Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz után hogy ha nem...

Abortusz után hogy ha nem sikerült mik azok a darabok amik távoznak belöllem?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes voltam mikor barnás folyásom volt, azt mondta a doki hogy sajnos el kell vetetni mert csak petezsák van!Ezt csütörtök reggel megcsinálták,hazaengedtek,egyáltalán nem véreztem rá pár napra ömlött belöllem távozott belölem valami ami kb 2 centis volt, bementünk az ügyeletre és találtak még kb 2 centis valamit amire az orvos se tudta megmondani hogy mi. Bleleuntunk és elmentünk másik dokihoz aki állitólag mindent rendben tálált a vér eredményem nem volt jó mivel magas volt a hcg szint, ezért rá két napra megint megnézték csökkent ezért azt mondta az orvos hogy rendben van minden de azért még egy hét múlva nézzük meg.ez holnap lesz nade a hétvégén távozott belöllem még kb 2 centis valami!gyulladás nem volt a szervezetembe,de a szövettan eredményem azt állitja hogy gyulladás miatt kedödött meg a vetélés!Az orvos azt mondta hogy 2 hónap mulva legyek terhes,ebböl azt gondolom nem lehet túl nagy gond! Kéném szépen a tanácsaitokat hogy kell aggódnom a következö terhességemnél??Meg hogy mik lehetnek azok a dolgok amik kijöttek belöllem? mi már arra is gondoltunk ,hogy nem is kapartak ki csak ugy csinálák! Az egyik papiromon az van hogy missed abortusz a szövettan eredményemen meg hogy spontán vetélés!Segitsetek kérlek!!!
2009. nov. 24. 11:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Basszus meredeken hangzik. Másik dokinak mutattad ezeket a papírokat? Kérdezted mi ez a 2 centis darab? Nem tudom hogy működnek ezek, de ha a méhfalról kapargatnak azok hogy lehetnek 2-2-2 centis darabok?
2009. nov. 24. 11:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szülésznő vagyok, és azok alapján amit leirtál, azt gondolom, hogy méhnyálkahártya darabok lehetnek. Ami nem gáz, de érdekes, mivel a kaparás után zárul a méhszáj és csak kb. 2 hét múlva vastagszik meg a méhnyálkahártya megint. Lehet, hogy nem csinálták meg rendesen a kaparást. Görcsös fájdalmad vagy vérzés van-e még? Lázad van-e?

Amúgy a missed ab. a spontán vetélésnek egy fajtája, amikor a vetélés nem indul meg magától, hanem csak elhal a magzat és a maradványokat műtétileg kell eltávolítani és a méhet kiüríteni.

2009. nov. 24. 11:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én molaterhessgre gyanakszom:

[link]

"Mola terhesség Vérzés, kis hólyagok távozása, erősen megemelkedett hCG-szint

A mola terhesség egy olyan kezdemény, amelyben a trofoblaszt nem hagyja abba az állandó növekedést és hólyagszerűen elburjánzik. Elég ritka jelenség (kb. 1:2000-3000 terhesség), de rosszindulatú korionkarcinómává alakulhat. A molák 90%-a 46 XX (lány) kromoszómát tartalmaz és csak 10% 46 XY (fiú). A mola terhesség előfordulási valószínűsége megemelkedett 20 éves életkor alatt és 40 év felett.

Szimptómák: a terhességi héten szokatlanul nagy és puha méh, alhasi fájdalom, erős vérzés, a 12. héttől habos buborékokat, hólyagokat tartalmazó folyadék. Az ultrahangon nem látszik az embrió, csak egy habos állagú terület. A hCG szintje extrém magas és gyakran a korai terhességi jelek különösen kifejezettek (rosszullét, mellfájdalom).

A terhességet meg kell szakítani egy mola esetén. Gyógyszeres kezeléssel indítják el a menstruációt, majd kürettel eltávolítják a bent maradó szöveteket. Mintát is vesznek mikroszkópos vizsgálathoz. 2-6 hét múlva egy újabb küreti eltávolítás szükséges, hogy a legkisebb szövetek is biztosan el legyenek távolítva, amelyek daganat kialakulásához vezethetnének. A küret után még hosszabb ideig kell figyelni a hCG szintjét is, mert ez tovább megmarad a vérben. Ha a hCG-teszt több hónapon keresztül teljesen negatív, csak akkor szabad újra próbálkozni az újabb teherbeeséssel. Ezt már szigorúan nyomon kell követni vizsgálatokkal, mert a mola terhesség ismétlődési valószínűsége nagyon magas (ha már egyszer előfordult, 10x akkora az esélye, hogy újra jelentkezik, mintha még sosem fordult volna elő). "

Szerintem érdemes lenne rákérdezni konkrétan a dokinál.

Üdv.

Írd majd meg, mi van veled, kíváncsi vagyok nagyon.

