Magzati szívhang kinek mikor jelentkezett legkésőbb? A
terhesség 8-9. hetében esetleg? Vagy később?
A remény hal meg utoljára, én nagyon drukkolok neked/nektek!
Nem biztos, hogy 8 hetes vagy, én menzesz szerint már 27 hetes lennék, Pedig holnap töltöm csak a 24-et, erre ne alapozz. Ha 5-6 hetes, akkor még semmi nem biztos, főleg az, hogy nem él a picurka! Van, akinél később van csak szívhang.
Kérlek írd majd meg mit mondtak! És én a helyedben másik dokihoz is elmennék!
2014. jan. 4. 10:27
En nem vagyok erintett, de noveremek lombiktortenetenek reszese voltam. Egyik vizsgalaton, amire en is elkisertem noveremet, azt mondta az orvos, hogy lombik eseten nem az utolso menstruacio elso napja a mervado, igy vegig, a terhesseg egesz folyaman a bsba merete alapjan hatarozta meg a terhesseg korat. Sajnos a reszletekre nem emlekszem, marmint hogy mikor volt szivhang eloszor, de ez a mondat nagyon bennem maradt. Egeszseges ikerfiuknak adott eletet.
2014. jan. 4. 10:29
szia! 16 hetes 2 napos lombikos kismama vagyok. Lombikosoknál nem az utolsó menstruációtól,hanem leszívás mínusz 14 nap számolják a terhességi kort. Nálam szept. 26-án volt a leszívás, mínusz 14 nap, így szept. 12 csütörtöktől számították a terhességi kort. Nálunk 6+3.napon már volt szívhang. Most pedig már aktívan ficánkoló babánk van:) az orvos mit látott? petezsák ? szikhólyag már ábrázolódott?
2014. jan. 4. 10:37
Volt szikhólyag? Ha az van, akkor állítólag nagy esély van arra is, hogy kialakuljon a kezdetleges szív pulzálása is. Normál terhességnél valóban nem jelent jót, ha nincs szívhang nyolc hetesen, de beültetéskor ez nem mérvadó. A doki is lát még valamennyi reményt ezek szerint, mert különben már nem hívott volna vissza! Én azt mondom, ne add fel! Bízz még abban a picikében, hogy csak megindul a fejlődésben! Imádkozom és drukkolok nektek!
2014. jan. 4. 10:43
5/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
Teljesen kivagyok, egyfolytában bőgök!
Tudjátok azt nem értem, hogy ha 3 hete, amikor állítólag 5 hetes terhes voltam 6 mm petezsákot láttak, tegnap meg (8 hetesen) CRL: 4,9 mm volt a baba, akkor hogy mondhatja a doki, hogy kb. 2 hete megállt a fejlődésben?! Ez nem növekedés?
És pont az az orvos mondta, aki visszaültette!
Úgy érzem túl gyorsan leírt!
Azt mondta missed ab...:((
Nem tudok belenyugodni, csak tiszta ideg vagyok!
Navyon drukkolok èn is!!!
2014. jan. 4. 10:51
Normal terhessegnel 8 hetesen mar valoban nagyobbnak kell lennie. Viszont az elso trimeszterben nagyon sokat szamit a novekedes szempontjabol akar egy nap is. Igy en nem gondolom hogy ilyen hamar le kene irni a terhesseged. Mindenkepp menj el masik dokihiz. Nem tudom hol laksz, de az Istenhegyi Klinikat szivbol ajanlom.
2014. jan. 4. 10:55
8/33 A kérdező kommentje:
Szinte semmit nem írtak a papíromra!!
Se petezsák átmérőt, se szikhólyagátmérőt.
Csak a 4,9mm crlt, meg hogy életjelenség nem észlelhető.
Számított terhességi kor: 8 hét, vizsgálatkor akt. (mért kor): 6 hét
Ennyit.:)
9/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a drukkot lányok!!
Lehet, hogy hülyeség, de Én még mindig úgy érzem, hogy "velem van" a baba, nem szeretném feladni!!
Hétfőn másik orvoshoz megyek. Már beszéltem vele telefonon, szerinte 3 nap eltelte még korai, hogy mást is lásson, de azért megnézi!!
Az anyai szív ritkán téved, én hiszek ebben <3
2014. jan. 4. 11:01
Kapcsolódó kérdések: