Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegség...

Terhességi cukorbetegség többedik terhességnél is kialakulhat?

Figyelt kérdés
Ha az első kettőnél rendben volt terhesség alatt a cukor, akkor mekkora rá az esély, hogy a harmadiknál probléma lesz vele?
2013. szept. 17. 13:59
 1/7 anonim válasza:
Én első gyermekemet várom, de már beszéltem erről az orvosommal. Ő szerinte minden terhesség más. Bármelyik nőnél előfordulhat, hogy első babáját simán kihordta a másodikkal pedig az ágyat nyomta szinte végig. A tünetek is teljesen mások lehetnek, de akár ugyan olyan is lehet az összes terhessége.
2013. szept. 17. 14:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Sőt fordítva is lehet. Első babánál cukorbetegség, a másodiknál semmi. Sajnos nem garancia az első két terhesség cukorbetegség-mentessége a harmadiknál ugyanerre.
2013. szept. 17. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, kialakulhat. Barátnőmnél is így volt. Egy másiknál meg pont fordítva. :)
2013. szept. 17. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálam az első terhességnél nem alakult ki a másodiknál igen és most várom a harmadikat,szintén terhességi cukros vagyok.
2013. szept. 17. 16:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Édesanyam engem es az öcsémet kihordta cukorbetegseg nelkul, a hugommal pedig elojott neki. A lanyomnal tul alacsoiny volt a cukrom, most pedig pont hatarerteken volt, dietaznom kell..lanyomnal semmi fizikai problemam nem volt, most hanytam, emelyegtem, minden bajom volt az elso 16 hetben...minden terhesseg mas:-)
2013. szept. 17. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az első terhességemnél előjött, most a másodiknál (még) nem, többször ellenőrzik majd. Viszont, az előző terhességemnél nagyon sok olyan kismamával jártam együtt a terhesdiabetológiára, akinél a többedik várandósság alatt jött csak elő ilyen gond.
2013. szept. 17. 23:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mindenkinek jó babavárást, ill. babázást kívánok! :)
2013. szept. 18. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!