Mit gondoltok a Saul névről? Tényleg annyira gáz? Nekem most meggyőződésem hogy csak Saul lehet, de férj hallani sem akar róla, és sokan nem is hallották még. Szóval, mi a benyomás erről a névről első hallásra?
Szia!Sztem nem olyan rossz ez a név.De ha a férjednek nem tetszik akkor olyat kell kitalálni ami mindkettőtöknek megfelel.
Pl:Zente,Ádám,Dániel,Máté,Dominik,Gábor,Márk,Rajmund,Zsombor
17:57-nek
Ismerek én is Mózest, Noét, valahogy nekem nem furák azok sem, talán ezért is tetszik a Saul. Bibliai nevek közül, a Sámson, Illés, Ádám tetszik, de Ádám kizárva, mert minden 3 fiú lassan Ádám vagy Dávid. Ugyanezen okokból, a Balázs, Máté, is, pedig nagyon tetszettek. Ábel is tetszett, a Gábor is, de kiráz a hideg ha Gabizzák, Gabikázzák! Kicsit válogatós vagyok nem:-)
Vivien08-nak
A Zente nekünk is megfordult a fejünkben, de mindig a néhai Taki bácsi jut róla eszünkbe, tudom ő th-val írta, de akkor is.
Magyar vezetéknevekkel nem hangzik jól a Saul. Ahogy nem adnék tipikus cigány nevet a gyerekemnek, úgy nem adnék zsidót sem, pont azért, nehogy kikezdjék. A mai politikai viszonoykat tekintve nem célszerű ilyen nevet adni.
Attól meg a víz leverne, ha a bölcsiben/oviban/iskolában Saulkáznák. Mert az egy dolog, h te nem szeretnéd becézni, de fogják. Ismerősöm fia Hunor. Ők maguk kezdték el Hunorkázni, holott ragaszkodtak hozzá, h ne lehessen becézni a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!