Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is kihasználjátok néha a...

Ti is kihasználjátok néha a "terhes vagyok" kártyát?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam fogorvosnál és tényleg a több napos fájdalom után teljesen szétestem, kivoltam, csak végezni akartam minél hamarabb, de előttem 25 ember volt. Amikor kijött a nővérke, hogy új embert hívjon be, odamentem hozzá, hogy kismama vagyok, veszélyeztetett és rosszul érzem magam, be szeretnék menni az orvoshoz minél hamarabb. Azonnal be is vitt, 20 percen belül végeztem. Persze kinn nem néztek rám jó szemmel, de nem érdekelt, mert arra gondoltam csak, hogy végre ledőlhessek az ágyamba és tudjak aludni úgy, hogy a kisfiam is a pocakomban végre nyugodt lehessen. Öt is megviselték ezek a napok, mert sokkal többet mocorgott. Önző voltam szerintetek?
2013. okt. 29. 07:54
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
64%

Én sose használtam ki, mert paraszt dolognak éreztem.

Sőt, mikor a vége felé átadták nekem a helyet, egyenesen rosszul éreztem magam mikor felálltak nekem az emberek a buszon, hogy üljek le pedig volt köztük idősebb és tömött szatyrot cipelő ember is, ráadásul hiába szabadkoztam, hogy köszönöm, nem ülök le, még ők erősködtek, hogy így biztonságosabb stb.

2013. okt. 29. 07:56
 2/38 anonim ***** válasza:
54%

én igen,természetesen.

Nem fogok két órát sorban állni a vérvételre betegek között,ha nem muszáj.

Egy terhes nőnek le van gyengülve az immunrendszere,sokkal hamarabb összeszed mindent.Pont nem érdekel a sok idegen a váróban,a gyerekem fontosabb.

2013. okt. 29. 08:04
 3/38 anonim ***** válasza:
84%
Én sem használtam ki soha,sem első,sem a mostani terhességemnél! Egyszerűen nem vagyok ilyen típusú ember. Ha pl valaki előreenged a sorba megköszönöm,de sose mondanám magamtól h engedj előre mert fáradt vagyok stb... Mindenki más,én ilyen vagyok! Amúgy is ez nem betegség,ez egy csodaszép állapot!
2013. okt. 29. 08:05
 4/38 anonim ***** válasza:
41%
Hát azért utolsó, ha az ájulás szintjén vagy biztos vagyok benne hogy szólnál, hogy engedjenek előre, minthogy aztán később ott ápoljanak ha összeesel. bizonyos helyzetekben nem pofátlanság, ha előremész!
2013. okt. 29. 08:10
 5/38 anonim ***** válasza:
90%

Hogy önző vagy, az attól függ, milyen idős terhes vagy, és, hogy tényleg veszélyeztetett terhes vagy, vagy csak mondtad, hogy "csak végezni akartam minél hamarabb".

Az a baj, hogy azok fejébe, életébe nem látunk be, akik ott ültek, lehet, hogy egy újszülött mellől jött el épp az anyuka, sietne haza hozzá, vagy épp 24 órázott az illető a munkahelyén, és minél előbb menne haza aludni.

2013. okt. 29. 08:20
 6/38 anonim ***** válasza:
80%

Ha veszélyeztetett terhes lennék,akkor igen,ha nem akkor nem igazán,ahogy nem is tettem,de ha valaki átadta a helyét mondjuk,akkor elfogadtam.

De mikor a gyorsétteremben elöttem hisztizik egy kismama,hogy ő bizony terhes és előreengedhetnék,azt tulzásnak tartom.nem kötelező oda mennie,és a terhesség nem betegség.

2013. okt. 29. 08:35
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ez egy állapot, nem pedig indok a várakozás kikerülésére! Mondom ezt úgy hogy veszélyeztetett vagyok én is és tipikus példája azoknak az embereknek akik rosszul lesznek az álldogálásban, tömegben stb..de van megoldás, sétálgatás, levegőzés, vagy ha ülni akarsz a várakozás alatt érkezz korábban.
2013. okt. 29. 08:35
 8/38 anonim ***** válasza:
81%

jaj persze,ha ájulás kerülgetne akkor biztos szólnék,de csak azért mert én terhes vagyok,azért nem fogok!

Szerencsére sosem voltak ilyen sorbanállási rosszulléteim :D

Amugy meg enélkül is sokan előreengednek,figyelmesek velem szemben! talán pont ezért,mert nem drámázok.

2013. okt. 29. 09:00
 9/38 anonim ***** válasza:
88%

" a több napos fájdalom után teljesen szétestem, kivoltam, csak végezni akartam minél hamarabb"

Nem kell tobb napot várni először is, hanem azonnal menni kell.

Hameg ugy kellett szólni, hogy kismama vagy, nagyon az elején járhatsz még. Sosem szerettem az ilyen nagyon terhes nőket, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ. Anno egy orvosi rendelésen pont volt szerencsém egy ilyenhez, mint te. Kb 6-8 hetes terhes lehetett es látványosan terhes volt - simogatta a nemlétező pocak járt es nyögött az istenadta rendesen hozza. O is szeretett volna hamarabb sorra kerülni -megfazas miatt- csak a nővérek közölte vele, hogy van nála betegebb, sot terhesseg is a várakozók között, ha nagyon szenved, hívnak neki mentőt. Mindjárt nem is folt olyan rosszul.

Pofátlanság a terhessége fogni mindent.

2013. okt. 29. 09:09
 10/38 anonim ***** válasza:
92%

egyetlen egyszer szóltam egy vérvételen, mert vagy 20-an voltak előttem, éhgyomorra kellett mennem, és már az ájulás szintjén voltam (vártam vagy 3 órát előtte, nem ehettem, és amúgy is cukros vagyok, nem a terhesség hozta ki)

Előtte gondolkoztam vagy negyed órát, hogy meglépjem-e vagy ne :)) mert nagyon sz*rul érintett. Az meg főleg, hogy az idősek mondták, hogy menjek nyugodtan, meg a kisgyerekes anyukák, a fiatalabbak meg mindennek elmondtak, mert hogy ők dolgozni sietnének, és én meg tuti otthon vagyok már. Akkor már 36 hetes terhes voltam, jó nagy hassal, de még dolgoztam (ok, ők ezt viszont nem tudhatták)

2013. okt. 29. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!