Nagyobb dózisú C-vitamin tényleg károsítja a méhlepényt? Valaki azt írta, hogy 1000 mg C-Vitamin sok. Szerintetek?
Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 08:30
1/8 anonim válasza:
Én pont az ellenkezőjét hallottam. terhességem alatt 1000mgs c vitamint szedtem,2 naponta egyet.Most h nem vagyok terhes,és jön az infulenza szezon napi szinten veszek be ennyit. A felesleget ugyis üriti a szervezet.
2/8 anonim válasza:
A túlzott c vitamin fogyasztás a veséket károsíthatja, de ahhoz hatalmas mennyiséget kell hosszú időn keresztül folyamatosan szedni. Ilyen vitamingyenge és influenzaerős időszakban teljesen jó a napi 1000mg, szedd nyugodtan:)
3/8 anonim válasza:
Nyugodtan szedheted! Én a kálciumról hallottam, hogy nagyobb dózisban meszesedhet a méhlepény (vesekövet is okozhat).
4/8 anonim válasza:
Én csütörtökön voltam dokinál, megkérdeztem tőle, mert olvastam itt ilyet én is, de megnyugtatott, hogy napi 500 mg-osat nyugodtan szedhetek az influ elkerülése érdekében, hisz a felesleget úgyis kipisilem. Én is így tanultam, de sokan mondanak sokfélét.
5/8 anonim válasza:
Felesleges de nem káros. Azért felesleges, mert nem hasznosít ilyen adag C vitamint a szervezet. Csak kipisiled.
37km
6/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2009. nov. 14. 13:54
7/8 anonim válasza:
Ha szeded ne egyszerre vedd be mert egyszerre csak kb 500mg-ot tud hasznositani egy átlagember szervezete viszont gyorsan ürül és csak pazarlás de reggel és este 500Mg szerintem jobb választás.Az egész nap folyamán felszivódó cucokban nem hiszek PL cetebe.
8/8 anonim válasza:
Egy átlagos felnőtt napi C-vitamin szükséglete 45-80 mg. Nyilván terhesség és szoptatás alatta valamivel több, de az 1000 soknak tűnik. Tény és való, hogy a felesleget a szervezet a vizelettel kiüríti, azonban bizonyított tény, mint ezt írta valaki előttem, a veséket károsíthatja. Méhlepény károsodásról még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!