Mit tennétek a helyemben? Annyira idióta vagyok, hogy az már nekem fáj.
Sziasztok!
Igyekszem rövidre fogni. (Bár utólag visszaolvasva ez nem sikerült.)
33 hetes, veszélyeztetett kismama vagyok. A párommal másfél éve vagyunk együtt, a babát nem terveztük, de nagyon örülünk neki, és várjuk. :)
Azonban, mint szinte minden kapcsolatban, nekünk is vannak problémáink... Történetesen éppen a bizalom. Ő csinált hülyeségeket (netes csajozás...), én pedig képtelen vagyok megbízni benne.
Mióta babát várunk, úgy érzem és látom, hogy sokat változott, de én épp nem az a típus vagyok, akinek a bizalmát könnyű visszaszerezni. Nem tudok hinni neki, nem megy. Persze nem rágom a körmöm egész nap, hogy hol van és mit csinál, de a szálka mindig ott van.
Az elmúlt két hétben azonban megváltozott valami. Egészen konkrétan másfél hétig (amiből 6 napot itthon töltött szabadságon), a páromnak eszébe sem jutott, hogy létezik olyan dolog, mint a szex. Se simi, se összebújás, semmi közeledés. Ez már csak azért is meglepő, mert 1-2 naponta igényli, és most látszólag minden előzmény nélkül 0-ra csökkent az "étvágya". Végül én voltam az, aki felhozta a dolgot, és mikor rákérdeztem, hogy mi a baj, azt mondta, hogy semmi, csak egyszerűen mindig fáradtnak érzi magát.
Viszont még múlt vasárnap elkezdtem rágni a fülét (érezvén a szexmentes napok súlyát a vállamon), hogy menjen el a haverjával egy kicsit sörözni, dumálni, mozduljon ki, mert úgy gondoltam, nem egészséges, hogy folyamatosan itthon ül, és a vágycsökkenés - még ha radikális is -, lehet esetleg a bezártságtól. Mindig itthon csücsülünk, nem mozdulunk ki, nem járunk sehova.
Akkor nem ment, azóta pedig látszólag rendeződött minden, a szex terén is, mióta beszéltünk róla.
Azonban tegnap hazajött, és szép óvatosan elővezette, hogy alig egy héttel ezelőtt én akartam ugyebár, hogy kimozduljon... és a munkatársnőjééknél "ott alvós-szalonna sütés" lesz ma este (elvileg többen is mennek a cégtől), és ő szeretne elmenni, és a közvetlen munkatársával már meg is beszélte, hogy ki mit visz.
Patthelyzet. Ha elengedem, akkor én leszek tiszta ideggörcs, plusz kipukkan jó néhány bizalom-lufi, amikből amúgy is kevés van. Ha nem engedem el, én leszek a hárpia, nem csak az ő, de a munkatársai szemében is, őt meg lehet majd azzal szívatni, hogy PAPUCS.
Laza mozdulattal útjára bocsátottam, csomagoltam neki kaját, piát, meleg pulcsit, mint egy jó asszonyka. Közben persze szívtam a fogam, sebaj. Ma a munkából egyből odamegy, és csak valamikor reggel/délelőtt jön haza.
Én pedig itthon ülök, folyik a könnyem, és próbálok belekapaszkodni valami bizalom-félébe, de ilyenem sajnos nincs. Főként, mert:
1. A tegnap esti összebújásunk erőteljesen furcsa volt, leginkább egy "sajnálom szívem, rosszat tettem"-félére hasonlított, bár lehet, hogy ezt csak a paranoia érezteti velem.
2. Halovány lila elképzelésem sincs, hogy hol is lesz egészen pontosan ez a buli.
3. Nem tudom, kik lesznek ott a munkatársai közül. Ez a momentum csak annyiban zavaró, hogy van két m.társnője, akik úgy néznek rá már hónapok óta, mint éhes kutyák a szalonnára, másrészt azzal a csajjal sem vagyok teljesen kibékülve, akihez mennek, hiába lesz otthon elméletileg a párja...
Tudom, hogy egy hisztis hátsófertály vagyok, de nem tudok lehiggadni. Én egyszerűen tényleg nem az a típus vagyok, aki képes pár hét "minden rendben" után újra bízni, és vígan elmerülni a rózsaszín ködben meg a lila pompom-felhőkben. Még nincs egy órája, hogy elindult dolgozni, de már most ott tartok, hogy ha nem a könnyeimet nyeldesem, akkor vagyok tökig depresszióban ülök a gép előtt, vagy ideggörcsben járkálok a szoba egyik feléből a másikba.
Az egyetlen dolog, amibe valamennyire kapaszkodni tudok, az a bordámat irdaló kislányom, de épp ő az oka is a fokozott indulatomnak. Már csak pár hét, és megérkezik, és tudom, hogy az ifjú apákat ilyenkor kezdik el azzal szívatni haveri körökben, hogy addig rúgjon ki a hámból, és addig csapjon ferde estéket, amíg még megteheti, mert ha megérkezik a baba, akkor aztán... Szóval értitek.
Mit tennétek a helyemben? Hívjam fel, és mondjam, hogy inkább jöjjön haza? Vagy kezdjek imádkozni, hogy délutánra legyen szélvihar és tomboló hurrikán?
Annyira hülyének érzem magam... Mióta elindult, a hasam totál be van keményedve, pedig már vettem be magnéziumot is.
Mit csináljak?
