Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AfP vizsgálat volt már 0.6...

AfP vizsgálat volt már 0.6 lett, lehet down koros a gyerek?

Figyelt kérdés
Jövöhéten magzatviz vizsgálat lesz,6 éve probálkozunk,2. terhességem, most meg ez van?! Teljes kétségbeesés, Down koros gyereket nem szeretnék. 11 éves a lányom 33 éves vagyok, párom 5 évvel idösebb.
2009. nov. 19. 20:02
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, h Down-kóros lesz, sokmindentől függ az eredmény, nálunk is ennyi volt és teljesen egészséges a kislányom. Az orvosom azt mondta, nem hiteles az AFP. 33 évesen már ajánlott komolyabb, kombináált tesztet csináltatni, akár a magzatvízvizsgálat is megnyugtató lehet, csak ott ugy van egy nagyon kicsi kockázat. Nem kell aggódni, minden rendben lesz!
2009. nov. 19. 20:06
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad előrre agodni, két ismerősőmnek is nagyon kritikús lett az eredmény és mind ketőnél a 4d ultrahang kimútata hogy semmi gond. Pedig volt ám agodás ,mindkét helyen. Megvizsgálják azt az orvosok, de ajánlom a kecskeméti 4d mert ott nagyon profik és mindent kielemeznek profi orvosok!
2009. nov. 19. 20:14
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

12 hetesen nem volt egy kombinált teszt? Az egy arányszámot mutatott. Meg ott van az ultrahang is, ott látják a nyaki redőt, és az orrcsonotot is.

De egyébként nekem is volt CVS vizsgálatom, chorinboholyból vettek mintát. Ki lehet bírni, és annál megnyugtatóbb nincs, mikor közlik, hogy minden rendben. Ezért a nyugalomért megéri az a pár perces vizsgálat, és a pár napos pihenés. Nagyon szorítok, hogy minden redben legyen!

(27 hetes mami)

Ja! 37 vagyok, azért voltam ezen a vizsgálaton 15 hetesen!

2009. nov. 19. 20:15
 4/35 anonim ***** válasza:
Szerintem ne pánikolj! Az AFP-t annyira nem mondják mérvadónak. Nekünk a 4-es teszt eredménye nem lett a legjobb, magas kockázat jött ki, ezért voltam én is amnioc.-n. Mindent rendben találtak! Mondjuk nekünk 4 hétre jött meg az eredmény, már teljesen kész voltam. Az UH-m alapján és a tarkóredő alapján 2 doki is azt mondta, hogy nem lehet baj és nem is lett. Ha nektek is minden rendben van, emiatt az AFP miatt ne idegeskedj! Csináltasd meg az amnioc.-t, azért az megnyugtató, amikor 99%-ra tudod, hogy nincs genetikai eltérés a babádnál.
2009. nov. 19. 20:16
 5/35 A kérdező kommentje:

Debrecenbe lakom, igy a klinikára járok, elötte semmilyen vizsgálat nem volt, de hétfön mennem kell ere a magzatviz vizsgálatra, nagyon félek !!

Köszönöm h válaszoltok megnyugtató.

2009. nov. 19. 20:40
 6/35 A kérdező kommentje:
Ultrahang ma is volt genetikai, de nem 4d-s más vizsgálat nem volt kb 2 hete kimutatta az UH hogy fiam lesz ( lenne ) :(
2009. nov. 19. 20:42
 7/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj a magzatvízvizsgálattól. Én is átestem rajta a kor miatt, minden rendben lett. Amúgy minden eredményem jó volt, kivéve a kombinált tesztem kockázati aránya lett magas. Ezért kellett magzatvízvételre is mennem. Nekem is kisfiam lesz, már csak pár hét van hátra szülésig.

Nem egy kellemes vizsgálat, utána meg sokat kell pihenni, feküdni. Nem lehet hajolgatni, emelni, vásárolni. Nálam 2 hét fekvés volt előírva, mert a vizsgálat utáni 2. napon el kezdtem keményedni és szigorú fekvésre ítéltek. Közben kaptam a MagneB6 vitamint. Valamennyire segített, de teljesen nem múlt el. Ja és mindezt a 17. héttől. Azóta is keményedek, de már nem törődöm vele, mert jövő héten töltöm a 36. hetet utána már nem szedhetem a magnéziumot, úgy hogy onnantól már bármikor mehetek is akár szülni.

Jó babavárást Neked és nem lesz semmi baj a babával, ez biztos, ne aggódj. Az még egy nehéz időszak, amíg megjön az eredmény. 4 hét, tiszta ideg voltam én is, de viszont sokkal jobb volt így végigcsinálni a 9 hónapot, hogy tudom, hogy egészséges a babócám.

35 km

2009. nov. 19. 21:00
 8/35 A kérdező kommentje:

21 es válaszadonak : örülök hogy neked minden jol sikerült, köszi a megynugtato választ is, nekem azt mondták 2-3 hét az eredmény, akkor ez csak ilyen nyugtato beszéd ? na mind1, belemegyek a dolgokba és kivárom, inkább mint 9 honapig izguljak, és jöhet egy roszz is, viszont én aktiv dolgozo vagyok, és nem tudom meddig vesznek ezzel táppénzre, akkor azt mondod legalább 2 hét pihenés???

Nagyon köszi h válaszoltál amugy.

2009. nov. 19. 21:07
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is megcsinálattam, annak elleneére, hogy akombinált tesztem negatív lett, afp-m jó, de 37 éves voltam.

Tényleg rutineljárás,nem fáj, végig nézik UH-val, kb. annyi, mint egy vérvétel. Utána feküdni kell 1-2 órát, én bennmaradtam 1 éjszakára kórházban és még otthon pihentem(nem szigorúamn feküdtem )pár napot.

2 hét múlva már dolgoztam, csak 35 hetesen hagytam abba munkát

Eredményért a mintavétel után 4 hét múlva mentem ,csináltak egy UH-ot is és megmondták a nemét(előre kell jelezni, hogy akarod-e tudni)

A lányom már 8 hónapos.

2009. nov. 19. 21:51
 10/35 A kérdező kommentje:

Gratula a gyrekedhez, neked már sikerült, remélem április után én is igy fogok irni it!!! Köszi a biztatás, akkor ha hétfön csinálják, elég ha arra a hétre iratom magam ki táppénzre? Vagy kell leglább 1-2 hét ??

Hát tényleg félek mind lelkileg mind mindenhogy!

Köszi a biztatást amugy !!!

2009. nov. 19. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!