Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mához is kiment a védőnő...

Mához is kiment a védőnő terhesség alatt?

Figyelt kérdés
8 hetes kismama vagyok, tegnap voltam a védőnőnél, megkaptam a papírokat. Azt mondta, jövőhéten meglátogat itthon. De minek? Már van egy fiam, hozzá csak a dokival együtt jött a védőnő.
2013. nov. 15. 18:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon normális a védőnőm, szívesen látnám bármikor, de nálam csak egyszer volt úgy középidőben "családlátogatás" jogcímen. Már csak szülés után jön az első hónapban minden héten egyszer.

Úgy látom, hogy ez mindenhol változó.(?)

2013. nov. 15. 20:50
 22/27 anonim ***** válasza:
SZerintem kevesen tudnak róla mert 2014-től lép életbe az új törvény, miszerint nem orvosi pecsét után fog járni az anyasági, hanem védőnői. Valamint nem kötelező nőgyászati vizsgálat akár szülésznőhöz is lehet járni. Nálam rengetegszer volt kinn a védőnő várandóság alatt is és amint a baba megszületett. Most 2 éves, és jön a tesó, ezért múlthéten voltam kiskönyvért. annyit változott, hogy hozzá minimum 4x kell kimenni, és ő jön 2-3x. Nem igazán érdemes velük piszkálódni a munkájukat végzik, ha meg nem engedik be kiküldi a gyerekvédelmet....
2013. nov. 16. 09:28
 23/27 anonim ***** válasza:
Hozzám nem jött csak egyszer az egész terhesség alatt, akkor is azért hogy megbeszéljük és megnézze azokat a holmikat amiket a szüléshez kell vinnem. Illetve "felkészített" hogy a szülés hogyan indul be pl. magzatvíz elfolyás stb..amikor szültem azután már többször jött megnézni a babát.
2013. nov. 16. 10:30
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem semmi bajom nincs vele, fiatalos, kedves, de nem szeretem ha belenéznek az életembe. Nincs semmi titkolni valóm, szimplán furcsa, hogy az első gyereknél senki nem volt kíváncsi a körülményeinkre, most a másodiknál igen. Én is jártam akkor is illetve majd most is havonta gondozásra, nem volt ebből semmi probléma. De a hátamon a szőr feláll, ha valaki viziteli mi van itthon. A megfelelő körülmények megvannak, megvoltak és meg is lesznek mindig is teremtve.
2013. nov. 16. 10:53
 25/27 anonim ***** válasza:

Sokan írják, hogy kötelező ennyi meg annyiszor védőnőhöz menni, elárulom nincs ilyen. A törvény szerint a terhesgondozás keretén belül minimum 4 alkalommal kell az ORVOShoz menni, és nem a védőnőhöz. Ettől függetlenül a védőnők rendszerint kötelezőnek mondják a látogatást, de nem az. Egyébként sokszor jó is, hogy találkoznak a kismamákkal, nyilván értük és a babákért van ez. Szóval tessék utána nézni mi a törvény, mert az nem feltétlen egyezik meg a köztudatban élőkkel.

Én speciel a terhességem alatt kétszer láttam a védőnőt, először elmentem a kiskönyvért aztán 38 hetesen, és akkor volt is nálunk, csak megnézte, hogy felkészültünk-e. A szülés után jött rendszeresen, nagyon jó tanácsokat adott, gyakorlatias volt és nagyon-nagyon hasznos. Egyébként az én védőnőm is azért jött szülés előtt, mert látni akarta, hogy megfelelőek a körülmények az újszülöttnek. Megjegyzem, ha nem mentem volna hozzá be 38 hetesen akkor tuti nem jön ki, mert elfelejti a sok kismamát, annyian vannak. Aki tud és normális a védőnője szerintem érdemes menni, de a drága főnököm még a dokihoz is csak azért engedett, mert a jogszabályt az orra alá dugtam, a védőnő látogatásáért már nem küzdöttem a főnökömmel.

2013. nov. 16. 18:39
 26/27 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok, ha dolgozik az ember végig terhesen, hogy megy ki a védőnő? Csak ha előre egyeztettél vele, egyébként max az irodában ér el..

Tényleg változik a törvény, na ez új, bár minket már nem érint. Remélem, még jobb lesz a rendszer bár amennyi panaszt hallok a védőnőkre...

2013. nov. 16. 18:40
 27/27 anonim ***** válasza:
90%
Most nem azert, ki az az ostoba, aki a korrekt valaszokat lepontozza??????? Minek egyaltalan ez a pontozos rendszer? Es ha valaki nem is ert egyet a valasszal, akkor olvasson tovabb es ne nyomkodja a lepontozo gombot.
2013. nov. 16. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!