2009. nov. 24. 11:19
 4/12 A kérdező kommentje:
nincsen se lázam se görcseim amióta ez az utolsó darab is kijött belöllem még folyásom sincs!Valószinü hogy nem csinálták meg jól a kaparást de itt ahol lakom újrakapartak volna és ahova elmentem ezt meg elözték mert ami nagyon érdekes az az hogy ultrahangon semmit nem láttak azt mondták ugy néz ki minden rendben van ez múlthét hétfön volt és szombaton kijött ez a valami!Amikor elsönek jött ez a darab én be is vittem ide a kórházba, a doki huzta a száját és azt mondta fogalma sincs mi az! a másik helyen azért nézték ezt a hcg szintet ami állitólag azért volt magasabb mert még van bennem valami ami miatt ugy viselkedik a szervezetem mintha még mindig terhes lennék. elsö nap a hcg szintem mikor nézték 548 volt rá két napra pedig 398.azért nézik meg még holnap is! A Mola terhességet gondolom a szövettan kimutatta volna, de az csak annyit irt hogy a baba egészséges lett volna csak valami gyulladás miatt megindult a vetélés. elötte voltam felfázva akkor már terhes voltam csak nem tudtam róla!Attól félek hogy nehogy ne sikerüljön a következö baba mert valamit most elcsesznek! igy is ki vagyok mert nem elég hogy elveszitettem a babát még ez is kell hogy ne sikerüljön a mütét! Köszönöm a válaszokat mindenkinek
2009. nov. 24. 12:54
 5/12 A kérdező kommentje:
ja és mikor bevittem ezt a darabot akkor irtak augmentint és ergam cseppeket! azt mondták szedjem két napig az ergam cseppett azzal a cimszóval hogy hátha kijön!igaz kijött rá két hétre!sajnos a munkám olyan ahol könnyen felfázhetok pedig nagyon vigyázok! Most is szúr bal oldalt a hasam tegnap pedig a hasam közepétöl a lábam közepéig nyilalgatott! Nem tudom mi lehet ez de valószinü megint felfáztam! Szerintetek sikerül a következö babám?? Már nagyon félek nehogy meddö legyek mert valamit elcsesznek!! köszönök mindent
2009. nov. 24. 13:04
 6/12 anonim ***** válasza:
11:17-es vagyok. Valami tényleg nem stimmel. Az UH nem elég, h megállapítsa, hogy rendesen kiürült e a méhed. Bár az jó jel, hogy nincs lázad és hogy nem görcsölsz. Innen így nem tudok segíteni, de lehet, h összefüggés van a gyulladással,amit a felfázás okozott. Sztem , keress egy értelmes dokit, aki alaposan kivizsgál végre. De elvileg, ha maradt még benned vmi, akkor lázas kéne legyél és vérezned kellene, de mivel ez nincs, nagy baj nem lehet. Én sem hiszem, h mola terhesség lenne.
2009. nov. 24. 15:00
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Remélem minden rendben lesz! Most pestre járok orvoshoz csak értelmesebbek mint a Heves megyeiek tisztelet a kivételnek!
2009. nov. 24. 15:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

15.00-nak!

Mondok Neked akkor valami "érdekességet".

Énbennem szülés után maradt méhlepénydarab!

Nem véreztem nagyon, sőt!

2 hét után távozott belőlem egy nagyobb májszerű valami, de utána sem véreztem, inkább barnáztam, azt is csak 2 naponta.

A fiam pont 1 hónapos volt, mikor kikapartak!

Már belűlről bűzlöttem, szó szerint!

Lázam, erős vérzésem, görcseim nem voltak!

Viszont eközben volt egy antibiotikum kúrám.

Valószínűleg ez elnyomhatta a tüneteket.

Mindegy is!

Viszont!

A kérdező is kapott antibiotikumot, tehát nem biztos, hogy nincs nagy baj, csak a tünetek nem jelentkeznek.

Ne általánosítsunk, innen úgysem tudunk segíteni, és ne bagatellizáljuk el a dolgokat, mert ezzel esetleg azt érjük el, hogy a kérdező/k a távgyógyítás miatt nem mennek orvoshoz!

Ez nemcsak erre a kérdésre igaz, hanem a többire is.

Igenis, inkább egy felesleges vizsgálat, minthogy nagyobb baj legyen.

2009. nov. 24. 15:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Nem tudom meddig tart az antibiutikumnak a hatása ,már másfél hete abbahagytam! Holnap megyek megint a dokihoz 3 hét alatt öt doki nézett meg ehez akihez most járok a baj után kezdtem el járni! De ha se a véreredményem nem rossz se ultrahangon nem látnak semmit akkor hogy van még is baj!? Nem tudom már hova menjek és mit cvsináljak kibe bizhatok ezt a dokit is ajánlották egyik családtagom abba a kórházba dolgozott és nála is szült!Kérdésem ha megjön a mensim és normális akkor gondolom nincs baj ugye?? Még nem jött meg csak kérdezem!
2009. nov. 24. 15:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom, hogy nem is kellett volna elvenni azt a babát! Van, akinek ennyi idősen csak petezsák látszódik, később "vándorol" bele a baba. 6. héten nagyon kevés az a hely és orvos, aki abortál. Akkor még vagy elmegy magától, vagy adnak neki 1-2 hetet gyógyszertámogatással. A gyulladás szerintem nem előtte, hanem utána alakult és pont emiatt, hogy az abortusz miatt megbojgattak odabent. Keress másik orvost.
2009. nov. 24. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!