30hetes vagyok és már 16kilot hiztam. Szerintetek ez baj? Igaz az orvos is és a védőnő is diétára fogott, de ha kivánom a csokit vagy a fagyit akkor ne egyek? Valakit terhesség alatt fogtak diétára? Mit ehetek akkor?
Hu..az rengeteg!Pontosan,ne egyél,még ha kivánod is!!
A terhesség nem arról szól,hogy jól telezabáljuk magunkat,mert minden amit megkívánunk kell a babának.
Egyél helyette inkább édesebb gyümölcsöket.
Barackot,epret,banánt,almát stb.
Én is azt csináltam.9 hónap alatt 10 kilót híztam csak!
Sógornőmet szintén diétára fogták, és sajna, vissza kell fogni magad. Gondolom, nem 100%-ban, napi 1 kocka csoki biztos belefér, de az egészségetek a tét, és azért bizton megéri megálljt mondani. Nyilván nem azért fogtak diétára, mert rosszat akarnak, hanem mert a súlyod megterheli a szervezeted, akár cukorbeteg is lehetsz. (Sógornőmnél ez volt a legfőbb ok: vészesen közel állt a cukorbetegséghez.)
Bár, teszem hozzá, a sógornőmnek adtak diétás étrendet, elmondták, hogy mit ehet, és mennyit. Szerintem, te is kérdezz rá, mert nyilván mindenkinek egyediek a szükségletei, egyedi étrendet kell összeállítani. És sajna, azt tudom mondani: ha eltiltottak, akkor hiába kívánod a csokit és a fagyit, ne egyél. Ezek nem alapvető légszükséglethez tartozó ételek.
Kívánom a legjobbakat!
26 hkm
Igen, sajnos sok.
Ne egyél, bármennyire is kívánod. Kérdezd meg a védőnőt hogy mit ehetsz és mit nem, én is kaptam egy listát.
4. feldobnád ide a listádat? engem nem fogtak diétára, de most már kicsit lassítanék mindkettőnk érdekében.
kérdező, konzultálj az orvossal, védőnővel, h hogy diétázz. de mindenképp kerüld az üres kalóriákat. a fagyi, a csoki pont ilyen. tehát igen, akkor se nagyon egyél, ha megkívánod. ha nem bírod, hozz egy szabályt, h hetente egyszer ehetsz fagyit, akkor mondjuk 2 gombóccal és azon a héten már nincs több édesség.
Már 1,5 éves a lányom, fogalmam sincs hol van :-( Arra emlékszem, hogy szinte minden tésztaféle tiltva volt.
De biztos tud adni a te védőnőd is. Nekem is "majdnem nagyon magas" vércukorszint miatt kellett amúgy diétázni.
Szia, lehet egyedi eset vagyok.
31 hetes múltam, 15 kg plusz van rajtam. Óriási a hasam, nem vizesedek a cukrom jó nincs semmi gondom. Van 1-2 kg felesleg a fenekemen, 77 kg-al kezdtem a terhességet, 180 magas vagyok. A védőnő azt mondta figyeljek kicsit oda, a doki pedig, hogy csini vagyok ne aggódjak, nincs baj a cukorral, vizesedéssel, baba rendben így ne zavarjon a 15 kg. Az is igaz, hogy nagyon magas vagyok.
Nem :-)
Mindenféle tészta: péksütemény, kenyér, tésztás ételek. Inkább úgy írnám, a szénhidrát.
3. vagyok!
Kedves Utolsó!
Igen, ez az az eset, hogy kinél mit mondanak. A diéta is teljesen egyénre szabott, meg ugye kinek miért írják elő. Lehet, hogy te a súlyod még belefér abba a kategóriába, ami még egészséges, a szervezeted máshogy bírja a terhelést, stb. Míg előfordulhat, hogy a Kérdezőnk vércukorszintje eleve magasabb volt, vagy a súlya már sok az alkatához. Ugye ezt az orvosnak is kéne mondania...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!