Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondják azt ha terhesség...

Miért mondják azt ha terhesség alatt hányingered van tuti hogy megmarad a baba?

Figyelt kérdés
2013. okt. 1. 11:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

volt már vetélésem, mindig hányingerem volt, alig éltem.

A mostani terhességemnél soha egy pillanatig nem volt (sőt, semmilyen más tünetem sem), pedig az elején nagyon ikergyanús voltam a magas hcg értékkel.

ha van is összefüggés, nálam nem jött be.

2013. okt. 1. 12:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is hallottam ezt már, egyszer az orvosom is mondta,hogy van ez a mondás.Nálam mondjuk így is volt,mert tavaly semmi hányingerem nem volt és nem maradt meg a baba,most hánytam össze-vissza és egészséges a babám,de szerintem nem a hányinger miatt,ez csak egy véletlen egybeesés,de azért örültem a hányingernek pont a mondás miatt.Reményt keltett bennem a hányinger :D
2013. okt. 1. 12:21
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tuti hogy megmarad. Egyik rokonomnak a 12. hétben ment el a babája, pedig folyamatosan hányt. Nekem semmi tünetem nem volt, mégis van egy fiam. Most a 2. terhességemnél 3 hétig émelyegtem nagyon, azután nagyon enyhe lett és nincs semmi baja a babámnak. Szerintem genetika az egész. Valakinek akkor is lesz gyereke ha közben maratont fut és észre sem veszi hogy terhes, valakinek pedig nagyon meg kell érte küzdeni hogy megmaradjon.
2013. okt. 1. 13:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Tévesen hisszük azt, hogy ha magas valakinek a hcg-je, akkor annál biztosabb a terhesség! Ez egy tévhit, és kár terjeszteni. A normál tartományban nem véletlenül vannak ekkora különbségek.

Pl. egy 5 hetes terhességnek a normál hcg szintje 19 és 7340 között van. A hcg szintjében mindig is az a mérvadó, hogy megfelelően duplázódik-e két, max 3 naponta és nem az, hogy éppen milyen magas a szint.

Egyébként is, valakinek magas hcg szinttel lehet teljesen tünetmentes terhessége és fordítva.

2013. okt. 1. 13:19
 15/16 anonim válasza:

Nem értem az 5-ös lepontozását, teljesen igaza van. Az egészséges terhességnek nem a magas hcg szint a jele. Hanem a megfelelő duplázódás, ahogy 14-es is írta.

És kérdező, valóban nincs összefüggés tünet/nem tünet és vetélés között. Ahogy a magas hcg szintnek sem a tünethez.

2013. okt. 1. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Statisztika:

a terhességi rosszulléttel küzdő kismamák között kisebb a vetélések aránya.

De ez nem jelenti azt, hogy ha folyamatosan a porcelánbuszt vezeted, tuti megmarad a terhesség. Vetélést okozhat genetikai rendellenesség, meg egy csomó minden más is, nem elég hozzá, hogy a terhességet megtartó hormonok jól működjenek.

És az sem szentírás, hogy ha nincs rosszullét, nem fog megmaradni a baba.

2013. okt. 1. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!