Mit gondoltok a Saul névről? Tényleg annyira gáz? Nekem most meggyőződésem hogy csak Saul lehet, de férj hallani sem akar róla, és sokan nem is hallották még. Szóval, mi a benyomás erről a névről első hallásra?
Én, ha nem lenne "ciki" és kiszúrás ebben az országban a gyerekkel szemben, akkor a Mózes nevet választottam volna.
Dániel lett a fiam, ez a másik nagy kedvencem.
Különben szerintem jó név a Saul, semmivel nem rosszabb történelmi szempontból, mint a most kedvelt Koppány. A Saulnál ötször meredekebb nevek is "futnak" most.
"nehogy már a politika befolyásolja a gyerekem nevét!"
Gondolj arra, h később a neve miatt talán nem kaphat meg egy áhított állást, mert hogy biztos zsidó. Ahogy a Jónás Andzselika nevű jelentkező önéletrajzát is kukázzák egyből. Ez van, ez ma a helyzet.
Tudom, hogy pl. a Dávid is zsidó név, csak az ma már mégsem olyan kirívó, nem azonosítják a zsidókkal. De egy Hadassa, Ráhel nevű kislányt vagy egy Saul nevű fiút beskatulyáznának.
szóval ennek tudatábanén nem szúrnék ki így a gyerekemmel, gondolni kell a jövőre is. Nem tudjuk kiszámítani, de amit elkerülhetünk, azt kerüljük el!
22:40-nek
Tényleg ennyire számít? Mondjuk idealista vagyok nagyon, de ennyi az előítélet? 20-30 év múlva is ilyen világ lesz? Ez számítani fog? Egyébként katolikusok vagyunk, de ez mellékes sok szempontból nekünk.
22:53
Olyan szomorú ez, mert lassan tényleg élhetetlen lesz itt, és azt is meghatározzák hogy milyen névvel lehet csak egyetemre menni, milyen vallással, és származással.
Nem értem egyébként, dicső Vezérünk lánya is Ráhel nem? Vagy a nagyon gyakori Hanna név, ha Balambérnek hívnám akkor nem lenne kirekesztve hiába furcsa név, de magyar alapon?
Na , mindegy a lényeg egészsége legyen!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!