Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a védőnő ki jőn házhoz...

Ha a védőnő ki jőn házhoz szülés elött mit néz?

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 16:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hozzám nem jött ki. Ez valami egyéni dolog, vagy máshová is kimennek? Én nem rajonganék az ötletért :S
2010. jan. 8. 16:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól is függ, a doki kiírt-e már téged.

Sokmindent: szociális körülményt, pihensz-e eleget, kapsz-e segítséget, kapcsolatot épít veled, ha szerencsés vagy, még tanácsokat is ad. Gondolom, első baba lesz. Gratulálok!

2010. jan. 8. 16:25
 3/11 anonim ***** válasza:

Azt, hogy milyen kofortos a lakás, mennyire tiszta, és milyen a népesség. :) Vagyis, hogy hányan laktok. Zsúfolt, tágas, komfortos-e... Ezt az első látogatáskor. Aztán a születés előtt megnézi a baba helyét, mi mindene van és úgy készültök-e a fogadására, ahogy kell.

Nem rajongok...

2010. jan. 8. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Hozzám kijár, de nem néz semmit, csak a vérnyomásomat és a szívhangot, a lakást nem is látta még. Beszélgetünk a babavárásról, a szülésről, az orvosokról, az életről. (nem kínálgatom)
2010. jan. 8. 17:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnos vidéken (tapasztalat) szaglászni, meg hülyeséget beszélni, előtte megyeszékhelyen laktam érdekes, ott ha kérdeztem a védőnőt válaszolt értelmesen egyébként nem zaklatott. Ettől a mostanitól a hideg ráz, de még nem engedtem be a házba, a gondolatától is rosszul vagyok. Más is van ezzel így?!
2010. jan. 8. 18:08
 6/11 anonim ***** válasza:

én csak 21 hetes vagyok, de már háromszor hárítottam a "látogatási szándékát". (vidék)

nekem aztán nézegethet! és mégis mit mondana? ezt a bútort ki kell cserélni? vagy dobjam ki az egyik növényem?

most azt hiszem, nem úszom meg, mert a recepteket kihozza.. (már meg sem kérdezte, hogy bemegyek-e érte)... én sem rajongok, na.. pedig, nálunk biztos hogy nem veszi félvállról a babát a család.

2010. jan. 8. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:

jaj! most olvastam végig! senkit nem bántanék! (utolsó vagyok)

tudom más sem veszi félvállról!! mármint aki írt, de biztos valakik igen, és ezt akarhatják a védőnők "kisegíteni".

2010. jan. 8. 19:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk sem jött ki.Sőt,a baba születése óta is csak egyszer volt.
2010. jan. 8. 20:13
 9/11 anonim ***** válasza:
..4 hós a baba.
2010. jan. 8. 20:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell ezt annyira tragikusan felfogni. természetesen nem fog abba beleszólni, hogy milyen a bútor, de nyilvánvaló, hogy az a feladata, hogy meggyőződjön, hogy jó helyre születik a baba, és ott jól bánnak vele. Engem nem zavar, hogy jön, nincs mit takargatni, egyébként meg hasznosnak tartom annyiban, hogy lehetnek jó tanácsai, ötletei, gyakorlati megoldásai, főleg az első babánál.

Gondoljatok csak bele, pl. ha azt hallanánk a híradóban, hogy éheztetnek egy csecsemőt, vagy iszonyú koszban tartják, nem az jutna rögtön az eszünkbe, hogy nem vette ezt észre senki, pl. védőnő, gyerekorvos.

Egyébként úgy tudom, hogy a bölcsödei gondozónők és az óvónők is kimennek a családokhoz. Nincs ebbe semmi kivetni való.

Persze lehet tudálékos, kotnyeles, rosszindulatú is egy védőnő....ez sajnálatos, no az ilyennek nem szabad kérdéseket feltenni, és kávéval kínálni, hogy minél gyorsabban távozzon.

2010. jan. 8. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!