Teherbeesés elött mennyi idővel kéne abbahagynom a fogamzásgátló szedését?
Elöször is menj el orvoshoz és ezeket a kérdéseket ott tedd fel. Itt lesznek akik megesküsznek hogy még többet is várj mint 3 hónap, de én orvossal kezdtem.
Ö azt mondta hogy semmenyit sem kell várni. ezeknek a gyógyszerknek annyira alacsony a hormon szintjük, hogy ha gyógyszer közben teherbe esel akkor sem kell elvetetni (semmi baja nem lesz a gyereknek). a gyógyszeredre rá van írva ha 1-2x kihagyod akkor védekezzetek kondommal, mert már attól teherbe eshetsz.
A doki nekem azt is javasolta hogy sok embernek az elsö 3 hónapban nagyobb esélye van a teherbe esésre mint a 3 hónap után. ekkor a szervezet hirtelen beindul és van akinek vissza esik és pár hónapig nem lesz pete érése.
barátnöm mindkét gyerekével az elsö gyßogyszermentes hónapban lett terhes. teljesen egészséges 4-6 évese van.
de az orvosodnak tedd fel ezeket a kérdéseket.
Én voltam, aki fél évet írt :)
hülyeséget nem akartam mondani, még sosem szedtem gyógyszert, de annak idején ezt tutira így hallottam.
Ezek után tényleg azt mondom, hogy dokinál érdeklődj.
Mai fogik utan nem kell varni.
Nekem direkt babaprojekt miatt kellet fel evet szednem abbahagyni es rogton probalkozni.
a regi fogik masok voltak ,azert mondtak a tisztulasi folyamatot.
Anyosom fogi mellet lett terhes,de nem tudta meg 3honapig szedte, a parom egeszseges.
Én úgy estem teherbe, hogy évekig szedtem a gyógyszert, nem as akartam abbahagyni 8nem terveztünk akkor még gyereket)
Egyik hónapba elfelejttem elkezdeni, úhgyhogy kihagytam azt a hónapot.
Utána meg már nem kellett szedni:-))
Szóval nem tudom mi ürül ki 3 hónap alatt szervezetből, de bennem vagy nem volt, vagy extre gyorsan kiürült.
Nálunk miután abba hagytam nem védekeztünk sehogy a dokim azt mondta az azonnali teherbeesés sem járhat semmiféle komplikációval. 3 hónapra rá lettem terhes a kisfiunkkal és makk egészséges kislurkó lett belőle.
úgyhogy szerintem nem kell túl izgulni a dolgot akkor fog jönni amikor akar én bántam hogy nem tudtam siettetni. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!