Miért csinálják sokan ezt?
Sok szülőnél vettem észre, hogy a gyereket csecsemőkorától mindenhova hordják, fejlesztik. Babaúszás, babajelbeszéd, külön angol, torna, zeneovi, judo, foci stb, stb.
De arra nem veszik a fáradtságot, hogy az alapvető dolgokat megtanítsák a gyereknek, vagy megneveljék.
5-8 éves korban még lazán törlik a popsijukat, nem tudnak öltözködni, nem tudnak viselkedni, nem tudnak kezet mosni, fogat mosni, fésülködni, orrot fújni, evőeszközzel enni.
Felháborodnak azon, ha a gyerekükkel szemben elvárások vannak az oviban (a fentebb említett dolgok), és azt várnák, hogy olyan szinten lássák el a őket, mintha bölcsiben lennének. Épp, hogy csak ne pelenkázzanak az óvónők.
A gyerekeik sokszor kezelhetetlenek, és alapvető higiéniai dolgokat sem képesek maguk körül elvégezni. Aztán mikor ezt felhozzák az oviban, a szülők teljesen kiakadnak, és azzal védekeznek, hogy de Pistike/Julcsika mennyire okos, mert tud számolni, 1000 verset ismer, és ügyesen tornázik, és azt hiszik, hogy az óvónő csak pikkel a gyerekre.
Miért kell 4-5-6 éves gyerekeket csecsemőként kezelni?
(nekem 2 ovis korú gyerekem van, és gond nélkül elvégzik maguk körül a leírtakat, sok hasonló ennyi idős gyerekkel egyetemben, de mindig belefutok alapvető dolgok miatt háborgó anyukákba)
Azért csinálják, mert buták, és nem reális a világképük és az értékrendszerük.
Az a jó, amikor az ilyen szülő kioktatja a másikat, és nem lehet leállítani, csak mondja-mondja az igazát.
Én annyit szoktam reagálni, hogy majd az élet eldönti, melyikünk gyerekéből lesz életrevaló, kiegyensúlyozott felnőtt.
Többet nem kell ezzel foglalkozni.
Emberek.
Gyerek támad szülőre, szülő támad gyerekre, ember támad emberre.
Miért csinálják?
Nem foglalkoznék vele én sem :) Csak mostanában sok a fenéktörlős kérdés itt is, hogy felháborító, hogy az óvónéni nem azzal tölti az idejét, hogy az 5 éves gyerekeket wécézteti.
Mikor tegnap megmondtam valakinek, hogy ez nálunk már kiscsoportban elvárás volt, még meg is hazudtolt.
Pedig az volt, és a gyerekek 90 százalékánál ez gond nélkül ment is.
Mert sokan csak a látszat miatt vállalnak gyereket. Már az első hetektől kezdve nem tudnak mit kezdeni magukkal, ezért mindenhová hordják szerencsétlen kisbabát, jellemzően baba-mama programnak csúfolt unatkozó anyukák bandázó és szórakozó helyére. (ringató, babaúszás stb)
Minél korábban beiratják a gyereküket bölcsibe is, és folyamatosan azt várják el, hogy az adott intézmény nevelje a gyereküket, mert ők ilyesmire nem érnek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!