A védőnő a szülés után meddig fog zaklatni? és előtte?
Arra gondolok,hogy majd járkálni fog hozzánk ellenőrzésre?Nekem alapból nem szimpatikus amúgy..nem akarom kínálgatni teával,kávéval stb.!:)
A nővérem 2 gyermeket,nevel,úgyis őt fogom kérdezni ha elakadok valamiben!
17h
Szia!
Míg terhes vagy kb. havonta egyszer meglátogat és te is mész hozzá.
Ha megvan a baba elvileg az első 6 hétben hetente jön, és utána szintén havonta.
Az én fiam 10 hónapos míg 6 hetes lett vagy 2- szer volt azután meg kb. 2-3 havonta jött.
Én sem kínálgattam semmivel.
Ne utasítsd el azért.
Az enyém is gázos, de adott hasznos tanácsot. Igaz sokszor úgy intéztem, h. ritkán jött. Ha aludt a babuci és sokszor én is, akkor kikapcsoltam telefont, csengőt és kész. Így néha nem jutott be, de akkor legközelebb másik időpontba jött.
A család meg nem mindig hasznos... Én azért használtam a szakirodalmat, internetet (nem fórum véleményt igaz).
A pszichológia pl. fiatal tudomány és nagyszüleink csak ösztönből neveltek, kinek hogy sikerült. Szüleink még hasonlóan. Szóval én nagy híve vagyok a sokszor szórakoztató pszichológiai könyveknek, mert én is könnyebben boldogulok így a neveléssel.
A táplálkozás tudomány szintén rengeteget változott.
Elvileg a védőnőnek ezekkel tisztában kell lennie.
persze én sem hagytam állandóan itt lógjon. Egy szomszéd kismama szegény nem volt ilyen pofátlan, hozzá volt hogy hetente, 2 hetente ment. Nekem ez már zaklatás...
Ez van
Majd kialakul...
jó babázást. Azért az olyan jó :-))))))
hetes gondolom 17 heetes kismama
Vàlaszt adva:szerintem ezt vele kell megbeszélned hogy te nem kivànod öt gyakran làtni,ugyanis a növéred majd ellàt jo tanàcsokkal.Nàlam jött 10 alkalommal,vàratlanul!
Direkt.Hogy ellenörizhesse hogy milyen körülmmények közt van a bébi.Haragudtam,de visszagondolva,igy kellene mindenkivel csinàlni.Mert sok anya van aki nem helyesen jàr el.Ezt nem ràd értem kedves kérdezö,de szerintem ki lehet birni azt a pàr lkalmat,és egy pohàr kàvé se tart sokàig ,mig elkészited neki.Inkàbb feleslegesen menjen többször,mint egyszer se menjen,de szükség lenne rà!
Nálunk akkor volt a védőnő és a doki, mikor megjöttünk a kórházból, utána kb 2x volt kint konkrétan 5 percet, utána nem...
Igaz, le is lett cserélve azóta más van, de néha néha ő is kijön.
Amúgy mi jártunk hozzájuk, nem vártuk el, hogy ők jöjjenek. Eleinte 2 hetente , majd havonta mentünk, 1 év után csak a kötelező oltásokra kell menni.
Sokan nem engedik be, de kávéval nem kell kínálgatni, ha nem akarod és kész.
Nekem azt mondta, csak négyszer fog jönni!!!!!!!!
Mármint a terhesség ideje alatt. Én nem a kávéfőzéstől parázom, hanem azért, mert nem vok az a vendégvárós tipus. Mit csinál?? Mennyire kell puccbavágni a lakást? Nem piszokban élünk, de én olyan vagyok, hogyha jön valaki takarítok. Főleg akkor, ha valaki meózni jön ilyen az anyós is a védőnő mellett?? Szóval nekem para!
Nem kell kínálgatni. Odamegy, letudod a kötelező részét és kész. Nálam 4* volt a terhesség alatt. Nem ellenőrzésre jár egyébként :DDD Hanem mert az a dolga. Nálunk szét sem nézett, olyan volt mint a tanácsadás, csak itthon: vérnyomás, szívhang, egy kis beszélgetés a terhességről, szülésről, most meg már a babázásról. És rohan is tovább. Kibírható. Szülés után nem tudom milyen lesz.
Ja, és el is utasíthatod a látogatást írásban, ha akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!