Hány éves kortól "nem korai" szülni?
Biológiailag az ideális 20-25 év között, ekkor van a legjobb esélyeid arra, hogy egészséges gyereked legyen, és találkozz az unokáiddal is. De mielőtt belevágtok, a következőket nem árt végiggondolni:
1. anyagi biztonság - kell hogy legyen saját lakás - ha nem akartok albérletből albérletbe költözni, vagy a szülők nyakán élni. nem árt az sem, ha lesz egy kis megtakarítás, a szülés átlagosan min. 100.000 Ft, és utána egy gyerek még min. havi 60 ezer.
2. biztos állás legalább az egyik fél részéről, és nem árt a másik fél részéről is legalább annyi, hogy el tudj menni GYES-GYED és társaira.
3. nagyon komoly felelősségtudat - ha még arra sem vagy képes, hogy lerakd a cigarettát, vagy az a terved, hogy majd 3-4 hónaposan anyu vigyáz rá amíg a barátnőiddel bulizol, vagy úgy gondolod, hogy te még élni akarsz, akkor valószínűleg még korai :)
4. Tartós kapcsolat - ha nem hiszel a papírban, a te dolgod, de a tipikus családmodell még mindig az apa-anya-gyerek és nem pedig anya-gyerek vagy apa-gyerek
A tanulmányokról annyit, hogy érettségi minimum, és pont. Ismerek nem elveszett embereket akik érettségivel 3-4-szer annyit keresnek mint egy diplomás. De mindenképp találjon az ember valamit amibe jó, akár tanuljon szakmát vagy tanfolyamot. csak tömeg cikk ne legyen, érettségis adminisztrátorokkal teli a piac.
Szerintem sem kor függő!
Legyen egy normális párkapcsolat, amiben mindketten akarják a babát.
És igenis kell egy anyagi alap! Nem, nem gazdaságra kell várni, de egy 20 milliós ház, meg a "semmi" között van még átmenet!
Ezek meg lehetnek már 20 évesen is, de lehet,hogy később!
10-es vagyok. Mondjátok már meg miért hülyeség amit írtam, mert nagyon le lett pontozva...
Én sem tudom, hogy mi lesz 2 év múlva, hogy meg lesz-e még az állásom.... és a páromnak is... valamennyi félre tett pénzünk persze van, de az ha esetleg mindketten munka nélkül maradnánk, nem tudom meddig lenne elég! Ezzel pedig nem hiszem hogy egyedül lennék ebben az országban!!!! Egyébként csak megjegyzésként, diplomával rendelkezem.... ezt csak azért írtam le, hogy értsétek miért nem érzem magam felelőtlennek.
nem arról van szó hogy esetleg elveszti valamelyikőtök az állását, a legjobbakkal is megesik (diplomától függetlenül!!). Azért butaság amit írtál, mert nagy vonalakban igenis látnod kell, hogy milyen az életed. Hogy könnyen találsz e munkát vagy évente egy két hónapot tudsz csak dolgozni mert utána kirúgnak. Hogy számíthatsz e a párodra két év múlva is, vagy már most állandóan veszekedtek. Hogy van e a lakásodon 10 millió forint hitel amit állás nélkül is fizetni kell, vagy nincs és akkor esetleg pár hónapig a munkanélküliből is kijössz. Hogy a szüleid tudnak e segíteni ha baj van.
ezek a dolgok ma még Magyarországon is valamennyire TERVEZHETŐEK. ha valakinek annyira nincs jövőképe, hogy még ezeket sem tudja biztosra, akkor inkább ne vállaljon gyereket.
A diplomát pedig azért írtam, hogy tudjátok nem azért nehéz találni másik állást mert iskolázatlan vagyok....
Emiatt ne kellett volna gyereket vállalnom?!
ennyi erővel akkor ne szülj mert lehet hogy 5 év múlva elüt egy autó, vagy ne szülj mert lehet hogy földrengés lesz és összedől a házatok stb. Nagyon fontos a pozitív gondolkodás sajnos a magyarokból hiányzik, ezért tartunk ott ahol.
Én most terhes vagyok, és mi vártuk a babát, készültünk is rá, nekünk is van saját lakásunk, a szüleink jó egészségben, a férjem állása biztosnak mondható, de legalább is olyan a szakmája, ami nem tömegtudás, és remélhetőleg mindig talál állást. Az én fizetésem kritikán aluli, de mindig találok munkát és valahogy érzem a biztonságot, és hogy Isten vigyáz ránk, attól függetlenül hogy ebben az országban élek. Tehát nem egészen áll minden együtt, de majdnem minden, és így már nyugodtan vágok bele. Nem stresszelek azon hogy mi lesz ha a baba után nem kapok munkát egyhamar, mert tudom, hogy egy fizetésből is kijövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!