Miért veszélyes a terhesség alatti lázas állapot és mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
2013. nov. 8. 22:30
1/4 anonim válasza:
A láz néha enyhíthető egy hűvös zuhannyal is, azonban ha ez nem segít, akkor a megfelelő gyógyszerrel kell csökkenteni a testhőmérsékletet. Bár több olyan hatóanyag is létezik, amelyek szedése a terhesség során is biztonságosnak ítélhető, a legfontosabb alapelv mégis az, hogy bármilyen gyógyszer alkalmazása előtt ki kell kérni a terhességet gondozó orvos tanácsát. A láz- és fájdalomcsillapítók közül például az acetaminofent vagy a klórfenamint tartalmazó készítmények ajánlhatóak, de az orvos számos tényező, így például az egyénenként változó érzékenység alapján mérlegeli, hogy valóban adható-e egy készítmény. A várandós kismamák mindenképpen keressék fel kezelőorvosukat, amennyiben magas láz, mellkasi fájdalom vagy intenzív köhögés jelentkezik.
2/4 anonim válasza:
A lázas állapot azonban a terhesség korai szakaszában fejlődési rendellenességet, később pedig koraszülést és vetélést okozhat.Nem a hőemelkedésről van szó, hanem a 37,5-38 fokos vagy ennél magasabb lázról, amelyet feltétlenül csillapítani kell. A nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentők terhes nőknek nem adhatóak, ezek helyett a paracetamol-tartalmú készítményeket, például a Rubophent vagy az Algopyrint szoktuk javasolni. Az amidozofent tartalmazó készítmények szintén adhatóak.
3/4 anonim válasza:
Hutozuhany, 12 het utan bevehetsz paracetamolt. Jon az influenza szezon is. Oltasd be magad ellene. 15 hetes vagyok, es en mar beoltattam magam. Mert az influenza tuti magas lazzal jar es a mi terhes immunrendszerunk le van gyengulve. En tuti elkapnam, mert minden sz@rt elkapok! Tavaly persze nem oltattam magam es 2 hetre kidoltem az influenzatol... Hal Istennek nem voltam terhes akkor...
4/4 anonim válasza:
13 hetes kismama vagyok, és pár napja észre vettem, hogy a hömérsékletem pár tizeddel több lett. Tegnap elött 37.4 ma pedig 36.8! Nem tudom ez terhesség alatt normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!