Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány éves kortól "nem korai"...

Hány éves kortól "nem korai" szülni?

Figyelt kérdés
Szerintetek?
2013. dec. 12. 12:51
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
27-es, egyébként nem nagyon értem, akkor tehát a párod most munkanélküli, te tanulsz, és így van újszülött vagy párhónapos babátok? Gondolom, akkor nektek van szülői segítség. Vagy nem nagyon értem a szitut, szülői támogatás nélkül biztos, hogy én a helyetekben nem vállaltam volna be, ennek ellenére kívánom, hogy egészségben,szeretetben cseperedjen és leljétek benne örömötök. Valahogy Afrikában, betegségek országában is felnőnek, 0 Ft-ból, tehát visszakanyarodva az alap témához, legyél bármilyen korú, ha érett vagy egy gyermekhez, vállald nyugodtan. Viszont jó ha megtudod neki adni azokat a körülményeket, amik által nem lesz kitaszítva a korosztálya által pl. ugyanúgy eltud menni majd moziba mint a többiek, részt tud venni a nyári táborokon, stb.
2013. dec. 13. 10:38
 32/37 anonim ***** válasza:

27-es vagyok, ösztöndíjas voltam egész iskola alatt, még a 9dik hónapban is! Véletlen esett egy napra pont a vizsga a szülés napjával, úgyhogy, pótvizsgát ajánlottak.

Páromnak van érettségije, és földmérő szakmája, de ebben nem talált munkát, így most műszerészként dolgozik egy helyi cégnél 3 éve! Jelzem, munka mellett is folyamatosan adja be a jelentkezését több céghez is :) a Kislányunk másfél éves. nem újszülött.

Szülői segítség nem tudom kinél mit takar. Nálunk max annyi. Hogy ha boltba megyünk, anyum fizet egy két nyalánkságot a gyereknek. vagy most elég olcsón találtam egy babakocsit! annak az árába szeretne beszállni, mint karácsonyi ajándékként! Van hogy ő főz, és hív minket hétvégente ebédre, de ez igazából nem kifejezetem "segítség" mert másik két nővéremet is hívja családostul :)

2013. dec. 13. 14:00
 33/37 anonim ***** válasza:
akkor nálatok ellehet mondani, hogy az egyik félnek volt biztos munkája. A szülői segítség alatt azt értem: élnek, tehát van hová mennetek szószerint ha bármi történne. Nem azt értem alatta hogy havi 140 ezer ft-ot utalnak e vagy nem :) Szóval a te esetedben azért volt alapja, hogy vállaljátok, és nincs is gond azzal, hogy fiatalon vállaltad, ha érett voltál a feladatra. De azért ez így elég ritka egy 18-20 évesnél, még az is hogy tartós kapcsolata van, nem hogy a párjának tartós munkája legyen.
2013. dec. 13. 14:05
 34/37 anonim ***** válasza:

megint 27 es vagyok! Bocsi! :)

Megvan mindene a kislánynak, Persze vettünk sokmindent mi is neki, de amikor szóba jött, azt is figyelembe vettünk, hogy nekem is és páromnak is 2 tesója van összesen. 6 gyerek a családba.

Regneteg mindent kaptunk! Lányomnak szinte csak ünneplőre kellett költenem, meg ha tetszett valami ruha, azt megvettem neki!

Játék ugyanúgy volt. nagyon sokat örököltünk.DE emellett is havi szinten kapott tőlünk valami szépet.

Nem dicsekvésképp, de megírom, hogy most kapott egy elektromos motort Én igazából másra költöttem volna, ruhára, játékra. Mert tény hogy még kicsi hozzá, de párom ragaszkodott hozzá. Szóval,véleményem szerint ahhoz képest hogy csak párom dolgozik jelenleg, és a kicsi után kapjuk ami "jár" nem szenved hiányt semmiben a gyerekünk!

Meleg van rá, főtt étel,tiszta ruha, játék.és rengeteg szeretet! :)

2013. dec. 13. 14:07
 35/37 anonim ***** válasza:

27 es vagyok...Soha nem voltam híve az egyéjszakásoknak, jelenlegi párom volt és most is az első igazi szerelmem! :) Mindketten ugyanúgy akartuk a babát, még azt se mondhatom hogy becsuszott és kényszerből ment bele párom.

Amikor végzett az iskolával, 2 hónap múlva állt munkába, azóta is ugyan ott dolgozik!

Igen, szüleim bármikor "befogadnak" akár a párommal együtt, ha valami olyan helyzet alakulna ki, ami miatt nem lenne fedél felettünk.

Érettség alatt nem tudom mire gondolsz pontosan, de a bulizás részünkről elfelejtve. Azelőtt se voltunk olyan bulizósak, inkább megnéztünk 1-2 dvd-t. Nem mondom, van hogy fél évente elmegyünk egy fél napos "kirándulásra" de a gyerkőc ha nincs velünk, már hiányzik :)

Imádom, főleg amikor éjjel felkel sírva és keres, aztán csak a kezembe alszik el. Ez mind a gyerekvállalás szépségeivel jár. Mi is úgy kezdtük, hogy nem mindig egy álom a gyereknevelés. Ugyanis ha fáj valamilye vagy beteg, nem mondhatjuk azt hogy "hadd pihenjek"..:)

Sajnis ismerek olyan ember aki bizony már 25 éves elmúlt...második gyerekét várja, hó közepére marad 10 ezer ft juk, és a hónap felében kölcsönkér. Sőt, elmondása szerint megbánta a gyerekeket...véleményem szerint ő nem érett még a gyerekhez!

2013. dec. 13. 14:14
 36/37 anonim ***** válasza:

na, akkor tehát ne jelentkezz lepontozásra, nagyon jól gondolkodsz, érettebb is vagy jóval a korodnál, de ez manapság ritka mint a fehér holló. Sok mai 26-30 évesek egzisztenciálisan (és néha értelmileg is) 15 éves szinten van (bár erről nem feltétlenül ők tehetnek)

az érettséget az első hozzászólásomban leírtam, számomra mit jelent, tudom, nem lehet tudni hogy az is hozzám tartozott: nagyon komoly felelősségtudat - ha még arra sem vagy képes, hogy lerakd a cigarettát, vagy az a terved, hogy majd 3-4 hónaposan anyu vigyáz rá amíg a barátnőiddel bulizol, vagy úgy gondolod, hogy te még élni akarsz, akkor valószínűleg még korai

ezt értem alatta.

2013. dec. 13. 14:22
 37/37 anonim ***** válasza:

Terhességem előtt én is dohányoztam, de képes voltam letenni! Ha mentünk is valahová, akkor olyan programot választottunk ahová vihettük magunkkal a kicsit is! :) Mindenhová jön már most velem,még a vécére is, pedig van hogy néha tudnám kire bízni :) de egyébként is anyás nagyon, így neki is érdeke hogy minél többet legyen velem!

A lepontozást azért írtam mert sokan elítélik ha fiatalon szül valaki, annak ellenére,hogy minden megvan a babának!

27es voltam.

2013. dec. 13. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!