Kismamák! Beoltatjátok magatokat H1N1 védőoltással?
22hetes km Vélemények?
2009. nov. 10. 22:01
22/31 A kérdező kommentje:
SEm orvosi diplomám nincs,sem hozzáértésem ehheznem mondhatom meg mit csinálj,,de kérdeztem erről is az orvosomat,hogy mi van az első trimeszteri kismamákkal,és azt mondta,van olyan kismamája"neki" is,és azt beszélték meg,ahogy átlép 1-2 héttel a 2.trimeszterbe,kapja az oltást.
Az én dokim is ellenezte, de most már kifejezetten magától mondta az oltást. Sztem jobban kiismerték a dokik a vakcinát, a betegséget, plusz a környező országokban járvány van.
2009. nov. 11. 07:40
24/31 A kérdező kommentje:
[link]
másoljátok be,és olvassátok el!!ezt a linket is az orvosom ajánlotta,elég meggyőző,friss adat,és nagyon okos,nem befolyásolt emberekkel,orvoskkal készült riport.érdemes,engem viszonylag megnyugtatott az oltás mellékhatásait illetően
Köszi a cikket!Tényleg jó volt végre szaktekintélyek véleményét is olvasni, nemcsak Lenkeit és társait.
2009. nov. 11. 09:45
Én ma adattam be magamnak, 37 hetes vagyok. A 3 éves fiam tegnap kapta meg a férjem meg tegnap előtt. Nem mondom, hogy nem remegett közben kezem-lábam, de nekem is azt mondta a nőgyógyász, hogy oltassak inkább. Kb. egy hónapja még nem javasolta, de azt mondta, hogy mostmár azért jóval többet tudnak és szerencsére nem a médiából, hanem a hozzáértőktől! A média kiakaszt teljesen!!! Meghülyítik az embert! Javaslom, hogy mindenki inkább a dokijára hallgasson. Engem meggyőztek az érvek. Tény ami tény, hogy nem veszélyesebb, mint a sima szezonális influenza, VISZONT a szövődményei lehetnek sokkal veszélyesebbek. Pl. a gyerekorvosonk nagyon nem oltáspárti, mégis szó nélkül oltotta a fiam. Én is megkaptam reggel az oltást, van bennem félsz, nem tudom, hogy jól döntöttem-e, de azt sem,hogyha nem adatom be az-e a jó döntés? Vajon mivel ártok többet? :( Sztem ebben a helyzetben nincs jó döntés.... :(
2009. nov. 12. 16:36
Előző:
Én tegnap adattam be magamnak 34 hetesen. Nekem is a nődokim javasolta.Egy hónapja még ő is más állásponton volt.
Én is félek egy kicsit, de így a baba védett élete első fél évében (ez pont az influenzás időszak lesz mindkettőnknél).Erre gondolj!Egyébként én nem hiszem hogy káros lenne az oltás, mivel minden alkotóeleme megegyezik a sima influenza oltással, csak a vírustörzs más, és azt az oltást is kapják kismamák már több mint 10 éve.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
2009. nov. 12. 18:08
28/31 A kérdező kommentje:
tegnap én is megkaptam,mindkettőt,bébi mocorog,nincs bajom...remélem nem is lesz
29/31 anonim válasza:
27 hetesen beoltottam magam. Bízom benne, hogy nem lesz semmi baj a babával. Az egész családom megkapta már.
Remélem jól döntöttem. Bízom Czeizer Endrében és a nőgyógyászomban.
2009. nov. 16. 09:39
30/31 anonim válasza:
Én ma oltattam be magam,mert a férjem és a családom félt és nem hagytak békén.22 hetes kismama. :o)
2009. dec. 15. 21:06
Kapcsolódó kérdések: