Ki mit gondol erről? Légyszi sokan írjatok! Későnek tartjátok ha egy nő 37 évesen szüli az első babáját?
Nem vészes szerintem. Akkor kell szülni, amikor eljön az ideje. Ha 37, akkor 37. A 16 meg a 45 az durva, de ez nem.
Hiába 20 éves valaki, és a legideálisabb korban van a baba szempontjából, ha nincs megfelelő párkapcsolata pl a dologhoz.
Nem tartom későinek. Manapság egyre későbben vállalnak gyereket a nők. Ez már nem megy ritkaság számba. Persze több és alaposabb vizsgálatokra lehet számítani 30-35 felett, de annyi baj legyen.
Egyébként a férjem sem lenne, ha annak idején anyósom nem 40 évesen szül.
Leírok egy történetet:
Gyerekápoló vagyok és az iskola alatt volt szülészet gyakorlat. A legelső szülésen amit láttam az anyuka 41 éves volt, első babával. Kicsit furcsállottam, de gondoltam az ő dolga. Csak miután megszületett a baba értettem meg a dolgot, miután a szülésznő a babát anyuka kezébe adta és ezt mondta neki: "Több mint 10 évet várt rá"
Azóta ha idősebb kismamát látok mindig az jut eszembe, hogy biztosan nem tehet róla, csak így alakult az élete.
Mindenkinek megvan a maga oka rá, hogy miért éppen akkor vállal gyereket amikor. Hogy kinek hány évesen jön el a pillanat a lényegen amúgy sem változtat.
Én - saját tapasztalatom alapján - nem tartom későnek, én 38 évesen szültem, de én pl. huszonévesen el nem tudtam képzelni, hogy gyerekem legyen (tudom, hogy ez fura dolog).
Szerintem mindenki maga döntse el mikor érik meg rá, mikor szeretné, mikor van itt az ideje, a megfelelő partner, stb.
Szia, szerintem sincs későn. Az a véleményem, hogy mindenki akkor vállal babát, amikor elérkezettnek látja rá az időt, és megtalálja hozzá a megfelelő partnert, és teljesen mindegy, hogy hány éves valaki. Én 29 éves vagyok, most várom az első babánkat, de egy percig nem bánom, hogy nem szültem 20 évesen. És nem azért mert nem volt mellettem senki, mert a párommal már 9 éve vagyunk együtt. Egyszerűen most érkezett el az ideje, hogy babánk legyen.
(Nyugodtan le lehet pontozni, mert látom, aki támogatja a kérdezőt és "mellette" áll, az le van pontozva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!