Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8+3 hetesen nincs szívhang?

8+3 hetesen nincs szívhang?

Figyelt kérdés

Most jöttem haza magán ultrahangról. Külföldön élek, ez az első uh-om. Mensi szerint 8+3 vagyok. Tudom, hogy melyik együttlétből születhetett és hogy valószínű mikor volt beteérésem. November 19.-én jött meg utoljára. December 2.-án voltunk együtt és csak ekkor voltunk együtt. Másnap volt valószínű peteérésem, mert éreztem és pozit is teszteltem. A két csík egyforma erősségű volt. December 13.-án pozitívat teszteltem. Ekkor voltam 3+3 hetes. Tehát elég valószínű, hogy tényleg akkor volt peteérés és fogantatás.

Kezdettől fogva volt egy érzésem. Az volt az érzésem, hogy ikrek. (Családban nem fordult még elő iker terhesség egyik oldalról sem) De az volt az érzésem, hogy a magán uh-on azt fogják mondani, nincs szívhang, és hogy el fognak küldeni kaparásra, de az volt az érzésem, hogy ott találni fognak szívhangot.

A szonográfus ahogy a hasamra tette a készüléket, azonnal láttam,hogy nincs szívhang. Nézte-nézte, kérdezte volt e vérzés, fájdalom. Én mondtam, hogy nagyon-nagyon kicsi. Ez azt jelenti, hogy 7+4 és 7+5 hetesen volt, de első nap kábé egy 3 cm hosszú, cérnánál is vékonyabb piros csík, de nagyon nagyon vékony. Következő nap meg egy alig nagyobb pötty, mint egy mákszem. Voltak kis györcsei is, de úgy gondoltam, az még belefér. 5 perc keresgélés, méricskélés után azt mondta, hogy sajnos nem talált szívhangot és az utolsó percben láttam meg, hogy ketten vannak. Megmérte őket az egyiket 7, másikat 6 hetesre becsülte. Abszolút semmi mozgást nem láttunk.

Hazafele persze sírtam. Valahogy nem tudom rávenni magam, hogy bemennyek kaparásra.

Volt már egy vetélésem, 7+2 hetesen kezdtem el barnázni, de akkor folyamatosan és kicsit több volt. 11+6 hetesen vetéltem el akkor, és akkor azt mondták, hogy 5 hetes lehetett, magzat felszívódott.

Úgy érzem, muszáj egy hetet adnom nekik. Muszáj egy hetet adnom a csoda lehetőségének. Holnap dolgozok, leghamarabb utána megyek be korházba. De szerintem ott is azt mondják, hogy várnak 1-2 hetet, mert mikor elvetéltem, akkor is még volt bennem valami és mondták, hogy várnak 2 hetet, hátha kijön magától. És hallottam, hogy Mo-on is sok orvos ad 1-2 hetet, hátha kitisztul magától.

Én is azt szeretném, hogy most az egy hétben döntse el a szervezetem, mit akar...tesz egy csodát, vagy kiveti magából. Ha nem akkor kaparás. De muszáj adnom neki egy esélyt...mi van, ha megtörténik a csoda? Megéreztem, hogy ketten vannak, hogy nem lesz szívhang, hátha a folytatást is megéreztem...vagy megkattantam?

Ti mit tennétek?

2014. jan. 17. 18:50
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Már egyszer vetéltem, májusban, ezért is félek és nem tudom, hogy belevágnék e még egyszer. Itt külföldön nem sok segítséget kap az ember. Magyarba ha vérzel, kapsz gyoszit, itt 12 hetes uh-ig emberszámba se veszik, de még az anyát se. Azt a vetélést, amit át kellett élnem a korházban 5 hét barnázás után, még egyszer nem akarom. Mondtam a páromnak, hogy csoda kell, hogy beinduljon a szivük, de nem tudom, hogy megérdemeljük e a csodát.

Most vettem megint kezembe a papírt, amit írtak. Azt írja, első magzatburok: crl 11mm, kábé 7 hét, második: crl 7mm, kábé 6 hét. Nem volt magzati szív működés egyikben sem. A hüvelyi uh-ot javasolja. Abnormalitást nem talált. Ennyi van ráírva.

