Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondják azt ha terhesség...

Miért mondják azt ha terhesség alatt hányingered van tuti hogy megmarad a baba?

Figyelt kérdés
2013. okt. 1. 11:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

Erre sajnos nem sikerült rájönnöm, de ez egy jó nagy baromság.

Abból indult ki, hogy Ceizel professzor azt mondta, áldás az a kismamának ha terhességi tünetei, mondjuk hányingere van, mert következtethet arra, hogy a hormonok dolgoznak.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy másnap az illető nem vetél el, illetve nem jelenti azt, hogy akinek nincs terhességi tünete, annak biztosan nem marad meg.

Tehát ez az egész arra jó, hogy halálra rémissze azokat, akiknek nincsen tünetük, és tévesen megnyugtassa azokat, akiknek van.

Sajnos a koraterhesség nagyon sérülékeny, BÁRKI elvetélhet. Ettől függetlenül mindenkinek bíznia kell a babájában, és nem ilyen sületlenségekre alapozni.

16+4 kismama, akinek semmilyen terhességi tünete nem volt!!!

2013. okt. 1. 11:34
 2/16 Wishmay ***** válasza:
Sajnos nem tudom, hogy miért mondják, de úgy gondolom, hogy ez nem igaz. Legalábbis én kétszer elvetéltem, pedig mind a kétszer volt hányingerem és hánytam is.
2013. okt. 1. 11:35
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

egyszeru magas HCG szint okozza tobbek kozott a lelki dolgok mellett a terhessegi hanyast.

magas HCg az egeszseges terhesseg jele.

2013. okt. 1. 11:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Keresgéltem én is választ a kérdésemre de nem találtam semmit :) és köszönöm a válaszokat.Nekem már van egy 13 hós lányom semmi tünet nem volt vele most megint terhes vagyok 6 hetes pont ma és van egy kis hányingerem és ez miatt eszembe jutott hogy megkérdezzem hátha...:D
2013. okt. 1. 11:42
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

A magas hcg nem az egészséges terhesség jele:)

Kvázi nincs összefüggés, elsőnek igaza van.

2013. okt. 1. 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is hülyeség. Nekem első terhességemmel olyan hányingerem volt és közben farkas éhes is voltam, hogy rettenetes volt. 6 hetesen vert a babám szíve minden rendben volt, hányinger nem múlt el és a 12. hetes uh-n kiderült a babám elhalt a 8. héten. Ez utáni második terhességemmel semmi tünetem nem volt, 1 hét késés után tűnt fel, hogy késik a mensim, még bosszankodtam is, hogy a sok idegességtől még a mensim is kimarad. (nagyon elfoglaltak voltunk eszembe sem jutott a baba, azt sem tudtam mikor volt ovum) Hát aztán 2 hét után csak teszteltem és 2 csíkos lett, nem akartam el hinni hisz az elsővel is iszonyat rosszul voltam, velem meg semmi. 33 hetes vagyok kb. két nap olyan volt amikor enyhe hányingerre panaszkodhattam volna, de semmi egyéb tünetem nem volt.
2013. okt. 1. 11:47
 7/16 anonim ***** válasza:

Hülyeség.

A terhesség alatt nem volt hányingerem, egyszer sem hánytam, nem émelyegtem, és semmi olyan nem "csináltam", amit általában a kismamák szoktak. Gyönyörű fiam született 20 hónapja.

2013. okt. 1. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy van összefüggés.

Az első terhességemnél is csak nehezen lett pozitív a teszt, gondolom kevesebb volt a hcg, és a mostani terhességemnél is. Semmilyen terhességi tünetem nem volt az első babával sem és most a másodikkal sem, még a melleim sem feszültek, vagy lettek nagyobbak, csak a bimbóudvar lett sötétebb, 21 hetes vagyok. A szülésig nem volt egyetlen egy méhkeményedésem, vagy görcsöm sem az első babával, 40. hétre született spontán. Most sincs semmi panaszom. Soha nem volt vetélésem, mindkét terhesség tervezett volt, és azonnal első hónapban összejött mindkettő.

Szóval nem hinném, hogy baj lenne a hormonjaimmal, csak mert nincsenek tüneteim.

2013. okt. 1. 12:04
 9/16 anonim ***** válasza:
50%

Nem igaz, de nem is hülyeség.

Van összefüggés. A hányós nők nagyobb részénél marad meg a baba; valószínűleg azért mert a hormonok tényleg jobban dolgoznak. De itt csak statisztikáról beszélünk, nem arról, hogy ha hánysz tuti megmarad, ha meg nem, akkor tuti nem. :) Csak valamicskével nagyobb a valószínűsége, hogy egészségesen halad a terhességed.

2013. okt. 1. 12:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Remélem nem haragszotok rám csak kíváncsi vagyok a válaszokra mert hallottam ezt a mondást...vagy mit?! :)
2013. okt. 1. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!