Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is kihasználjátok néha a...

Ti is kihasználjátok néha a "terhes vagyok" kártyát?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam fogorvosnál és tényleg a több napos fájdalom után teljesen szétestem, kivoltam, csak végezni akartam minél hamarabb, de előttem 25 ember volt. Amikor kijött a nővérke, hogy új embert hívjon be, odamentem hozzá, hogy kismama vagyok, veszélyeztetett és rosszul érzem magam, be szeretnék menni az orvoshoz minél hamarabb. Azonnal be is vitt, 20 percen belül végeztem. Persze kinn nem néztek rám jó szemmel, de nem érdekelt, mert arra gondoltam csak, hogy végre ledőlhessek az ágyamba és tudjak aludni úgy, hogy a kisfiam is a pocakomban végre nyugodt lehessen. Öt is megviselték ezek a napok, mert sokkal többet mocorgott. Önző voltam szerintetek?
2013. okt. 29. 07:54
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Igen, az idősek sokszor kikövetelik maguknak a megkülönböztetést. Mi panellban lakunk és csak kétszemélyes a lift. A párommal éppen jöttünk haza fáradtan és a lépcsőházban egy bácsika a feleségével pletyizett a szomszédokkal. Lehívtam a liftet és szálltam volna be, mikor a bácsika a pocakom elé ugrott és befúrta magát a liftbe, közben a feleségét is magával rántotta. A saját neje szólt rá, hogy miért ilyen bunkó, mire a bácsi kijelentette, hogy ő idős és már fáradt. Közben egyértelmű volt a szitu, hogy csak bunkó volt, mert ha a lépcsőnél ráért beszélgetni, úgy hogy nem is hívta a liftet, akkor megvárhatta volna, hogy felmegyünk a párommal. Gondolom csak úgy volt vele, ha valaki már hívta a liftet, akkor inkább felmegy vele. A pláne az egészben az volt, hogy az első emeletig mentek :-) Persze azért vannak intelligens nyugdíjasok és remélhetőleg ők vannak többségben :-)
2013. okt. 29. 11:23
 32/38 anonim ***** válasza:
54%
na szerintem ennek már semmi értelme. majdnem mindenki ugyanazt írja már, csak hogy beleköthessen a kérdezőbe! rosszul volt vagy nem, bement mert fájt a foga. ennyi. és azt kérdezte más volt-e olyan helyzetbe hogy előre ment, nem pedig megalázást és szidást kért!
2013. okt. 29. 11:31
 33/38 A kérdező kommentje:
Kedves 30-as! Kérlek máskor mielőtt ìrsz valamit, olvasd el figyelmesen az előzményeket! Bírok én várni terhesen is, de iszonyat rosszul voltam. Ha átélted volna, amit én, akkor biztos máshogy vélekednél! Reggel konkrétan úgy megkínoztak, hogy amit reggelire ettem, az is kijött belőlem, a kisfiam meg már nyugtalanul kalimpált odabenn. Sajnos ambulans rendelésen nem adnak időpontot. Ott mindenki csak beesik. De hs lenne is időpont, biztos, hogy egy napot sem vártam volna. Amúgy a terhesek annyiból rosszabb helyzetben vannak, hogy gyógyszert sem vehetünk be igazán. Egy gyengébb fájdalomcsillapító meg mit ér ilyenkor? Semmit kb. :-) Nah mindegy, túl vagyunk rajta. Egyéb esetben ahogy írtam, én sem használom ki a terhességem. Háziorvosnal ha táppénzes papírért megyek például simán végigülöm a sort, mert ráérek és nincs semmi gondom. Köszönöm a te válaszodat is! :-)
2013. okt. 29. 11:35
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Mikor terhes voltam kétszer fordult elő ilyen eset, egyszer vérvételre vártam, és előttem vagy 50-en voltak és előre behívtak, jó nagy hasam volt már. Aztán meg mikor egyik reggel ctg-re mentem, nem volt jó a baba és az én szívhangom sem. Elrendeltek, UH-t másik orvos végezte meg szívultrahangot. A ctg reggel 8 kor volt az UH 11-től a szívultrahang pedig fél 3 tól. Úgy voltam vele addig amíg várnom kell már nem megyek haza szétnézek a városban. Mert mire hazaérnék jöhetnék vissza. Tehát maradtam, a szívultrahangnál nagyon sokan voltak, idősek fiatalok egyaránt. Ott hívtak be elsőnek, pedig nem az elsők között értem oda. Nem is neheztelt senki mivel óriási hasam volt és a nővérke kiszólt, hogy "a kismamát hívjuk be először mert reggel 8 óta itt van" Megvallom egy picit én is kellemetlenül éreztem magam, de senki nem nézett rám szemrehányóan.
2013. okt. 29. 12:47
 35/38 anonim ***** válasza:
Mikor még terhes voltam, és jártam ctg-re, egyszer nagyon nagy sor állt a recepció előtt ( nem csak ctg miatt). Mivel időm volt mint a tenger, kivártam. Az utolsó előtti voltam már a sorban amikor beállított egy kismama, mindenki elé ment, hogy ő terhes. Én következtem volna a sorban, konkrétan kitúrt. Ezt nem tudtam szó nélkül hagyni... Látta, hogy én is terhes vagyok.
2013. okt. 29. 21:24
 36/38 anonim ***** válasza:
78%

