Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzok és terhes vagyok....

Dohányzok és terhes vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, ma is elszívtam 6 szálat. Baja lesz a babámnak? Nagyon félek.7 hetes vagyok

Figyelt kérdés
2013. nov. 7. 16:27
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:

Kerdezo,gratulalok az elhatarozasodhoz,biztos,hogy menni fog a leszokas,mert van kiert :-)

En nagyon eros dohanyos voltam (napi 1,5 doboz),nem terveztuk a babat,igy csak akkor hagytam abba,mikor 4 hetesen megtudtam,hogy anyuka leszek.A pozi teszt utan egyetlen egy szalat sem szivtam el.

Korabban sosem volt eleg ambiciom a leszokashoz,de most volt egy nagyon eros toltet ,hogy a babamert teszem.Ha nekem sikerult,Neked is fog! :-)

14-es: Te nem vagy ep agyilag,komolyan.Arra biztatni a kismamakat,hogy dohanyozzanak? Az,hogy Te esba gyereked egeszsegesek vagytok SZERENCSE,de ettol meg terhesseg alattidohnyzasnak lehetnek sulyos kovetkezmenyei.Hogy szamolsz el a lelkiismereteddel,ha valaki,akit Te biztattal,hogy dohanyozzon nyugodtan,szul.egy asztmas vagy koraszulott babat?!Te nem vagy normalis,de komolyan.

Ilyen alapon akkor nyugodtan ki lehet ugrani a tizedikrol,abszolut nem veszelyes,mert mutattak a hiradoban olyat,aki tulelte.

Mondjuk arrol az orvosrol is megvan a velemenyem,akibszerint egy terhes no nyugodtan dohanyozzon...Nem tudom,ez miyen doki,de en ilyen orvossal meg nem talalkoztam,bar ettol meg lehet,hogy koztuk is van par felelotlen hulye..

39 hkm

2013. nov. 9. 21:56
 32/57 anonim ***** válasza:
Ez nem biztatás kedvesem. 3-4 szál cigaretta hidd el nem oszt s nem szoroz. Nem napi dobozokról beszélünk, ha napi 3 cigi mellett valaki ne adj isten asztmás babát hoz világra, nem a cigitől. Hiába mondjátok, ez tény.
2013. nov. 9. 23:02
 33/57 anonim ***** válasza:

Igazad van,a baba szuletese utan is a szajaba lehet tenni azt a napi 3-4 szalat,semmi baja nem lesz tole,mert Te megmondtad.Sot,alkalmankent egy fuves cigi sem art a terhesseg alatt,meg kulon jot is tesz.

Tudod mit? En igenis orulok neki,hogy volt bennem annyi,hogy ne mergezzem a sajat kisbabam egeszseget

2013. nov. 10. 06:45
 34/57 anonim ***** válasza:

Ezzel a ,,napi 3-4 szal nem art" dumaval csak a sajat lelkiismeretedet nyugtatgatod,mert nem volt benned annyi tisztesseg,anyai erzes,felelosseg,vagy nem is tudom minek nevezzem,hogy a SAJAT vedtelen gyereked erdekeben leszokj.

A legundoritobb pedig az az ilyen Hozzad hasonlo onzo teremtesekben,hogy meg arra is gyava,hogy legalabb beismerje,hogy rongalta a gyereke egeszseget.Nem,erre keptelen,altatja magat a napi 3-4 szal belefer elmelettel...

2013. nov. 10. 06:51
 35/57 anonim ***** válasza:
54%
Tény? Csak mert te azt mondod? Kérlek bizonyítsd hiteles orvosi véleménnyel. Ja, hogy az nincs? Hülye vagy. Ez tény.
2013. nov. 10. 06:53
 36/57 anonim ***** válasza:
12%
Ti vagytok túl hülyék:-)
2013. nov. 10. 11:18
 37/57 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Na mindegy. Volt még pár cikk. Sőt, egyszer egy orvos írt egy internetes magazinnak, hogy napi 2-3 szál cigaretta nincs összefüggésben a magzati retardációval.

Nem buzdítok senkit sem, csak még a környezetemben ill. életem folyamán senki nem volt, aki emiatt szült volna beteg babát.

A terhes nők mindössze csak 23% nem dohányzik. Ebből puszta ésszel és ELMEFUTATTÁSSAL arra kovetkeztetek, hogy rengeteg beteg ember/Baba lenne, hál istennek nem így van. Látjátok, édesanyát ok veletek sem dohányzott, még is agyi fejlődési rendellenességgel küzködtök:-)

2013. nov. 10. 11:37
 38/57 A kérdező kommentje:
Lányok.nagyon osztjátok szegény hozzászólót, mondanék én is valamit.A védőnőm mondta nekem (miután szóltam , h cigizek) hogy:1-2!! szál nem használ de nem is káros annyira.viszont ezt az egy két szálat le lehet simán tenni..most mehet majd a szöveg nekem is de a védőnőm mondta!lényegében inkább nem cigizek pici fontosabb!
2013. nov. 10. 11:47
 39/57 anonim ***** válasza:

Kèrdező! Ne is dohányozz! Én nem buzdítlak, hogy szívd el, csak ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, hogy 1-2 szálat elszívsz nagy étkezés után mert jól esik. Természetesen tiszteletem előtted, hogy leteszed.

Attól hogy en másképp döntöttem, nem lettem/vagyok rossz anya, mint ahogy látják.

2 védőnőm volt terhességem alatt, mind a kettő egy véleményem volt. Ha tudom tegyem le, de ha nem napi 3 szálnál ne legyen több és étkezések után. Az orvosom sem ítélt el.

Nem kell túl komplikálni ezt.

A rossz táplálkozás terhesség alatt ugyanolyan rizikófaktorral van a magzatra, mint a cigaretta.

A babához gratulálok, és mindenben úgy cselekedj amit Te jónak látsz.

2013. nov. 10. 12:06
 40/57 anonim ***** válasza:

Pfff...a vital miota szamit tudomanyos forrasnak?

Az,hogy valaki eliteli a terhesseg alatti dohanyzast,miota jelenti azt,hogy az illeto helytelenul taplalkozik?

Te nevetseges vagy,de komolyan.

Amugy ezt az adatot,hogy 23% nem dohanyzik nem tudom,hogy honnan szedted,de ez szerintem nagyon torz,mert ha ez igy lenne,akkor a felnott nok nagyobbik resze dohanyos enne,ami nem igy van.

De mindegy,verd a melled,hogy Te vagy a szuper jo anya,aki buszke ra,hogy dohanyzott a terhessege alatt,es ezzel hatalmas intelligenciarol tett tanubizonysagot,mert o tudja azt,amit mi,buta,tudatlan tobbiek nem: ez nem karos.

Nem baj,en orulok,hogy nem voltam/vagyok olyan gyenge jellem,hogy terhesen ne tudjam letenni a cigit.

Te meg legyel buszke magadra ,hogy milyen gondos,felelossegteljes voltal mar kismamakent is.

A kovetkezo babadnal szerintem ha lehet fogyassz el nap 2-3 dl vodkat is ,mert az sem karos,sot,ha kedved szottyan egy kis kokainra,vissza ne fogd magad,ha modjaval fogyasztod,akkor meg kulon egeszseges is.

En inkabb nem juttatok nikotint a kicsi szervezetebe,de hat en mar csa ilyen szar anya vagyok.;-)

2013. nov. 10. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!