Miért mondják azt ha terhesség alatt hányingered van tuti hogy megmarad a baba?
volt már vetélésem, mindig hányingerem volt, alig éltem.
A mostani terhességemnél soha egy pillanatig nem volt (sőt, semmilyen más tünetem sem), pedig az elején nagyon ikergyanús voltam a magas hcg értékkel.
ha van is összefüggés, nálam nem jött be.
Tévesen hisszük azt, hogy ha magas valakinek a hcg-je, akkor annál biztosabb a terhesség! Ez egy tévhit, és kár terjeszteni. A normál tartományban nem véletlenül vannak ekkora különbségek.
Pl. egy 5 hetes terhességnek a normál hcg szintje 19 és 7340 között van. A hcg szintjében mindig is az a mérvadó, hogy megfelelően duplázódik-e két, max 3 naponta és nem az, hogy éppen milyen magas a szint.
Egyébként is, valakinek magas hcg szinttel lehet teljesen tünetmentes terhessége és fordítva.
Nem értem az 5-ös lepontozását, teljesen igaza van. Az egészséges terhességnek nem a magas hcg szint a jele. Hanem a megfelelő duplázódás, ahogy 14-es is írta.
És kérdező, valóban nincs összefüggés tünet/nem tünet és vetélés között. Ahogy a magas hcg szintnek sem a tünethez.
Statisztika:
a terhességi rosszulléttel küzdő kismamák között kisebb a vetélések aránya.
De ez nem jelenti azt, hogy ha folyamatosan a porcelánbuszt vezeted, tuti megmarad a terhesség. Vetélést okozhat genetikai rendellenesség, meg egy csomó minden más is, nem elég hozzá, hogy a terhességet megtartó hormonok jól működjenek.
És az sem szentírás, hogy ha nincs rosszullét, nem fog megmaradni a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!