Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő miket csinál, mikben...

A védőnő miket csinál, mikben segít a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 09:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Vérnyomást, súlyt mér, tanácsot ad. Ennyi.

32hkm

2012. júl. 5. 10:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Havonta mehetsz, igyekszik válaszolni a kérdéseidre, méri a súlyod, vérnyomásod, szívhangot hallgat, jegyzetel a leleteidből a kiskönyvedbe, elmegy megnézni a lakásod. És ha olyan, akkor mindenben segít, amire csak igényed van.
2012. júl. 5. 10:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm nagyon rendes. Súly és vérnyomásmérést, vizelettet nem ő csinálja, hanem a tanácsadáson aki épp ott van. Hozzám havonta kijár. Megnézi a leleteket, válaszol a kérdéseimre és még pletyizünk is kicsit :D Ha valami problémám van nyugodtam hívhatom.
2012. júl. 5. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:
13%

Nem idetartozik, csak kicsit, de az h a védőnő hogy viszonyul hozzád (sajnos személyes tapi alapján) attól is függ, h mennyire vagy szimpatikus neki. Én az első babámnál fiatal védőnőhöz "kerültem", de azonkivül h felelt a kérdéseimre, legtöbbször csak "elmarasztalt". Többet híztam, mint kellett volna és minden egyes alkalommal , h ott jártam, fehérjét meg cukrot nézett a pisimben, pedig a leleteim jók voltak....Olyan megalázó volt....Csinálja egyszer vagy kétszer...de olyan volt mintha ellenőrizgetne....Semmit nem mertem már tőle kérdezni a végén, mert olyan hü.jének éreztem már magam vele szemben.

2. babánál elköltöztünk, itt is fiatal védőnőt "fogtunk" ki, de teljesen más a viszonyulása hozzám, pedig a 2-al is híztam, mégsem ellenőrizgetett....és érdekes, tőle merek kérdezni, mert nem néz gyépés-nek....

2012. júl. 5. 10:39
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a vizeletet mindig nézik, és ez nem a szimpátiától függ. Ugyanúgy mint a súly és a vérnyomás, a kiskönyvben ez is szerepel. És örülök neki, nem tartom megalázónak. Azért sok minden kiderül belőle. Akár egy fertőzés (gyenny, nitrát, nitrit, stb. a vizeletben), toxémia jele a vizeletben a fehérje, stb. Szóval én nem örülnék, ha elmaradna.

Az hogy ki kell mennie a várandós lakásába, jogszabályban előírt kötelesség.

Ezeken kívül tájékoztatni kell a kismamát a vizsgálatokról, nálunk pl. a kapható segélyekről, kedvezményekről is beszélnie kell, lelki támaszt nyújtani, stb.

Én elég jóban vagyok a védőnővel, így sok mindenre rá is kérdeztem, mindenben segített.

Nem értem, hogy sokszor miért gondolják, hogy ha ezeket mind megteszik, az azért van, mert hülyének nézik az embert. Nem tudhatják, hogy te mit tudsz már, vagy mit sem. Legalábbis nálunk így van, pedig a 4. védőnőmet "taposom", és egyikkel szemben sem éreztem, hogy lekezelően bánt volna velem.

2012. júl. 5. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm, nem kértem kioktatást, kedves előző. Hozzátettem, h a meglévő leleteim ellenére-amit a dokim is kért, normális eredményekkel- ugyanúgy ellenőrizgette a vizeletemet....De az igaz, ez nem is megalázó volt, hanem felesleges :) A másik helyen nem kellett pisikélni, ez nem is kötelező.....
2012. júl. 5. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocs, kicsit felkaptam a vizet az elején, tudom nem kioktatni akartál, csak nem vagyok ez a "hü.je a védőnő, bármit mond" típus, sosem bíráltam felül, meg tagadtam meg a "kérését" , csak már sok volt, h minden egyes alkalommal ez volt. Nem is szeretek "akciósan" pisikélni; előtte vagy 2 liter vizet megittam, h "produkálni" tudjak, mert nem vihettem üvegben , neeeeeeem, a helyszínen..... Na, mindegy. Mostmár jót mosolygok ezen.....
2012. júl. 5. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem kioktatásnak szántam. Viszont azt tényleg nem értem, hogy miért nem lehet vinni. Nálunk pont ezért, a kötelező produkálás eredménytelensége miatt, direkt kérik, hogy úgy vigyük (meg szerintem spórolni kell a műanyag pohárral, szegény az Önkormányzat:)).
2012. júl. 5. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:

De fura, már 19 hetes vagyok, de soha nem nézte se a védőnő a vizeletem, sem a gondozáson az orvos.

Csak az első és a 16.heti AFP vizsgálatra kellett vizeletet vinnem.

2012. júl. 5. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem már hetente nézik a vizeletemet. De mondjuk nem értem ebbe mi a megalázó.
2012. júl. 5. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!