Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha éppen hogy csak...

Baj, ha éppen hogy csak 10hetesen abbahagyom a duphaston szedését? Barnázásra kaptam 5hetesen 2x1-et.

Figyelt kérdés
A doki mondta,hogy nem kell tovább és nem is írt többet. Előző terhességeimnél tovább kellett szednem.
2013. szept. 25. 10:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
En is tovabb szedtem,kb 16 hetig es akkor is csak fokozatosan lehetett abbahagyni a szedeset.
2013. szept. 25. 10:02
 2/15 A kérdező kommentje:
Én kb a 12-13hétig szedtem. Azt tudom,hogy fokozatosan kell elhagyni.
2013. szept. 25. 10:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is 12. hétig kaptam progeszteronpótlást és a 14. hétig, csak fokozatosan szabadott abbahagyni. Nem akarsz felkeresni másik orvost? 10. héten ez nagyon korai...
2013. szept. 25. 10:07
 4/15 A kérdező kommentje:

Én is ettől félek,hogy nagyon korai. Gondoltam rá,hogy beszélek erről egy másik orvossal is.

De azért várok tapasztalatokat,hogy volt e valakinél hasonló.

2013. szept. 25. 10:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. 12 hetes korig szokták adni, mert onnantól kezdve veszi at a progeszteron termelését a méhlepény. Én 13. hétig szedtem, de így sem volt problémamentes a leállás.
2013. szept. 25. 10:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

nem szabad abbahagyni a 10. héten, főleg nem hirtelen.

szerintem beszélj egy másik orvossal, én utrogestant szedtem, de mikor mentem újra, mindig megkérdezte az orvos, hogy van - e még elég, vagy írjon receptet, ez tartott a 13. hétig.

először 2x2-t szedtem, majd fokozatosan 2x1, 1x1, és végül elhagytam.

nálam egyszer volt olyan, hogy nem vittem magammal a gyógyszert, máshol aludtam, és reggelre megint elkezdtem barnázni.

de szerencsére semmi baj nem volt.

mindenképp beszélj másik orvossal is, vagy elég ha ugyanazt megkéred, hogy írjon fel, mert elfogyott.

ez a gyógyszer csak segít, ártani nem árt, még akkor sem, ha inkább picit tovább szedi a kelleténél az ember.

boldog babavárást! :)

2013. szept. 25. 10:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

progeszteronpótlást csak a 12. hét után (betöltött) szabad fokozatosan elhagyni, nem egyik pillanatról a másikra, mert valóban csak azután veszi át a szerepét a méhlepény

egy lombikos anyuka

2013. szept. 25. 11:10
 8/15 A kérdező kommentje:
Beszéltem a dokival. 16ra adott időpontot. De így is egy hét kimarad. Addig ha iszom a palástfű teát segíthetek a dolgon?
2013. okt. 7. 10:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Az lemaradt,hogy,amikor azt mondtam neki,hogy addig nem elég a gyógyszer,azt mondta,ha gond van menjek a kórházba.
2013. okt. 7. 10:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Továbbra is az a véleményem, hogy keress másikat. Mi az, hogy "ha gond van, menj kórházba"? Az ő felelőssége a terhesgondozásod, és ha nem ad gyógyszert időben, akkor az minden, csak nem felelősségvállalás. Az én dokimmal is kerültünk már olyan helyzetbe, hogy recept kellett volna, de nem volt időpont addig, míg elfogy a gyógyszer. Azt mondta, időpontot nem tud adni, de az asszisztensénél át tudom venni a receptem rendelési időben, és későbbi időpontban személyesen találkozunk. De gyógyszer nélkül nem hagyott egy napra sem! Az is progi pótló volt (utrogestan). Szerintem ez nem olyan játék, hogy egy hétre kihagyom, aztán majd meglátjuk... a tea pedig kiszámíthatatlan hatóanyag mennyiséget tartalmaz. Én nem kockáztatnék, mennék ügyeletre ha nincs más és megmondanám, hogy a dokim nem ad időben receptet én meg kifogyok a gyógyszerből.
2013. okt. 7. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!