Öhm... azt hiszem, kissé "túlvázoltan" fogalmaztam... a netes csajozás oké, de az, hogy leírja egy csajnak, hogy a "párom nem lesz itthon szombaton, szóval akkor talizhatnánk a lepedő környékén", nah, az nem oké. A telefonszám-csere sem oké. És még sorolhatnám.
(És az ilyen "húzásai" ált. mindig akkor kerülnek elő, mikor kissé válságba csúszik a kapcsolatunk.)
Az a baj, hogy tényleg képtelen vagyok lehiggadni.
Ha azt mondom, jöjjön haza, akkor én vagyok a rossz, és hosszabb távon a kapcsolatunknak sem tesz jót, ha úgy érzi, hogy magamhoz akarom láncolni. (Nem akarom. Amikor szerettem volna, hogy menjen kikapcsolódni, a haverjával gondoltam, akit ismerek.)
Ha nem mondok semmit, és hagyom, hogy menjen, akkor viszont én leszek kész görcs napokig, és mindig ott lesz majd a kérdés, hogy ugyan, mi is történt valójában ezen az éjszakán... és ez hosszú távon szintén nem tesz jót.
22-es csapdája.
Tudom, hogy hülye vagyok, meg túlparázom, de tényleg rettegek.
Főként, mert ha ma történik valami, és megtudom, akkor az egyben azt is jelenti, hogy egyedülálló anya leszek. Tudja, hogy attól a ponttól kezdve, hogy megfogant a lányunk, nincs bocsánat. Beszéltünk erről, és pontosan tisztában van vele, hogy a fogantatás percétől kezdve elég egyetlen stikli, és sokkal többet veszít, mint egy kapcsolatot.
És ezért félek, rettegek.
33 hetes, veszélyeztetett kismama vagyok.
na itt a pont ! bármikor történhet veled vmi, stb,
lehet lefognak pontozni de se baj,
én azt mondanám hogy ,felhívnám és mondanám neki hogy
ne haragudj szivem de rosszul érzem kicsit magam,
hazajönnél?
sajnos a végletekig el kell menni...
Kedves 08:05-ös!
Ez sajnos nem kivitelezhető, mert jelenleg anyósékkal lakunk, szóval van itthon 4 főnyi segítség, ha baj van. :S
(És az ilyen "húzásai" ált. mindig akkor kerülnek elő, mikor kissé válságba csúszik a kapcsolatunk.)
1,5 éve vagytok együtt, és már többször is válságba került a kapcsolatotok???
Én 6,5 éve vagyok a férjemmel, az első hónapban már össze is költöztünk, de soha nem került a kapcsolatunk még válságba.
Természetesen megértem az aggályaidat, de ha nekem a férjem egy ilyen ötlettel állna elő, hogy ő a munkatársnőivel ottalvós buliba menne, hát én csak annyit mondanék neki, hogy jól van szívem, menj csak, de utána már nem lesz hova hazajönnöd. Ha elmenne, összepakolnám a cuccait és kiszórnék mindent az utcára. Főleg állapotosan ne játszadozzon velem! Mondjuk ő pontosan tudja, hogy nem csak a gyerekét veszítené el, tehát soha nem tenne ilyet.
A párodnak meg -és ne haragudj, hogy ezt mondom - most látszólag a csajozás fontosabb. Ez innentől kezdve rajtad áll, hogy benyeled-e (nyilván a szülés után minden a régi lenne), vagy kidobod.
De ahogy az előttem lévő is írta, most az a legfontosabb, hogy nyugodj meg, mert azzal csak a babának ártasz!
36 hkm
A válaszokat meg a kommentjeidet még nem nagyon olvastam, inkább csak a kérdésre/leírásra meg az első válaszolóra reagálnék.
A netes csajozás sajnos nem ártatlan dolog. Én netes pasiztam (szingli voltam) és nem csak flörtölésről van szó ebben az esetben. Ezeknek a pasiknak a 95%-a perverz szexéhes és kb a fele családos.
Ez a pasi nem fog megváltozni, bármennyire is szeretnéd. De ha megváltozna is, mi lenne? továbbra sem bíznál benne. Ennek a kapcsolatnak már a netes csajozásnál lőttek.
Az lehet, h mindaketten szeretnétek a babát. Azt sem vitatom, h a srác ne bánna szépen a gyermekével, de a gyermeke anyját nem fogja annyira tisztelni, h ne csalja meg.
Szerintem inkább azon kellene elgondolkodnod, h hogyan éljetek úgy külön, h a gyermek közben mindkettőtökkel lehessen.
A te félelmeid a szülés után csak mélyülni fognak, ha vele maradsz. Jön majd a kismama blues a szülés után és folyamatosan azt fogod érezni, h a babád helyhez köt és nem tudsz a párod után menni +, h ő biztos, h félrelép. Ezzel nemcsak a kettőtök, de te és a baba kapcsolatát is megmérgezed. A baba érzékelni fogja az örök aggodalmat és ez ki fog hatni az érzelmi fejlődésére is.
Én a helyedben hagynám, maradjon, sütögessen, ha ezt akarja, aztán keresnék egy helyet, ahol én és a baba elleszünk és gyerektartást kérvényeznék.
Csajszi,hagyd ott. Mi lesz,mikor szülésután 6 hétig nem lehet szex,meg igazából csak a babával fogsz foglalkozni?Még magadra se lesz energiád,nem hogy a párodra.
Ott alvós buli a kolléganőnél,szerintem csak kamu duma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!