Miért mondják azt ha terhesség alatt hányingered van tuti hogy megmarad a baba?
Erre sajnos nem sikerült rájönnöm, de ez egy jó nagy baromság.
Abból indult ki, hogy Ceizel professzor azt mondta, áldás az a kismamának ha terhességi tünetei, mondjuk hányingere van, mert következtethet arra, hogy a hormonok dolgoznak.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy másnap az illető nem vetél el, illetve nem jelenti azt, hogy akinek nincs terhességi tünete, annak biztosan nem marad meg.
Tehát ez az egész arra jó, hogy halálra rémissze azokat, akiknek nincsen tünetük, és tévesen megnyugtassa azokat, akiknek van.
Sajnos a koraterhesség nagyon sérülékeny, BÁRKI elvetélhet. Ettől függetlenül mindenkinek bíznia kell a babájában, és nem ilyen sületlenségekre alapozni.
16+4 kismama, akinek semmilyen terhességi tünete nem volt!!!
egyszeru magas HCG szint okozza tobbek kozott a lelki dolgok mellett a terhessegi hanyast.
magas HCg az egeszseges terhesseg jele.
A magas hcg nem az egészséges terhesség jele:)
Kvázi nincs összefüggés, elsőnek igaza van.
Hülyeség.
A terhesség alatt nem volt hányingerem, egyszer sem hánytam, nem émelyegtem, és semmi olyan nem "csináltam", amit általában a kismamák szoktak. Gyönyörű fiam született 20 hónapja.
Nem hinném, hogy van összefüggés.
Az első terhességemnél is csak nehezen lett pozitív a teszt, gondolom kevesebb volt a hcg, és a mostani terhességemnél is. Semmilyen terhességi tünetem nem volt az első babával sem és most a másodikkal sem, még a melleim sem feszültek, vagy lettek nagyobbak, csak a bimbóudvar lett sötétebb, 21 hetes vagyok. A szülésig nem volt egyetlen egy méhkeményedésem, vagy görcsöm sem az első babával, 40. hétre született spontán. Most sincs semmi panaszom. Soha nem volt vetélésem, mindkét terhesség tervezett volt, és azonnal első hónapban összejött mindkettő.
Szóval nem hinném, hogy baj lenne a hormonjaimmal, csak mert nincsenek tüneteim.
Nem igaz, de nem is hülyeség.
Van összefüggés. A hányós nők nagyobb részénél marad meg a baba; valószínűleg azért mert a hormonok tényleg jobban dolgoznak. De itt csak statisztikáról beszélünk, nem arról, hogy ha hánysz tuti megmarad, ha meg nem, akkor tuti nem. :) Csak valamicskével nagyobb a valószínűsége, hogy egészségesen halad a terhességed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!