Az biztos igaz h vannak iszonyu pofatlan kismamak. De ok azok akik nem csak a terhesseget kihasznalva is pofatlanok hanem maskor is mikor nem terhesek. Olvastam itt a kommenteket, h a sorban beall egy tetellel aztan hivja a ferjet akkor ez h a srba bepofatlabkodik....en is jartam mar ilyen szitukba vagtam egy pofat de tulzottan nem foglalkoztam vele. Sokszor alltam ugy a kasszanal h tartottam a kosaramat es mikor nyilt az uj kassza majdnem felloktek erte h ki er oda hamarabb holott el se mozdultam a helyemrol. :-)

Mikor mar megszultem a lanyomat mentunk csipo rongtenre 4 honapos volt. Na mindegy is bamba voltam nem jo korhazba mentunk :D a lenyeg h bealltam a bebihordozoval a kaeomon az informacio pulthoz h megkerdezzem hova menjek.:-) kb meg par masodperx is volt ez. Alltak elottem ketten mogem beallt egy 40-45 kozotti noci es mondja nekem h elore szetne menni mert csak kerdezne vmit. Mondtam neki h jo napot en is azert allok sorba. Erre felhaborodottan elkezdi h jajj mit nem birom ki h gyorsan letudja. Na akkor felment a pumpa h meg arcoskodorr is mondtam neki h szegyellje magat es girja ki. Erre aki elottem allt no szolt be neki h lehet ilyen pofatlan h kepes lenne beallni elem. Aztan en kaptam meg azt is h valoszinuleg ilyen gyonyoruen fogom felnevelni a gyerekemet is. Akkor a pofam mar majdnem leszakadt. Mit ad isten kinyilt a masik informacios ablak is meg sprintelni senkit nem lattam igy odaallt es meg kell h mondjam mire sorra kerultem es mar mentem ki o meg mindig ott allt.

Haziorvosnal is sokan elozgetnek. De szerencsere kismamakkal meg nem nagyon talalkoztam a pofatlan verziobol. Tudom magamrol milyen rossz mikor attaposnak az emberen es itt nem arra gondolok h engedjenek elore vagy ilyesmi de ne lokjenek es ne tapossanak amr at rajtam. Mert jogos h nem betegseg de mikor az oregasszony a batyujaval a buszon hasbavag az nagyon kellemes. Ilyen vilagot elunk h nem nezunk se istent se embert atgazolunk a masikon. Es sokan irto pofatlanul raadasul ugy h meg hangot is ad neki es meg buszke is ra.

Az aki meg azt irta a kerdezonek h mert bekapta a legyet ne elozgessen pontosan nem tudom mit irt de az meg sullyedjen el mert olvasni nem tid de frocsogni azt igen. Meg ha pofatlan is lett volna es bunko akkor is h jossz te az ilyen megfogalmazashoz???? Az ilyen emberektol megy fel leginkabb a pumpa. Altalaban teherbe szokas esni nem bekapni a legyet. Lehet edesanyukad igy jart veled es csak ezt ismered de van ennek ertelmes kifejezesi modja is.

2013. okt. 30. 07:15
 37/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem semmi történetek... :-) Amúgy tegnap a buszon láttam egy matricát, hogy bizonyos helyek kismamáknak vannak fenntartva. Gondolkodtam, hogy miért, aztán rájöttem,hogy ha tömegnyomor van mégis jobb a pocakkal leülni, mint, hogy hasbavágjon valaki, amitől kedves válaszoló te is tartasz. Szóval nem elsősorban a terhes nő kényelme a fontos, mint ahogy sokan hiszik, ha egy kismama helyet kér, hanem a baba védelme :-)
2013. okt. 30. 08:12
 38/38 anonim ***** válasza:
56%

egy kismamának joga van előre menni az orvosnál,ugyanis ezt jogszabály írja elő.

Aki bemegy csak él ezzel a jogával.Aki meg ennek ellenre mégis végig várja a sort az megérdemli.

Nyilván nem mennék egy ájuldozó nyugdíjas,elé,vagy egy látványosan rosszul lévő elé,de én bizony előre megyek.

2013. okt. 30. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!