Most akkor mi számít első szónak-beszédnek? Sokan az értelem nélküli gügyögést is annak veszik.
Most olvastam, hogy 5 hónaposan a gyerek azt mondta vmire hogy adide. Ezt az én gyerekeim is mondták, de tök véletlenül, nem gondolnám hogy 5 hónaposan úgy mondja hogy értelmével tisztában van. Mi számít így első szónak? Én azt gondoltam, az amit már nem csak így véletlen ejt ki a száján hanem szeretne vele vmit, közölni akar stb.
Ha a hangsorok ismételgetését (dede-tete mama) vesszük beszédnek akkor minden baba már 5-6 hósan beszél nem?
Én azt vettem első szónak mikor 10hónaposan rámutatott az apjára és mondta hogy APA.
Persze előtte is gügyögött, de akkor láttam hogy értelmesen mondta,és használja.
Utolsó :DD Igen :D
Na szóval ilyenekre gondolok, ezek szerint nem csak én találkozom ezzel a jelenséggel.
4hónaposan hisztizett, és megkérdeztem miért hisztizel, rávágtak csak:D
Sose felejtem el. Amúgy még most sem beszél, vannak szavai, büdi(pelus), anya, apa, de ennyivel meg a bébi nyelvvel messze vagyunk a beszédtől.
Mondjuk ma Rafoti lett Apa, mikor meglátta:D:D:D(lökött pávián az oroszlánkirályból)
De jó hogy feltetted ezt a kérdést, napok óta én is ezen gondolkodom. Kislányom 8 hós és kb. 2 hete mondogatja, hogy apa, akkor is ha csak beszédtéma az apja (pl. megkérdezik, hogy apa hol van?), vagy ha hazajön többször mondja. (Mondjuk én ezen kissé szoktam duzzogni :))
A másik az pedig a lámpa. 3 nappal ezelőtt egyértelműen (sőt tudatosan) kimondta, amikor nézegette a lámpáját (hozzáteszem mostanában nagyon lámpamániás :))
Úgyhogy én a kettő között még vacillálok, de teljesen egyetértek veled abban, hogy a tudatosan használt szó számít annak. Csak én az apánál nem tudom eldönteni, hogy mennyire tudatosan használja :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!