Szerintetek terhesség előtt vagy után csináltassam meg az aranyér műtétemet?
Muszáj a műtét?
Ugyanis nekem is van, nem is egy, de fiatal huszonéves nő vagyok, van már egy kisfiam. És az orvos azt mondta erről, hogy teljesen felesleges a műtét, ugyanis ha még fogok szülni, akkor a következő terhességnél ugyanúgy kijöhet, tehát feleslegesen feküdnék kés alá.
És nálad is ez lehet a helyzet, hogy megcsináltatod a műtétet terhesség előtt, aztán terhes leszel és akár terhesség, akár szülés alatt kijön egy másik.
Ha nem olyan, hogy nem kezelhető, akkor inkább kezeld, minthogy megműtsék és utána újra ugyanott legyél.
Na hát ez az.Május óta van.Néha kívül de belül állandóan azóta.Dokihoz járok havonta.Mindennel próbáltam már kezelni.Már semmi sem jó.A dokim szerint meg kell műteni de én még nagyon hezitálok.Attól félek ha most megcsináltatom megint kijön ugyan úgy ha terhes leszek és akkor megint műteni kell.Most határoztuk el magunkat,hogy legyen babánk,nem szültem még.
Mindig volt amúgy egy évben egyszer de el is múlt.Most nem akar sehogy sem.
Nemtudom mit kellene tennem.Vannak akik azt mondják csináltassam meg előtte van aki azt,hogy bírjam ki a 9 hónapot.Doki azt mondta lehet terhesség alatt is de ez az amit TUTI nem akarok.
Első vagyok, én nem csináltatnám meg. Nem is csináltattam meg. Mostanában nagyon figyeltem, hogy elkerüljem azokat a helyzeteket, amikben kijött, változtattam az étkezésemen, az életmódomon, mert nekem a székrekedés sorozatok váltották ki az aranyereket. Az elsőt is végül is, mert nálam a terhességgel együtt jött a székrekedés is. Aztán pedig ez meg is maradt.
De amióta más az életmódom, azóta rendben van a székletem is, így az aranyereim is rendben vannak.:)
De egyébként annak idején, mikor kínlódtam velük, akkor én kaptam egy nagyon jó kis kenőcsöt az orvostól, amivel vissza is húzódott és nem is volt vele gond. Meg akkor pluszban cickafark teás ülőfürdőt is csináltam.
Biztos neked is lenne valami hasznos kúp vagy kenőcs, ami hatásos lenne.
Egyébként milyen szakorvosnál jártál, aki azt mondta, hogy műteni kell?
Proktológushoz járok,aki a környékünkön a legjobb,legalábbis akivel beszéltem mind őt javasolta.
Én is székrekedős vagyok nagyon,terhesség nélkül is.
Kb.10 féle krémet használtam már,kúpot is nem is egy félét.Semmi nem hat sajnos.Gondoltam már,hogy elmegyek másik dokihoz is hátha... jóformán az összes kapható krémet kipróbáltam már a gyógyszertárból(vény nélküli/vényhez kötöttet)gyógyszert is szedtem(gyógynövényestől a mesterségesig),mindenféle ülőfürdőn túl vagyok az elmúlt fél évben.Szerintem ez már csak műtéttel lehet kezelni de nem akarom.Te milyen krémet használtál?
De az étrended, életmódod egyébként rendben van? Ha igen, gasztroenterológus szakemberrel nem beszélték, hogy esetleg nincs-e valami egészségügyi oka, hogy székrekedéses vagy? Mert ha a székrekedés nincs kezelve, ami kiváltja az aranyeret, vagy az aranyeres panaszokat, akkor tényleg nincs értelme az egész műtétnek. Mert először azt kéne megszüntetni, ami kiváltja.
Egyébként én Posterisan forte kenőcsöt kaptam annak idején. De amióta a székletem rendben van és ennek most már jó néhány hónapja, azóta nincs aranyeres panaszom.
35. hetes terhes vagyok és nagyon bánom, hogy nem csináltattam meg. Nekem is volt előtte 2-3 évente előjött, krémekkel, kúpokkal pár nap alatt elmúlt. Na ami a terhességem alatt kívül-belül nőtt az a korábbinak a többszöröse volt méretben, vérzett és hetek alatt múlt el. Ehhez sajnos nem kellett semmi extra, úgy értem emelgetés, felfázás vagy székrekedés. Sajnos elég, hogy a pici egyre nagyobb súlya.
Én nála voltam, szerintem nagyon profi: [link] Nekem emilben is válaszolt.
5-nek
Nem voltam gasztroenterológusnál.Figyelem mit eszek,rostban dús ételeket(gyümölcs,zöldség nem kis mennyiségben).A folyadékbevitelre is figyelek.Pár hónapja valójában nem mondhatnám,hogy gond van az állagával :-D nem nehéz nagywcni.Lehet ettől függetlenül lehet el kellene látogatnom egy ilyen orvoshoz?
Édesapám 63 éves és 50 éve székrekedésben szenved,még az orvos se tud rajta segíteni.Szóval...hát nemtudom.
6-nak
Nekem ez év májusig még nem kellett hozzá kúp se hogy elmúljon.Most meg már elegem van belőle.
Szóval te azt mondod műtessem meg még mielőtt terhes leszek?Majdnem mindenki ezt javasolja egyébként.De arra meg nincs garancia,hogy egy év múlva vagy a terhesség alatt ne jöjjön ki és akkor megint műtét?És neked most mit csinálnak vele?Mert az én dokim azt mondta,hogy akkor is meg lehet csinálni bár ez az amit én nem vállalnék be.Te vállalnád most?
Szia!
Nem olvastam el a válaszokat, csak megérintett a kérdésed, teljesen egy cipőben járunk.
Én azt javaslom hogy mindenképpen előtte.
Világ életemben székrekedéses voltam/vagyok, vannak jobb és rosszabb időszakaim.
Hármat szültem, az első két szülésem után a legrosszabb az aranyér volt, a többi eltörpült hozzá képest.
A harmadik terhesség előtt meggyűrűztettem a "zavarókat". Így is kijött egy a 8. hónapban úgy hogy nem tudtam csak feküdni, mert minden más irtóra fájt.
Akkor a doki azt mondta, hogy krémekkel lehet próbálkozni, bár azok meg szteroidosak és nem tudni mennyi szívódik fel a babához, de nem garantálta a siker, mert már olyan nagy a teher, hogy lehet nem tud visszahúzódni, úgyhogy végül a műtéte választottam, mert kitoláskor biztosan kijött volna.
Az én dokim azt mondta, hogy azon a helyen, ahonnan egyszer kivágja, soha többé nem jön vissza. És igaza is lett!
Soha ilyen gyors felépülésem szülés után nem volt, három héttel utána elmentem egyedül szabadtéri piknikre a három gyerekemmel.
Szóval mindenképp csináltasd meg!
Amire figyelj oda: mielőtt műtétre mész, két-három nappal előtte akár hashajtókkal vagy ahogy tudod lágyítsd fel a székletedet. Nekem erre nem volt lehetőségem, és bár maga a műtét nem volt kellemes, (hat darab lidokainos injekcióval nyomta körbe, szóval csak helyi érzéstelenítés volt), az utána való ürítés egy hétig az borzasztó volt, nagyobb fájdalommal járt mint a szülés, pedig beöntést csináltunk és mégis...
Ha felkészülsz rá, akkor minden rendben lesz, és a terhességed illetve szülésed is könnyebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!