Miért gondolják azt sokan, hogy az szívtelen, ha ott hagyja valaki a csecsemőjét a kórházban?
Szerintem az a szívtelenség, mikor padlásra dobják, hűtőbe teszik...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nem vagyok érintett vagy szakember, de úgy tudom, az a rossz ebben, hogy a gyerekről - ha tényleg csak "ottfelejtik" szülés után -, hivatalosan nem mondanak le és így nem örökbeadható.
Ilyenkor gondolom, ki kell nyomozni, kell-e valamikor majd egyáltalán az anyjának vagy várni, és egy darabig csak ideiglenes megoldások születnek.
Gyanítom, ha az anya már terhesen erőt venne magán és elindítaná valamiképp az örökbefogadást, jelentkezne pl. egy szervezetnél, akkor nagyobb valószínűséggel kerülne valami stabil környezetbe már újszülöttként.
Én is olvastam ezt a kérdést reggel, de akkor nem írtam semmit.
Én nem ítélem el, aki ezt teszi, gondolom nem örömében csinálja. Egyáltalán nem ítélem el azokat sem, akik inkubátorba teszik bele a csecsemőt, hisz az életét menti meg vele, ott is hagyhatná, ahol megszülte és meghalna szegény baba. Aki inkubátorba teszi, vagy kórházban hagyja, annak van szíve, hisz nem hagyja sorsára egy elhagyatott helyen, nem szeretné, ha meghalna a babája, aki sorsára hagy egy újszülöttet, vagy ne adj Isten megöli, azok érdemelnének halálbüntetést.
Volt olyan eset a Híradóban, hogy már kb. 1 hetes babát tettek inkubátorba kórház előtt és mondták, hogy egyáltalán nem volt a baba addig se elhanyagolva, jó súlyban is volt, látszott hogy etették, gondoskodtak róla. Gondolom igencsak fájó szívvel és rossz érzéssel vált meg a babájától, akit egy meleg inkubátorba tett, nem egy lépcsőre vagy kukába.
Sokkal emberibb mint az abortusz.
Szerinted az árvaház emberi...
Azér szívtelenség mert a kórházban nemúgy törődnek a csecsemővel mintha az anyja mellett volna.
Én is ott lettem felejtve a kórházban mikor negszülettem. A szülészetről átkerültem egy másik korházba. Anyu 1 éves s 3 hónaposan fogadott örökbe mert akkor talált rám.
1 éves s 3 hónapos koromban nem tudtam se megfordulni, se járni, se enni, s nem értettem semmit s csak 7 kiló voltam. S azért voltam lemaradva mert a korházban nem foglalkoztak velem egyáltalán. Csak odalökték a kevés biberont. S szeretetet sem kaptam.
Én azt mondom aki nem akarja a gyereket az mikor terhes akkor keressen örökbefogadó szülőket hogy mire a gyereke megszületik akkor kapjon családot. Ne felejtcse a korházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!