja mi kell nektek. +SOK SOK VÍZ, meg gyümölcs!!!!!

érezd jól magad a bőrödben! üdv 34hetes kismama

2008. júl. 17. 14:23
 7/17 anonim ***** válasza:
Én is ezzel kínlódom,de a csajok megnyugtattak,na meg ma a védőnőm!:o) http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
2008. júl. 17. 14:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Szerintem,aki a terhesség alatt hízik meg,az tuti visszanyeri kezdősúlyát,mégha 1-2év kell is hozzá!Aki addig optimális súlyú volt,annak semmi indok nincs,hogy miért ne fogyna vissza,főleg ha nem zabál!Abba gondolj bele,ha nem eszel többet,mint előtte,akkor valamiért lerakódik az a zsír,ha akarod ha nem! De szerintem ez később úgy ahogy jött fel,úgy megy is majd le!

Én legalábbis reménykedem,mert nekem is felpattant 20.hétig 8 kg!

2008. júl. 17. 14:34
 9/17 anonim ***** válasza:

Sejtem, hogy mit érzel, én is időnként nagy dilemmába kerülök, mert 21 hetes vagyok és már 8 kilót híztam. Talán azért érint ez kicsit rosszul, mert évek óta odafigyeltem a súlyomra (terhesség előtt 63 kg voltam 178 centihez, arányos voltam, de inkább vékony, mint átlagos), elég sokat mozogtam, keveset ettem, először azért, hogy ne hízzak, később azért, mert már ez volt a normális. Amint megtudtam, hogy terhes vagyok változtatnom kellett, leraktam a cigit és elkezdtem rendszeresen táplálkozni, nem csak akkor, amikor már a béka segge alatt volt a vércukrom. Gondolom, hogy ez akkora változás volt a szervezetemnek, hogy hipp-hopp felszaladt ez a 8 kiló, pedig nem eszem én sem kettő helyett, de tény, hogy kívánós vagyok. Mondjuk a történethez az is hozzátartozik, hogy kb 7 héten keresztül feküdnöm kellett, mert baj volt a placentával, és azóta sem igazán ugrálhatok.

A párom és a barátok nyugtatnak, hogy nem vagyok bálna és ha az is leszek, az sem baj, mert az a fontos, hogy kihordjam a babát, én ezzel tisztában is vagyok és abban is biztos vagyok, hogy ami marad rajtam szülés után, az villámgyorsan le fog menni, mindig is nagyon könnyen fogytam.

Ugyanakkor a másik felem fél a tükörbe nézni és mérlegre állni, de amikor mégis leküzdöm ezt, akkor biztos, hogy pár napon belül beszól egy-egy kolléga, vagy ismerős, hogy "Jé, mekkorát nőttél!", vagy "Juj, mennyi kilót rak rád a baba, kettő helyett eszel?". A kedvencem az volt, amikor a múlt héten az egyébként 155 cm magas és 100 kg környékén lévő munkatársnőm poénosan megjegyezte, hogy lassan elhozza nekem a régi nadrágjait és akkor nem kell majd újakat venni (ugyanis ő eredetileg 130 kg és ledobott 30-at, ami az ő esetében alig látszik meg). Azt azért hozzáteszem, hogy eddig csak olyanok szóltak be, akiknek még soha nem vártak babát, de ennek ellenére is kisebb-nagyobb túlsúllyal rendelkeznek és korábban épp ezektől az emberektől hallgattam, hogy "Te milyen vékony vagy és magas, nem kellene ehhez egy kicsit többet enned?"

Tehát nagy eséllyel rosszindulatról van szó, de az én egyébként is hiperérzékeny várandós lelkemnek ez most nagyon rosszul esik és nehezen tudom eldönteni egy-egy ilyen szituációban, hogy essek neki alanyunknak, vagy rohanjak el bőgve. Majd pár napra/hétre megnyugszom és kezdődik ismét a para.

Már előre félek, hogy mi lesz, ha hazamegyek rokonlátogatóba, ugyanis külföldön élek és a rokonok, otthoni barátok, ismerősök 14 hetesen láttak utoljára, legközelebb pedig 30 hetesen fognak. Valamiért van egy olyan sejtésem, hogy ott is néhány emberkétől megkapom majd a kritikát.

Persze gondolom, hogy ha abban a helyzetben lennénk, hogy csak 2-4 kilót szedtünk volna fel eddig és 7-10 kiló plusszal mennénk szülni, akkor meg azzal vádolnának bennünket, hogy nem eszünk rendesen és jósolnának nekem egy két kilós újszülöttet.

Nem értem én, hogy ez mire jó!

2008. júl. 17. 14:38
 10/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok! szeretném megköszönni mindenkinek

aki irt és jó tudni hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben,de hát az embernek mégiscsak rosszul esik ha mindenki azzal szekálja hogy mennyit hiztál!mégegyszer mindenkinek boldog babavárást üdv.

2008. júl. 17. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!