Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is kihasználjátok néha a...

Ti is kihasználjátok néha a "terhes vagyok" kártyát?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam fogorvosnál és tényleg a több napos fájdalom után teljesen szétestem, kivoltam, csak végezni akartam minél hamarabb, de előttem 25 ember volt. Amikor kijött a nővérke, hogy új embert hívjon be, odamentem hozzá, hogy kismama vagyok, veszélyeztetett és rosszul érzem magam, be szeretnék menni az orvoshoz minél hamarabb. Azonnal be is vitt, 20 percen belül végeztem. Persze kinn nem néztek rám jó szemmel, de nem érdekelt, mert arra gondoltam csak, hogy végre ledőlhessek az ágyamba és tudjak aludni úgy, hogy a kisfiam is a pocakomban végre nyugodt lehessen. Öt is megviselték ezek a napok, mert sokkal többet mocorgott. Önző voltam szerintetek?
2013. okt. 29. 07:54
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
92%

Én az éhgyomri vércukorszintmérésen is kivártam a sorom, volt előttem idős, fiatal, kismama is, sokan voltak.

Szédültem, mégsem jutott eszembe bepofátlankodni.

Ezzel az erővel mindenki mondhatna egy indokot miért vegyék előre, hiszen aki orvoshoz megy, az szinte biztos, hogy nincs jól.

2013. okt. 29. 09:17
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

Dokinál sosem kellett,mert időpontot kérek mindenhol,és max negyed órával tolódik el.

De más helyzetben kihasználom,pl anyósékhoz 150km-re eszem ágában nem volt menni,így fél évig terhességre,aztán a fiunkra fogtam,hogy nem megyek. (de jó volt)

2013. okt. 29. 09:26
 13/38 anonim ***** válasza:
31%
Nem pofátlanság...ha az lenne akkor nem lenne ilyen "lehetősége" a terhes nőknek. egyébként meg olyan vagyok hogy 10 perc állás után rosszul vagyok, terhességtől függetlenül, múltkor el is ájultam szertencsére itthon voltam. de azt gondolom az idősek ráérnek várni, addig is jót pletyiznek. kismamák közt meg van olyan aki örül hogy a nagyobb gyereket rá tudja bízni valakire amíg elmegy valahová, és persze hogy sietne. megértem az ilyet bár én is eddig kivártam a sorom. több napos fájásról meg csak annyit, hogy van olyan akinek fáj a begyulladt foga, nem húzhatják ki, írnak fel gyógyszert és menjen vissza pár nap múlva. nekem ne mondja senki hogy több napos fogfájás után nem kérné magát előre...
2013. okt. 29. 09:26
 14/38 anonim ***** válasza:
68%
Jó nagy bunkóság volt tőled! Lehet éppen ott várt valaki, akinek otthon a 3 gyerek a házimunka stb. Mindenkinek ugyanolyan sürgős! Te pedig "csak" terhes vagy. Mi azu, hogy legyengült az immunrendszere, ekkora butaságot! De utálom,aki betegségként éli meg a terhességét és még el is játsza. Persze kivétel a veszélyeztetettség. Mondjuk én is az voltam, kinyílt méhszájjal, egy 1,5 éves gyerekkel. De még a gyerekorvosi rendelőben sem használtam ki, pedig én tényleg veszélyeztetett voltam és pihenni se volt időm, hisz a nagy 2 hónapot volt beteg, kórházról kórházra mentünk. Amikor kórházban volt,én is beteg lettem, elrohantam orvoshoz (40 km) na azt hiszem nekem ott veszélyeztetettként, kisgyerek kórházban , lett volna okom a sietségre és nem pihenni. De még ott se játszottam el. Tahóság.
2013. okt. 29. 09:27
 15/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm pro és kontra egyaránt! Hazudni tényleg nem hazudtam, veszélyeztetett vagyok, mert 16.héttől megrövidült a méhnyak, sokat görcsölök, véreztem is. A fogászati kezelést nem én húztam el napokig, hanem az orvosom nem idegelte ki jól a fogam, ezért jártam kezelésre és tartott mar napok óta a fájdalom. Amúgy 24+6 hetes vagyok, szóval látszik a hasamon, hogy kismama vagyok :-) Volt már úgy, hogy át akarták adni a helyet buszon, vagy előre engedtek volna a sorban, de nem fogadtam el. Tudom, hogy nem betegség a terhesség, igyekszem nem is ìgy gondolni rá és nem is hagyom el magam :-)
2013. okt. 29. 09:40
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

"nekem ne mondja senki hogy több napos fogfájás után nem kérné magát előre..."

