Dohányzok és terhes vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, ma is elszívtam 6 szálat. Baja lesz a babámnak? Nagyon félek.7 hetes vagyok
Kerdezo,gratulalok az elhatarozasodhoz,biztos,hogy menni fog a leszokas,mert van kiert :-)
En nagyon eros dohanyos voltam (napi 1,5 doboz),nem terveztuk a babat,igy csak akkor hagytam abba,mikor 4 hetesen megtudtam,hogy anyuka leszek.A pozi teszt utan egyetlen egy szalat sem szivtam el.
Korabban sosem volt eleg ambiciom a leszokashoz,de most volt egy nagyon eros toltet ,hogy a babamert teszem.Ha nekem sikerult,Neked is fog! :-)
14-es: Te nem vagy ep agyilag,komolyan.Arra biztatni a kismamakat,hogy dohanyozzanak? Az,hogy Te esba gyereked egeszsegesek vagytok SZERENCSE,de ettol meg terhesseg alattidohnyzasnak lehetnek sulyos kovetkezmenyei.Hogy szamolsz el a lelkiismereteddel,ha valaki,akit Te biztattal,hogy dohanyozzon nyugodtan,szul.egy asztmas vagy koraszulott babat?!Te nem vagy normalis,de komolyan.
Ilyen alapon akkor nyugodtan ki lehet ugrani a tizedikrol,abszolut nem veszelyes,mert mutattak a hiradoban olyat,aki tulelte.
Mondjuk arrol az orvosrol is megvan a velemenyem,akibszerint egy terhes no nyugodtan dohanyozzon...Nem tudom,ez miyen doki,de en ilyen orvossal meg nem talalkoztam,bar ettol meg lehet,hogy koztuk is van par felelotlen hulye..
39 hkm
Igazad van,a baba szuletese utan is a szajaba lehet tenni azt a napi 3-4 szalat,semmi baja nem lesz tole,mert Te megmondtad.Sot,alkalmankent egy fuves cigi sem art a terhesseg alatt,meg kulon jot is tesz.
Tudod mit? En igenis orulok neki,hogy volt bennem annyi,hogy ne mergezzem a sajat kisbabam egeszseget
Ezzel a ,,napi 3-4 szal nem art" dumaval csak a sajat lelkiismeretedet nyugtatgatod,mert nem volt benned annyi tisztesseg,anyai erzes,felelosseg,vagy nem is tudom minek nevezzem,hogy a SAJAT vedtelen gyereked erdekeben leszokj.
A legundoritobb pedig az az ilyen Hozzad hasonlo onzo teremtesekben,hogy meg arra is gyava,hogy legalabb beismerje,hogy rongalta a gyereke egeszseget.Nem,erre keptelen,altatja magat a napi 3-4 szal belefer elmelettel...
Na mindegy. Volt még pár cikk. Sőt, egyszer egy orvos írt egy internetes magazinnak, hogy napi 2-3 szál cigaretta nincs összefüggésben a magzati retardációval.
Nem buzdítok senkit sem, csak még a környezetemben ill. életem folyamán senki nem volt, aki emiatt szült volna beteg babát.
A terhes nők mindössze csak 23% nem dohányzik. Ebből puszta ésszel és ELMEFUTATTÁSSAL arra kovetkeztetek, hogy rengeteg beteg ember/Baba lenne, hál istennek nem így van. Látjátok, édesanyát ok veletek sem dohányzott, még is agyi fejlődési rendellenességgel küzködtök:-)
Kèrdező! Ne is dohányozz! Én nem buzdítlak, hogy szívd el, csak ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, hogy 1-2 szálat elszívsz nagy étkezés után mert jól esik. Természetesen tiszteletem előtted, hogy leteszed.
Attól hogy en másképp döntöttem, nem lettem/vagyok rossz anya, mint ahogy látják.
2 védőnőm volt terhességem alatt, mind a kettő egy véleményem volt. Ha tudom tegyem le, de ha nem napi 3 szálnál ne legyen több és étkezések után. Az orvosom sem ítélt el.
Nem kell túl komplikálni ezt.
A rossz táplálkozás terhesség alatt ugyanolyan rizikófaktorral van a magzatra, mint a cigaretta.
A babához gratulálok, és mindenben úgy cselekedj amit Te jónak látsz.
Pfff...a vital miota szamit tudomanyos forrasnak?
Az,hogy valaki eliteli a terhesseg alatti dohanyzast,miota jelenti azt,hogy az illeto helytelenul taplalkozik?
Te nevetseges vagy,de komolyan.
Amugy ezt az adatot,hogy 23% nem dohanyzik nem tudom,hogy honnan szedted,de ez szerintem nagyon torz,mert ha ez igy lenne,akkor a felnott nok nagyobbik resze dohanyos enne,ami nem igy van.
De mindegy,verd a melled,hogy Te vagy a szuper jo anya,aki buszke ra,hogy dohanyzott a terhessege alatt,es ezzel hatalmas intelligenciarol tett tanubizonysagot,mert o tudja azt,amit mi,buta,tudatlan tobbiek nem: ez nem karos.
Nem baj,en orulok,hogy nem voltam/vagyok olyan gyenge jellem,hogy terhesen ne tudjam letenni a cigit.
Te meg legyel buszke magadra ,hogy milyen gondos,felelossegteljes voltal mar kismamakent is.
A kovetkezo babadnal szerintem ha lehet fogyassz el nap 2-3 dl vodkat is ,mert az sem karos,sot,ha kedved szottyan egy kis kokainra,vissza ne fogd magad,ha modjaval fogyasztod,akkor meg kulon egeszseges is.
En inkabb nem juttatok nikotint a kicsi szervezetebe,de hat en mar csa ilyen szar anya vagyok.;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!