Ha beoltatom magam H1N1 ellen, idióta vagyok?
A legnagyobb félelmet a híres 1918-as spanyolnátha járvánnyal történt összehasonlítás okozta. A hasonlóság valóban létezik, de másképpen, mint a H1N1 elleni oltást szorgalmazó cégek szeretnék. Ugyanis az amerikai National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) már 2008-ban megállapította, hogy az 1918-as járvány 20-40 millió halottja
nem a nátha vagy a vírus áldozata volt,
hanem igen agresszív
baktériumok okozta tüdőgyulladásé.
Dr. Lawrence Broxmeyer már előzőleg bizonyította, hogy az 1918-as pandémiát különösen olyan
baktériumok okozták,
amelyek mutáns formái a szárnyasok, disznók, marhák között elterjedt náthának és az emberi tüdőbaj-baktériumának. (drbroxmeyer.netfirms.com).
Én is ellene voltam, de meggondoltam magam. Többek közt, mert ismerőseim baráti körébe tartozott a 24 éves fiatal fiu, aki tegnap halt meg. Makk egészséges sportoló volt és elvitte a vérzéses tüdőgyulladás.
Van egy 19 hónapos lányom, nemsokára szeretnék még egy babát. Jobb a békesség, talán be kellene látni, hogy ez a vírus nem viccel és tényleg egészséges embereket is ledönt a lábáról!
Utolsónak!
Mielőbbi jobbulást a párodnak! Nekem pedig jó egészséget és boldogabb babavárást!
Én még mindig vacillálok, de tehetem is, 10 hetes vagyok. Nem gondolom, hogy idióta vagy, és azt sem nevezném annak, akik nem oltat. Mindenkinek egyéni felelőssége, ki hogy érzi magát nagyobb biztonságban, stb. Ha a mi területünkön is elharapóznak a dolgok, otthon maradok. Bár tudom, ez vajmi kevés védettséget jelent, két óvodás gyerekem van. Viszont egy, a mi környékünkön nagyon elismert tüdőgyógyász azt mondta, idézem: A vérzséses tüdőgyulladás valóban halálos, azonban a védőoltás mellékhatásaként 10 év múlva is kialakulhat az arra érzékenyeknél idegrendszeri bénulás. Azt már én teszem hozzá, hogy a csecsemőkorban adott védőoltásoknál is előfordulhat ilyen, ezzel együtt jól elgondolkodtatott és azóta sem találom a helyes megoldást. és különben is, akár oltatunk, akár nem, nem tudjuk, hogy helyesen döntöttünk-e.
Az óvodai csoportunkban 28 gyerekből 3 van beoltva, a többiek nem kérték. Az egész oviban meg a 100 gyerekből tizenegynéhány.
A férjem nem akar oltatni, amit azzal indokol, hogy akkor mostmár majd minden évben oltatunk ellene?! És tényleg, ez is elgondolkodtató, hiszen az oltás 6-8 hónapig véd. Jó, utána én már speciel biztos nem leszek többet kismama, tehát akár túl is eshetek rajta. Szóval nagy a dilemmám. A nőgyógyászok nem javasolták, a gyerekorvosunk a saját családját sem oltatja.
Én meg - anyukám és emlékeim szerint - még soha nem voltam semmilyen influenzás, lázam is csak bárányhimlőnél, mumpsznál és tüszős mandulagyulladásnál volt, amit azóta kivettek. Több tüdőgyulám is volt már felnőtten, lázam akkor sem volt magas, mindig 38 alatt maradt. Ez persze egy pont amellett, hogy oltassak.
Jövő héten megyek a 11 hetes uh-ra, akkor majd újra meginterjúvolom a dokit. Mivel nagyon bízok benne, ha javasolja, vagy nem gondolja ártalmasnak, akkor még egy pontot adok az oltásnak, és lehet, hogy akkor összejön mellette annyi, hogy meg is teszem.
Egy szó, mint száz, aki úgy nyugodt az oltasson, aki nem, az ne, próbáljon máshogy védekezni. A tv-ben is elhangzott, hogy nem kapja el több terhes mint a többit kórt, csak több hal bele.
Ja, és még egy: a kismama üzenete az oltásról a kismama szájából hangzott el? Mármint látta valaki, hogy ezt mondja? (én nem láttam a hírt magát sem). Mert ha nem, akkor mindenki mondhat, amit akar, az oltás meg nem nagyon fogy!!!! Erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!