Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AfP vizsgálat volt már 0.6...

AfP vizsgálat volt már 0.6 lett, lehet down koros a gyerek?

Figyelt kérdés
Jövöhéten magzatviz vizsgálat lesz,6 éve probálkozunk,2. terhességem, most meg ez van?! Teljes kétségbeesés, Down koros gyereket nem szeretnék. 11 éves a lányom 33 éves vagyok, párom 5 évvel idösebb.
2009. nov. 19. 20:02
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tavaly október 15-én csinálták, az szerdai nap volt.

Másfél hétig nem dolgoztam, de azért mert pont belesesett október 23-a, ami tavaly 4 napos ünnep volt.

De azon a hosszú hétvégén már elutaztunk, vagyis nem feküdtem otthon

utolsó

2009. nov. 19. 22:17
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Az AFP-t nyugaton már nem is nézik, annyira megbízhatatlannak tartják. Anyukámmal veszekedtek anno az orvosok, hogy a tesóm tuti beteg, és így meg úgy, hülye, ha megtartja. Egészséges lett. KÉt ismerősömnek is követelték mostanában a magzatvíz-vizsgálatot rossz AFP miatt, nem engedték, egészséges lett. Nekem 0,7 lett, és ezzel voltam a klinikán UH-n, ahol mindent rendben találtak, vízvizsgálatot meg nem kértem, de az orvos nem is nagyon javasolta. Ha orrcsont van, a takaróredő jó, akkor ne aggódj. Én még nem szültem (34 hét), de a többi UH is normális volt, és 4D-ben látszott az arcán, hogy nyoma sincs a bajnak. Én sem aggódom.
2009. nov. 19. 22:33
 13/35 anonim ***** válasza:

tegnapi 20.15-ös vagyok. Azért én szerintem kellene az a 2 hét, főleg, ha pörgösebb a munkád, nem tudsz munkaközben pihengetni. Én is 2 hetet voltam táppénzen. Utána minden panasz nélkül tudtam dolgozni. Ami fontosabb még a táppénznél: A vizsgálat után semmi megeröltető házimunka, hajlongás, cipelés! Nekem a vizsgálat után a tűszúrás környékén szurkált kicsit a hasam pár napig, amíg az nem múlt el, én ugyan nem csináltam otthon semmit, csak feküdtem, járkáltam, az össz munkám a mosogatás volt:-)

Könnyű mondani így utólag, hogy ne félj a vizsgálattól, mert én is nagyon féltem! Kitartást! Minden jót!

(27 hetes mami)

2009. nov. 20. 07:44
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj!Nekem az integrált tesztem lett nagyon rossz-1:120-a Down kórra-megcsináltattam a magzatvízvizsgálatot(tényleg nem fáj!),éa kiderült,h makk egészséges a baba.Én is elmúltam 35 éves,2.baba.Azóta már igazi kis pasi lett belőle.Szeretnénk még egy babát,akkor már kb.39 leszek,biztos,h ezt a vizsgálatot fogom választani.
2009. nov. 20. 08:52
 15/35 anonim ***** válasza:

21:00-ás vagyok.

Szerintem ne írasd ki magad előre egy hétre, hanem várd meg, hogy a Te tested hogy reagál ezután a vizsgálat után.

Ráérsz majd akkor dönteni.Bár énszerintem azért kell 2 hét, hogy ne legyen vetélés a vége. Vigyázz magadra, nagyon drukkolok.

35 km

2009. nov. 20. 09:57
 16/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztatást. Aranyosak vagytok.
2009. nov. 20. 10:04
 17/35 anonim ***** válasza:
Én is 2 hétig nem igazán csináltam semmit sem. Én így voltam nyugodt, hogy mindent megteszek, nehogy baj legyen a babával. Ja, és én is inkább bent töltöttem 1 éjszakát.
2009. nov. 20. 11:18
 18/35 anonim ***** válasza:

Én is debreceni vagyok. Nekem magasabb lett az afp-m (1:50es arány). Voltál a klinikán a genetikai tanácsadóba? Mert nekem is azt mondták (védőnő, sztk-s doki) hogy lesz magzatvízvizsgálat, de a genetikai tanácsadóba csináltak 2 uh-t (csütörtök, hétfő), és nem is vettek utána mintát (vállaltam volna). Ott azt mondták minden rendben, meg közbe elmentünk 4D-re, ott is mondták (a Nap rendelőbe).

Ne félj, nem lesz semmi baj.

30 hetes km

2009. nov. 20. 12:04
 19/35 anonim ***** válasza:
első fiammal 0,57, másodikkal 0,49 lett az ap, természetesen mindketten egészségesek. Az afp egy nagyon pontatlan vizsgálat, miért nem kértél inkább kombinált v integrált tesztet? Akkor most nem is kellene a magzatvízvételre még csak gondolni sem. Ha az uh-k alapján minden rendben van, és a családban még sosem volt dawn-os akkor én bizony nem vállalnám be az amniot...
2009. nov. 20. 15:03
 20/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom már sok választ kaptál. :)

Az én AFP-m 0,64 lett és egészséges kislányom született aki már 9 hónapos. Bár én csináltattam kombinált tesztet is ami jó lett, az orvosom nem aggódott, nem küldött sehová pedig csak később tudta meg, hogy kombinált tesztem is van. Azt én magamtól csináltattam amikor még nem is Ő volt az orvosom. 6 hónapos terhesen kerestem fel őt de nem is ez a lényeg hanem, hogy ő sem hisz az AFP-nek. Különben is csak Uh eredménnyel együtt érdemes értékelni. Ügyes Uh-s kiszúrja ám ha baj van.

Fel a fejjel, ne izgulj minden rendben lesz! Biztosan egészséges a kisfiad! :)

Puszi!

2009. nov. 20. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!