Ki mit gondol erről? Légyszi sokan írjatok! Későnek tartjátok ha egy nő 37 évesen szüli az első babáját?
Valamikor azt gondoltam, én aztán nem szülnék 30-onf elül, mert idős anyuka leszek. Aztán kb. a húszas éveim közepétől szeretnénk babát, most 34 múltam, egy-két héten belül szülök. Nálunk így alakult, lombikbaba, nagyon sokára jött össze.
Most már úgy gondolom, érettebbek vagyunk a férjemmel a babához, mint huszonévesen lettünk volna :)
Ettől függetlenül ismerek olyanokat is, akik egyszerűen nem találták meg a párjukat, és ezért jön később a baba.
De vannak olyan barátnőim, akik akkor szültek, amikor már mi is szerettünk volna babázni, és ők is nagyon jó szülők. Nem ettől függ, ki mikor érik meg rá. A nagyim már 40 elmúlt, mikor megszülte anyukámat...
Egyébként nem volt több, vagy más vizsgálatom azért, mert "idősebb" vagyok.
Lehet le leszek pontozva,főleg mert az "árral szembe" megyek,de igen,szerintem késő!!!
Ha valakinek nem jön össze hosszú időn,éveken keresztül az persze más.
De nekem nem egy olyan ismerőmöm van,aki lenéz,amiért 2 gyereket vállatunk albérletbe és még "csak" 29 éves vagyok,ő meg akarja teremteni a teljes anyagi biztonságot(már ha ilyen létezik).Na ha pusztán anyagi okoból nem vállal egy nő,egy pár gyereket csak 40-hez közel,akkor azt igen,későinek tartom(és itt nem arról van szó,hogy alig jönnek ki,alig élnek meg).
A környező játszón nagyon sok anyuka van hasonló korú gyerekekkel mint az enyémek(3 és 1 évesek),de szinte mind egy tízessel idősebbek nálam.
Én örülök,hogy mire 40 leszek már tizenévesek lesznek a fiaim....
De persze ez mindenkinek a saját döntése.
Alapvetően szerintem igen,késői 37 évesen az első baba.Viszont jobb később mint soha:)
Szerintem nagyon sok mindentől függ, hogy késői vagy sem. Ha szeretne még legalább 1 gyermeket, akkor igen, kicsit későinek tartom. Ha viszont csak ezt a babát tervezik, akkor nem, nem késői.
Én 31, 34, 36 évesen szültem.
Ügy látom, tök mindegy ki mit ír, valakik pontoznak...
Nem késő. Nekem 35 évesen jött az első. Ha esetleg mégis lesz 2. akkor az olyan 40 körül lesz. Más véleményére fütyülök....
Én még 30 alatt szeretném szülni az első gyermekem. De hát ha nem jön össze, akkor mit tegyek?
Ha előbb nem jönne össze, bizony még 40 évesen is bevállalnám.
De tudatosan nem tologatnám addig. Szerintem egy nő teste 20 és 30 éves kor között alkalmas leginkább a gyerekszülésre. Nekem nem annyira jön be ez a "csak 30 felett szüljünk" dolog. Sokkal több kockázat...
Én 39 évesen vállaltam gyereket - akkor volt meg az anyagi biztonság, a megfelelő partner és akkor jutott oda a párkapcsolatunk, hogy mindketten akartuk.
A férjem és én is korai gyerekek voltunk, anyósom 19, anyu 21 évesen szült. Mindketten túl fiatalok voltak hozzá, mindketten azt láttuk, hogy nem tudtak mit kezdeni a felelősséggel, amivel együttjár egy gyerek nevelése. Most lehet azt mondani, hogy milyen hálátlan vagyok - de nem volt olyan nagy élmény úgy felnőni, hogy rendszeresen üvöltött velem az anyám, hogy tönkretettem az életét. Én egy valamiben voltam biztos, hogy ilyen anya nem akarok lenni!
Írta valaki korábban, hogy nincs optimális időpont - ezzel részben egyetértek. Olyan nincs, ami mindenkinek optimális, de olyan van, ami az adott embernek éppen optimális - én a harmincas éveim végén éreztem úgy, hogy az otthoni negatív mintákon túl tudok lendülni és soha nem fogok olyat mondani a gyerekemnek, amivel megbántom.
Nálunk orvosi szempontból sem volt gond, pár hónap alatt terhes lettem, a terhességem pedig problémamentes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!