Tényleg? Honnan tudod, hogy a tobbi nem tobb napos fogfajas, esetleg egy szájsebészeti mutet utan varakozott ott a sorára? Vagy teszem azt pánikbetegség es mar ot perc várakozás utan is az egekben a vérnyomása es szabályosan remeg az idegességtol? Az öregnek meg van ideje várni, szerinted, ugye? Biztos viccből jár az orvoshoz. Leszel te még öreg....

Egyebkent meg csak Magyarorszagon szokás ennyire terhesnek lenni. Mindenütt a világon ez egy termeszetes állapot es a várandós nők nem értik magukat csupán a gyerek miatt feljogosítva semmi extra bánásmódra.

2013. okt. 29. 09:40
 17/38 anonim ***** válasza:
76%

Ha egyszer előhúzod ezt a kártyát, attól még nem fogsz a pokolra kerülni :)

De ha valaki rendszeresen csinálja, az nem szép dolog.

2013. okt. 29. 09:42
 18/38 A kérdező kommentje:
Jah és kérlek ne pontozzatok le senkit, mert tényleg az őszinte véleménye érdekelt mindenkinek! Csak hasznos válaszok vannak, amennyiben emberi hangnemben íródtak! :-)
2013. okt. 29. 09:42
 19/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, nekem ez a hozzáállás marhára nem szimpatikus. Te vállaltad a gyereket, sejthetted, hogy mivel jár. Attól, hogy te terhes vagy más is lehet baromi rosszul, vagy várhatja otthon a kisgyereke, akihez sietne haza, vagy stb. stb. Senkire nincs ráírva a gondja, de ilyen esetben mindenki pont lesz.rja. Én sem örültem volna, ha ott várok már órák óta és mondjuk tudom, hogy sietnem kéne haza a kisgyerekemhez, de te befurakszol. Igen, önző vagy. Ha én rosszul vagyok és majd elájulok, az senkit nem érdekel, mert nem vagyok kismama. Ennek ellenére buszon pl. mindig átadom a helyem terhesnek, de akinek nincs semmi baja és csak azért is elvárja, hogy körülötte forogjon a világ az gáz.
2013. okt. 29. 09:50
 20/38 anonim ***** válasza:
59%

Ugy gondolom h vannak helyzetek amikor meg lehet lepni. Persze nem allandoan.

En tersehgondozason birtam ezt h ott is kepesek voltak sokan ezt kihuzni. Mintha am ott senki ams nem lett volna rajta kivul terhes.

Egyik alkalommal a kismama nem sokkal de par hettel idosebb kismama volt mint en. Az orvos kesett surgos csaszaron volt mar jo ideje ott varakoztunk. Erre mikor odaert az orvos be is szaladt. Mikor kijott mar ott volt egy bnoje akivel beszelgetesbe kezdett es meg nagy hangosan igy tett: terhes vagyok nem is fogom kivarni a sorom ha nem muszaj....mert a bnoje ugye elotte ravagta neki h de jo neked jo hamar vegeztel. Na ez szamomra marha pofatlan volt.

Akkor a masike eset jott a ferj a feleseggel persze meg neki nem latszott h terhes mint kiderult akkor volt 12 hetes vizsgalaton. Ketten voltunk elotte mar kb 33 hetes korul voltam asszem es a masik csaj is ugy volt vhogy. Nem kis hasssl voltunk. Erre megerkezet az orvos a ferj odaszaladt jopofizni meg enyelegni aztan mikor kijott az asszisztens ot hivtak be eloszor ja es mondanom sem kellett h kb egy orat minimum volt bent. A ferj addig kint ult es meg a masik kismamanak ilyen megjegyzeseket tett (igaz alapbol nem volt nadszal) h ikereket var? Ugye mondta neki h nem erre a faszi h hat ahhoz kepest akkor orias vagy. Mondta ezt o azzal a csinos testevel. Ezzel csak azt akartam kihozni h vannak emberek akik azt hiszik h ha eloznek is hangot kell annak adni es pofatlan modja is van.

Esetedben megertelek de gondolom nem minden vasarlasnal vagy egyeb helyen huzod ezt elo. 1-2 alkalom oke de az is szerenyen nem pokhendi modon h neked ez jar mert terhrs vagy. Mindennek meg van a maga modja.

2013. okt. 29. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!