Abortusz után lett valami szövődményed? Később a teherbeesés hogy sikerült? A várandósság és a szülés alatt volt valami erre a korábbi műtétre visszavezethető problémád?
Semmi szövődményem nem volt, a 2. terhességem sem volt tervezve, de akkor már 27 voltam megteremtett "jóléttel" és nem 19 éves egyetemista így egyértelmű volt, hogy megtartjuk. A tesó azonnal sikerült és szeretnénk még egyet.
Normál terhesség és szülés volt mindkettő.
19 évesen volt abortuszom. 26 évesen lettem terhes az első babámmal, a lepény mélyen tapadt aztán végül a 32-33.hétre feljebb került, de addig úgy volt h egyértelmű császár. A dokim szerint nem tudott valamiért feljebb megtapadni a lepény ( a méhnyálkahártya lehet h sérült az abortusznál, nem arra a részére gondolok ami hónapról hónapra lelöködik hanem mélyebb rétegben).
Szülés után nem húzódott azon a részen össze a méhem, majdnem ott maradtam a szülőágyon, de szerencsére végül túléltem:)
A második babámmal már nem volt semmi panasz.
Ja és azt se tudom hogy az összefügg e vele de mindig elsőfali a lepény, pedig az ritkább mint a hátsófali.
Nekem nem volt abortuszom, de egy kozeli rokonom 18 evesen esett teherbe, elvetette.
A kovetkezo terhessegnel elolfekvo melepenye volt (placenta praevia), ami koraszulest okozott, a kicsi 7 honapra szuletett es sajnos emiatt plusz egyeb szovodmenyek miatt meghalt.
A kovetkezo terhessegnel ugyanigy placenta praevia, szinten 7 honapra szuletett a kicsi. Ezuttal egy lany, egyeb szovodmeny nem volt, a baba egeszseges lett, azota felnott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!