Ti is kihasználjátok néha a "terhes vagyok" kártyát?
Utolsó!
Először is voltam terhes, köszi. Másodszor nyilván nem arra gondoltam, amikor valaki valoban rosszul van - ebből a szempontból pedig marhára nem erdekes, hogy terhes az illető, vagy sem. Attól viszont az agyvérzés kerülhet, amikor láthatóan semmi baja, épphogy terhes, de hipphopp amikor megjelenik az aszisztens látványosan szenved....
Én nem használtam ki soha.
Nem játszottam el látványosan, h rosszul vagyok, meg h nem bírok állni, ülni, várni, stb.
Én kicsit kellemetlenül is éreztem magam, amikor át akarták adni a helyet és erősködtek, h üljek le akár 1 percre is.
OK, persze amúgy jól esett, h ennyi jó szándékú ember van, de soha nem jutott eszembe, h ha jól vagyok és nem megterhelő a várakozás, ácsorgás, akkor bepofátlankodjak más elé.
Engem is ki szokott akasztani, h az amúgy jó állapotban lévő idősebbek tömörülnek befele a dokihoz, meg átgázolnak másokon, csupán csak arra hivatkozva, h ők öregek.
Ha valaki VALÓBAN rosszul érzi magát, akkor OK, kéredzkedjen be előbbre, ha muszáj elintéznie valamit, de a terhesség nem betegség...
Ha ki is játszom, azt kizárólag családban és kizárólag viccből.
Orvosi rendelőbe szerencsére keveset járok, a háziorvosnál szabály az, hogy kismamák mehetnek előre, ezt mindenki tudja. Én is tudom, ennek ellenére volt olyan, hogy kint várakoztam, jól le is baltázott az orvos, hogy miért nem vigyázok jobban magamra.
Sehol másutt nem használom kifogásként a terhességemet. Ha nem bírom, akkor leülök, kimegyek, sétálgatok. Egyébként türelmes típus vagyok és még nagyon jól emlékszem, hogy milyen volt nemterhesnek lenni.
Ha rosszul érezted magadat, akkor igenis szólni kell.
Amikor egy kismama ki van virulva , semmi baja nincs és ráér, akkor várja ki a sorát ha lehet, de ha rosszul érzed magadat, akkor igenis előe kell menni.
Nekem szerencsére semmi bajom nincsen, de azért védelek meg, mert a terhességem 1. trimeszterében volt pár olyan hét, amikor a fáradtság úgy tört rám, hogy egyik pillanatban minden rendben, a másikban meg: most azonnal le kell feküdnöm, vagy állva fogok elaludni.
Mindenki máshogy viseli a terhességet.
Mindenki minden szarért előre pofátlankodik, az öreg nyugdíjas aki rohadtul ráér és csak vérnyomást méretni jár hobbiból a háziorvoshoz, az előre kéretőzik, mert öreg. Akkor egy kismama, akinek vizes a lába, alig bír éppen állni.- Ülni kényelmetlen, nem vehet be fájdalomra szinte semmit, ő nem mehet előre?
Én nem. Csak azért, mert valaki terhes, ez szánalmas. Mi van akkor, ha terhes? Attól tud várni, nem?
3 alkalommal voltam terhes, ebből a tavalyi ikrekkel. 8 hónapos terhesen ültem a kábeltévéseknél, előttem hosszú sor, és lassú is, vagy másfél órát ültem ott. Mondták, hogy szóljak, de nem, attól, hogy gyerek van a hasamban, sőt, kettő is, ülni még tudok, nem vagyok rokkant.
És igen, csúnyán néztem az olyanra, aki bárhol elém ment, mert terhes, miközben otthon hagytam anyura a másfél évest és az újszülött ikreket, mert fontos dolgom volt, miközben tudtam, hogy nemsokára etetési idő. Én meg itt ülök, és azért várok pluszban, mert ő terhes.
Most majdnem irtam egy csúnyát, de próbálom türtőztetni magam.
Amúgy szerinted akik még ott voltak a fogászaton, egyiküknek sem fájt a foga? Komolyan úgy utálom az ilyeneket, attól h bekaptad a legyet még nem körülötted forog a világ. Ha annyira rosszul voltál miért nem kértél időpontot?
Én biztos beszóltam volna, h mi az h cs ugy bemehetsz.
(persze az más, ha valaki télleg rosszul van és látni is rajta, mert akkor még kértem is volna h mennyen be előttem.) de ha valakinek semmi baja, cs lusta várni akkor tutira nem érdekeltél volna se te sem a gyereked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!