Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mához is kiment a védőnő...

Mához is kiment a védőnő terhesség alatt?

Figyelt kérdés
8 hetes kismama vagyok, tegnap voltam a védőnőnél, megkaptam a papírokat. Azt mondta, jövőhéten meglátogat itthon. De minek? Már van egy fiam, hozzá csak a dokival együtt jött a védőnő.
2013. nov. 15. 18:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%

Felénk ez egyáltalán nem szokás.

Nálunk 2-szer volt a védőnő, mindkétszer a fiúnk megszületése után.

Terhesség alatt én voltam nála többször védőnői tanácsadáson, amikor jött az orvos is, havonta 1-szer (kis település, ide havonta 1-szer kijön nőgyógyász).

2013. nov. 15. 19:06
 12/27 anonim válasza:
16%
Mi is kistelepülésen lakunk és van aki be sem engedi főleg akinek már több gyereke is van.
2013. nov. 15. 19:11
 13/27 anonim ***** válasza:
31%

Mondhatod neki, hogy elfoglalt vagy, nem tudod megoldani a latogatasokat, ezert inkabb mellozzetek a talkakat. Nem fog erte haragudni. Bar nem ertem miert jelent ez ennyire nagy problemat. Azokban a varosokban, ahol szeles koru a vedenoi ellatas, ott rendszeresen kijarnak. Es ha egy helyen latjak, hogy normalisak a korulmenyek, ott nem nezi mi van, mi nincs, szimplan tanacsot adni megy. Meg lehet vele beszelni a szulest, tudja melyik korhazba mit erdemes bevinni, melyik orvost, sxulesznot szoktak ajanlani a dokik. Figyelemmel kiseri a kismama sulygyarapodasat, tamacsot ad etrenddel kapcsolatban, megnezi a leleteket, meg lehet vele beszelni a szulessel kapcsolatos erzeseket, otleteket ad hogyan lehet leginkabb osszehangolni a kicsit a testverrel, stbstbstb. Szo szerint mindennel kapcsolatban tud segitseget adni. Szerintem szerencses az, akinek resze lehet ebben a segitsegben, szoval erdemes kihasznalni a lehetoseget.

De tenyleg le tudod mondani, teljesen meg fogja erteni.

2013. nov. 15. 19:19
 14/27 anonim ***** válasza:
44%
Hozzám 1x sem jött ki terhesség alatt, én jártam havonta terhesgondozásra. Amikor megszületett a fiam, akkor kijött, és azóta sem. Én járok hozzá amikor kell.
2013. nov. 15. 19:30
 15/27 anonim ***** válasza:
44%

Az első kisfiamnál csak egyszer jött ki, a vége felé. Megnézte a gyerekszobát, érdeklődött és kész.

Most, ki sem fog jönni, mert két hónapra elutazik, itthon sem lesz, amikor elvileg szülök, egy helyettesítő kolléganője jön majd, ha már megvan a baba.

A körülményeink nem változtak, szerintem tisztában van vele, hogy a második gyermeknek is megteremtünk/megvan minden kívánt feltétel, ami a csecsemő ellátásához kell.

Szerintem nem fújd fel, lehet, hogy a környékeden jár és letudja ezt is.

2013. nov. 15. 19:31
 16/27 anonim ***** válasza:
67%

Na, ezzel a stílussal alaposan megmutattad, milyen ember vagy...

Egyébként ezt az "elméletet" mégis miből szűrted le? Sok volt a mai feles vagy elgurult a gyógyszered?

2013. nov. 15. 19:58
 17/27 anonim ***** válasza:
44%
Hozzánk sem jött ki terhesség alatt, viszont én havonta jártam hozzá. Normális védőnő, mi sem úgy nézünk ki, mint akik nem tudják megteremteni a gyereknek a szükséges körülményeket, viszont én sem éreztem szükségét hogy lemeózza miből hány meg milyen van a babának. Biztos lett volna olyan ami szerinte szükséges, szerintem meg marhára nem. Átbeszéltünk mindent amit kellett a gondozáson: kórházi csomag, babacuccok. De meg nem mutattam volna semmit. és nem azért mert gáz cuccok, hanem mert miközehozzá. Szülés után viszont mindig ő jött házhoz.
2013. nov. 15. 20:28
 18/27 anonim ***** válasza:
44%
Hát hozzánk is jött már egyszer még az elején, meg majd 26án jön megint..Akkor leszek 36 hetes.. Azt mondta csak beszélgetni jön, de gondolom az alapvető körülményeket nézi azért, hogy van e fűtés, víz, villany.. Kérdeztem tőle, hogy baj e ha a kiságy nem lesz még meg addigra, azt mondta h csak a gyerekorvosválasztásról akar bezsélni meg szoptatás meg ilyenekről..Mert amúgy minden más megvan már..
2013. nov. 15. 20:32
 19/27 anonim ***** válasza:
44%
19-es vagyok.. Amúgy én se örülök neki nagyon, hogy jön.. Nem szeretem az idegeneket a lakásban meg a párom sem, de hát ez van..
2013. nov. 15. 20:33
 20/27 anonim ***** válasza:
44%
Zuglóban lakom és hozzánk jön majd a védőnő december elején. :-)
2013. nov. 15. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!