Mire kell figyelni a legjobban terhesség alatt a baba egészsége érdekében?
Mivel több örökletes betegség is van a családunkban, ezért különösen óvatos vagyok, illetve szeretnék lenni, próbálok vitaminokat is szedni.
Milyen ételeket kerüljek, és miket fogyasszak?
Milyen vitaminok a legfontosabbak, és milyen mennyiségben?
Milyen életvitelt folytassak? Mozgás mennyire legyen, és milyen formában?
Köszi előre is
Sajnos az örökletes betegségek ellen nem igazán számít milyen életvitelt folytatsz. A genetika vagy utolér, vagy nem. Reméljük az előbbit, habár nem írtad mik azok a betegségek.
Ha pl. cukorbetegség, akkor egyértelmű mire kell figyelned terhesség alatt..
Étkezz úgy, ahogy szeretnél, megvonni nem szabad semmit magadtól. Csak mértékkel.
Terhesvitamint ajánlják nagyon. Én is szedek, Elevitet, nekem az első babánál is bevált. Ebben minden bennevan, plusz vitamin bevitelre nincs igénye a szervezetnek emellett..
További boldog babavárást! :)
Szia!
Amit kerülni kell az a nyers,nem jól átsütött hús és tojás. Emellett minden zöldéget,hgyümölcsöt alaposan moss meg mielőtt megeszed!
A saját higiéniád is nagyon fontos,mert a kismama könnyebben fertőződhet meg pl egy idegen wc-n.
Legfonosabb a folsav,már a legelejétől,ezt magzatvédő vitaminban is szedheted,mert abban még több olyan vitamin van,amire neked és a babának szüksége lehet!
Egészséges életvitel! Ne dohányozz,alkoholt ne igyál,sok folyadékot kell inni,gyümi,zöldség fontos és még az állati eredetű fehérje ami húsban,tojásban vagy tejben van.Sok rostos is jót tesz!
Én a mozgást megbeszélném az orvossal,ha nincs akadálya,akkor lehet mozogni,de hajolni,emelni ugrálni nem nagyon szabad!
Sok boldogságot!
Köszi :)
Egyébként anyai ágon magas vérnyomás és epilepszia, apai ágon pedig cukorbetegség és rossz látás.
Szóval szegény babának elég rosszak a kilátásai :(
Amihez persze hozzájárul az is, hogy a férjem apukája és nagyapja is alkoholista volt :/
Egyáltalán nem biztos, h ő ebből bármit is örökölni fog..:)
Sőt..:)
Az epilepsziától tartanék én csak, a többi rengeteg családban jelen van.
Ne dohányozz, ne igyál alkoholt, ne egyél nyers húst, ne egyél nyers tojást. Ez a 4 fő szabály.
Egyél inkább többször keveset, mint egyszerre sokat.
Szedj terhesvitamint (emellett nem kell kifejezetten ügyelni arra, hogy tényleg maximálisan egészségesen táplálkozz), továbbá kérd ki az orvos véleményét a többi vitaminnal kapcsolatban. Van akinek külön kell még szednie vasat, folsavat, magnéziumot, kalciumot. Az első vérvételből sokminden kiderül majd.
Az örökletes betegségekkel nem tudsz mit tenni, sajnos ahogy a nevében is benne van, örökletes.
Ha hízásra hajlamos vagy, akkor nem árt minden nap legalább sétálni, ilyenkor gyorsan felszaladnak a kilók nagy zabálások nélkül is sajnos. Amíg lehet, és kényelmes bármit tehetsz, bár én úszni nem mennék a fertőzésveszély miatt.
Orvos folsavat írt elő, napi 1x 3 mg.
Emellett szedek még Gravidát.
Itt olvastam, hogy kellene még Omega 3 zsírsavat, majd ezt is beszerzem.
Hízásra sajnos hajlamos vagyok, úgyhogy akkor a sétát majd beiktatom, csak nem mertem, mert nem akarok beteg lenni, mert semmilyen gyógyszert nem szeretnék szedni a terhesség alatt.
Alkoholt se én se a férjem soha nem fogyasztunk, és nem is dohányzunk, úgyhogy az nem lesz nehéz :)
Tiramisu nem jöhet akkor szóba? Mert az imádjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!