Abortusz után hogy ha nem sikerült mik azok a darabok amik távoznak belöllem?
Én szülésznő vagyok, és azok alapján amit leirtál, azt gondolom, hogy méhnyálkahártya darabok lehetnek. Ami nem gáz, de érdekes, mivel a kaparás után zárul a méhszáj és csak kb. 2 hét múlva vastagszik meg a méhnyálkahártya megint. Lehet, hogy nem csinálták meg rendesen a kaparást. Görcsös fájdalmad vagy vérzés van-e még? Lázad van-e?
Amúgy a missed ab. a spontán vetélésnek egy fajtája, amikor a vetélés nem indul meg magától, hanem csak elhal a magzat és a maradványokat műtétileg kell eltávolítani és a méhet kiüríteni.
Szia!
Én molaterhessgre gyanakszom:
"Mola terhesség Vérzés, kis hólyagok távozása, erősen megemelkedett hCG-szint
A mola terhesség egy olyan kezdemény, amelyben a trofoblaszt nem hagyja abba az állandó növekedést és hólyagszerűen elburjánzik. Elég ritka jelenség (kb. 1:2000-3000 terhesség), de rosszindulatú korionkarcinómává alakulhat. A molák 90%-a 46 XX (lány) kromoszómát tartalmaz és csak 10% 46 XY (fiú). A mola terhesség előfordulási valószínűsége megemelkedett 20 éves életkor alatt és 40 év felett.
Szimptómák: a terhességi héten szokatlanul nagy és puha méh, alhasi fájdalom, erős vérzés, a 12. héttől habos buborékokat, hólyagokat tartalmazó folyadék. Az ultrahangon nem látszik az embrió, csak egy habos állagú terület. A hCG szintje extrém magas és gyakran a korai terhességi jelek különösen kifejezettek (rosszullét, mellfájdalom).
A terhességet meg kell szakítani egy mola esetén. Gyógyszeres kezeléssel indítják el a menstruációt, majd kürettel eltávolítják a bent maradó szöveteket. Mintát is vesznek mikroszkópos vizsgálathoz. 2-6 hét múlva egy újabb küreti eltávolítás szükséges, hogy a legkisebb szövetek is biztosan el legyenek távolítva, amelyek daganat kialakulásához vezethetnének. A küret után még hosszabb ideig kell figyelni a hCG szintjét is, mert ez tovább megmarad a vérben. Ha a hCG-teszt több hónapon keresztül teljesen negatív, csak akkor szabad újra próbálkozni az újabb teherbeeséssel. Ezt már szigorúan nyomon kell követni vizsgálatokkal, mert a mola terhesség ismétlődési valószínűsége nagyon magas (ha már egyszer előfordult, 10x akkora az esélye, hogy újra jelentkezik, mintha még sosem fordult volna elő). "
Szerintem érdemes lenne rákérdezni konkrétan a dokinál.
Üdv.
Írd majd meg, mi van veled, kíváncsi vagyok nagyon.
15.00-nak!
Mondok Neked akkor valami "érdekességet".
Énbennem szülés után maradt méhlepénydarab!
Nem véreztem nagyon, sőt!
2 hét után távozott belőlem egy nagyobb májszerű valami, de utána sem véreztem, inkább barnáztam, azt is csak 2 naponta.
A fiam pont 1 hónapos volt, mikor kikapartak!
Már belűlről bűzlöttem, szó szerint!
Lázam, erős vérzésem, görcseim nem voltak!
Viszont eközben volt egy antibiotikum kúrám.
Valószínűleg ez elnyomhatta a tüneteket.
Mindegy is!
Viszont!
A kérdező is kapott antibiotikumot, tehát nem biztos, hogy nincs nagy baj, csak a tünetek nem jelentkeznek.
Ne általánosítsunk, innen úgysem tudunk segíteni, és ne bagatellizáljuk el a dolgokat, mert ezzel esetleg azt érjük el, hogy a kérdező/k a távgyógyítás miatt nem mennek orvoshoz!
Ez nemcsak erre a kérdésre igaz, hanem a többire is.
Igenis, inkább egy felesleges vizsgálat, minthogy nagyobb baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!