Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyobb dózisú C-vitamin...

Nagyobb dózisú C-vitamin tényleg károsítja a méhlepényt? Valaki azt írta, hogy 1000 mg C-Vitamin sok. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 08:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én pont az ellenkezőjét hallottam. terhességem alatt 1000mgs c vitamint szedtem,2 naponta egyet.Most h nem vagyok terhes,és jön az infulenza szezon napi szinten veszek be ennyit. A felesleget ugyis üriti a szervezet.
2009. nov. 14. 08:51
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
A túlzott c vitamin fogyasztás a veséket károsíthatja, de ahhoz hatalmas mennyiséget kell hosszú időn keresztül folyamatosan szedni. Ilyen vitamingyenge és influenzaerős időszakban teljesen jó a napi 1000mg, szedd nyugodtan:)
2009. nov. 14. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan szedheted! Én a kálciumról hallottam, hogy nagyobb dózisban meszesedhet a méhlepény (vesekövet is okozhat).
2009. nov. 14. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csütörtökön voltam dokinál, megkérdeztem tőle, mert olvastam itt ilyet én is, de megnyugtatott, hogy napi 500 mg-osat nyugodtan szedhetek az influ elkerülése érdekében, hisz a felesleget úgyis kipisilem. Én is így tanultam, de sokan mondanak sokfélét.
2009. nov. 14. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges de nem káros. Azért felesleges, mert nem hasznosít ilyen adag C vitamint a szervezet. Csak kipisiled.

37km

2009. nov. 14. 12:09
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2009. nov. 14. 13:54
 7/8 anonim válasza:
Ha szeded ne egyszerre vedd be mert egyszerre csak kb 500mg-ot tud hasznositani egy átlagember szervezete viszont gyorsan ürül és csak pazarlás de reggel és este 500Mg szerintem jobb választás.Az egész nap folyamán felszivódó cucokban nem hiszek PL cetebe.
2009. nov. 21. 08:47
 8/8 anonim válasza:
Egy átlagos felnőtt napi C-vitamin szükséglete 45-80 mg. Nyilván terhesség és szoptatás alatta valamivel több, de az 1000 soknak tűnik. Tény és való, hogy a felesleget a szervezet a vizelettel kiüríti, azonban bizonyított tény, mint ezt írta valaki előttem, a veséket károsíthatja. Méhlepény károsodásról még nem hallottam.
2009. nov. 23. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!