Kisebbek a koruknál, de az még nem is lenne akkora baj, ha lenne szívműködés. Egyébként láttam egy youtube-os videót, amin már majdnem kimondta a szonográfus, vagyis ki is mondta, hogy nem talál szívműködést, de aztán csak meglett. 5-6 percig kereste és alig látszott a szív mozgása, de tényleg vagy 5x ugyanabba a szögbe próbálta, mire meglátta. Utána meg nem tudták meghallgatni, mert a gép nem észlelte, de szemmel lehett látni nagy nehezen, hogy mozog a szív. Ez után a videó után azt gondoltam, mi van, ha nekik is csak véletlen nem látszott, és a gép se tudta belőni. Annak a nőnek is már majdnem elhaltá nyilvánították a babáját.

Tehát vannak esetek, amik reménykedésre adnak okot. Csak olyan nehéz. Egész nap gondolatban hozzájuk beszéltem, hogy várjuk őket. Mondtam a kislányomnak, hogy nem indult be a kis szivük, erre rögtön odahajolt és elkezdett nekik magyarázni, hogy indítsd be a szivedet kistesó, csak azért mondtam neki, mert hazafele ő mondta, hogy ott van benn a kistesó, én meg nem is tudom, mit mondjak neki. Pedig eddig nem emlegette ennyire.

Ma viszont az összes tünetem elmúlt. Furcsán szurkált néha a köldököm körül, meg fájt a hüvelyem, de 3 féleképpen...elég bután hangzik. De nem sokat. Folyásom elég bő volt, de az elejétől kezdve ilyen.

Bízunk a csodában...két csodában!

2014. jan. 18. 15:16
 12/27 anonim ***** válasza:
Nagyon szorítunk értetek kismami!!!
2014. jan. 18. 23:01
 13/27 anonim ***** válasza:

Es mikor mesz huvely ultrahangra?Mert ugye nem adod csak igy fel?Nekem 6plusz 2 naposan hallani nem hallotta,es vagy 5 perc utan talalta meg a szivhangot.

Nagyon szoritok ertetek!

2014. jan. 19. 01:03
 14/27 A kérdező kommentje:
Hétfőn felhívom a korházat és kérek időpontot, de megmondom neki, hogy pénteknél hamarabb nem, és ha csak lehet, akkor péntek, szombat, vasárnap legyen, habár azt hiszem vasárnap nem csinálnak uh-ot. (A 3 éves kislányomra valakinek közben figyelnie kell.)
2014. jan. 19. 10:36
 15/27 anonim ***** válasza:
2014. jan. 19. 14:12
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszi szépen utolsó, nagyon jó volt olvasni, remélem velünk is megtörténik a csoda!

Egy kicsit már én is kezdtem feladni. De semmi jele még annak, hogy ki szeretnének jönni, így addig reménykedem.

2014. jan. 19. 16:21
 17/27 A kérdező kommentje:
Most van egy kis reménysugár: Visszatért a szagoktól való undorom kissé, meg hányinger is. Meg érzem a méhem. Most inkább pihenek is, nem mozgolódok, ha csak nem muszáj.
2014. jan. 19. 18:27
 18/27 anonim ***** válasza:
Írd majd meg mi lett pénteken, vigyázz magatokra!
2014. jan. 19. 18:50
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is hasonló volt, bár valamivel fiatal volt a terhességem, mint tied, de leírom. 7 hetesen üres petezsák (én már aznap meggyászoltam a babámat), 8+3 hetesen már volt embrió és szívhang, de még a biztonság kedvéért, azt mondta a doki, hogy 1 hét múlva újra megnézzük. 9+3 hetesen 7+3 hetesnek felelt meg a baba. A fogantatást 100%-ra tudom, hogy mikor volt. Majd az "új számítás" szerint 9+3 hetesen 10 hetes, 12+3 hetesen 14 hetes! Jól le is maradtam a 12. heti uh-ról! Azt nem tudom, hogy elmérték-e vagy behozta a lemaradást, de eddig minden oké. Most vagyok 16+4 hetes. Kívánom, hogy nálad is így alakuljanak a dolgok és megmaradjanak a babáid!
2014. jan. 19. 22:18
 20/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek tényleg:D Nagyon mondogatom nekik, hogy várjuk mindkettőjüket.
2014. jan. 20. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!