Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek terhesség előtt...

Szerintetek terhesség előtt vagy után csináltassam meg az aranyér műtétemet?

Figyelt kérdés
Aki járt hasonló cipőben megírná ő mit csinált és milyen volt?! Azok véleményére is kíváncsi vagyok akiknek nem volt ilyen műtéte de tud valamit erre mondani. Érveket és ellenérveket?
2013. dec. 29. 16:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod 10-es

Jövő hét kedden megyek vissza a dokihoz és mondom neki a döntésem.Remélem "túlélem" a műtétet ha arra kerül a sor :-D

vagyis az utána lévő napokat.Nagyon félek tőle mert mindenki azzal jön,hogy iszonyat.

2014. jan. 3. 12:03
 12/17 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy konkrétan csinálj magadnak valahogy "hasmenés közeli állapotot" és akkor nem lesz gond.

Nekem olyan kemény volt a székletem, hogy minden ürítéskor felszakadt a seb. (Nem is értem hogy mitől nem fertőződik az el, de a természet csodálatos!)

Ja és még egy eszembe jutott, nem tudom a tiéd hogy csinálja majd, nekem varrás nem volt, csak gézlapokat tettek oda, nekem azt mondta, hogy hagyjam ott a gézt amíg csak lehet. Így én másnap próbáltam meg eltávolítani, és az belenőtt a sebbe. Ez egy külön ciki volt (ráadásul a nagy hasamtól alig fértem hozzá), ezért ha Neked is így csinálja, azért nyúlj hozzá és mozgasd meg azokat a gézlapokat...

2014. jan. 3. 12:14
 13/17 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom még,hogy hogy akarja csinálni majd mert eddig hallani se akartam róla,mármint a műtétről.

Székrekedésed azóta van egyébként?Mert attól félek ha meg is műt akkor az erőlködéstől megint kijön ha székrekedős maradok.Pedig nagyon figyelek mit eszek,mennyit iszok...de valahogy nem kar sosem normális állagú lenni.

Neked a műtét után milyen az állaga?Nem tudom van e köze ehhez amúgy.Mármint ha nincs aranyér nem lesz kemény a széklet?Lehet nagyon nagy hülyeséget kérdeztem de na....

2014. jan. 3. 12:21
 14/17 anonim ***** válasza:

A műtétem nem sokára 2 éve hogy megvolt.

Én annyit tudok mondani, hogy a táplálkozással harmóniában meg kell találni azt a dolgok vagy dolgokat, amik segítenek.

Az én proktológusom is minden alkalommal azt mondja, hogy " a székletet rendezni kell" és hogy ez a legfontosabb.

Hát nem egyszerű. Az első vagy a második gyerekem után volt egy időszak, amikor egész jól sikerült beállni azzal, hogy minden reggel joghurtba kevert búzakorpát ettem. Mert ugye az ember kipróbál MINDEN ilyen természetes dolgot, ha bárkinek említed a problémádat, már árasztják is a "népi bölcsességet", gondolom ezzel már találkoztál. SAjnos nekem szinte semmi nem jött be ezk közül, tartósan pedig biztosan nem.

És az orvosok sem javaslják a hashajtók folyamatos szedését, meg én sem akartam ezt soha.

Nekem annyi nehezítő tényezőm volt, hogy szoptatás alatt diétáznom kellett a gyermekeim tejallergiája miatt, így kiesett az összes tejtermék, tehát a joghurt is...

Ami átmeneti segítség, az a paraffin olaj (ezt is a proktológus javasolta), az nem hashajtó, a bélbolyhokat nem károsítja, de nem is lágyítja a székletet. Bevonja a székletet, sikamlóssá teszi.

Aztán ami bejött nekem a diétázós időszakban, az a keserű víz (Ferenc József), de óvatosan kell kitapasztalni az adagolást ebből is.

Nagyjából így zajlott.

Vannak jobb és rosszabb időszakaim, de élhető az élet. :)

2014. jan. 3. 12:48
 15/17 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm.

Nekem is mindig azt mondja a proktológusom,hogy a széklet állagát hozzam rendbe de már nemtudom mit kellene tennem.

A korpa hasmenést okozott pedig nem nagy adaggal indítottam.A joghurt sem kar annyira már segíteni pedig reggel este eszek.

Reménykedek benne,hogy azért majd javul a helyzetem és ha meg is műtenek minden oké lesz.Nem szeretném majd a leendő terhességemet ezzel végigszenvedni.

Köszönöm mégegyszer a kielégítő válaszodat.

2014. jan. 3. 12:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Hogy milyen lesz a terhesség, az sajnos nem kiszámítható.

Nekem sem tartozik álmaim időszakai közé, hiába fantasztikus, ahogyan fejlődik az élet bennünk, sok minden társulhat, ami nagyon vacak.

Szerintem az a jó, ha nem képzeled el előre sehogy sem és ha problémamentes lesz, akkor egyszerűen örülsz neki!

Én mindháromra azt mondom, hogy fantasztikusan megérte, de valószínűleg többször nem csinálom végig, pedig eredetileg négyet gondoltunk, de most úgy látjuk, hogy nem fog már menni.

Neked szép terhességet kívánok és sok boldogságot az életben!

2014. jan. 3. 12:57
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Persze lehetnek más problémák,de ha esetleg ezt már megoldom akkor legalább egyel kevesebbre van esély.

Sok boldogságot kívánok neked a 3 gyerkőchöz és ha lesz 4. akkor jó babavárást!

2014. jan. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!