Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbetegség - terhesség?

Cukorbetegség - terhesség?

Figyelt kérdés
3 hónapja derült ki hogy cukorbeteg vagyok. terveztünk egy második babát, és most olvastam, hogy a cukorbetegeknél 4x nagyobb a kockázata a genetikai betegségeknek, mint egy egészséges nőnél. Ráadásul 35 elmúltam. Most gyógyszert szedek. Bárkinek bármilyen tapasztalata van e téren, kérem ossza meg velem. Tanácstalan vagyok, bele merjek e vágni.
2013. szept. 14. 07:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen gyógyszert szedsz, én metformin alapút szedtem a terhesség 14. hetéig, mert sikerült diétával tartani a megfelelő értékeket, ezért elhagyhattam, de van ismerősöm, aki szülésig folyamatosan szedte. Egészséges babáink vannak/lesznek :))) A kockázatok nyilván megvannak, de a vizsgálatok is ezek szűrésére. Én 30 vagyok, de még legalább 2 gyereket szeretnénk a fiúnk mellé, ezért simán leszek 35 is, amikor várandós leszek. Ezek a számok engem nem tartanak vissza. Szerintem ha megfelelő orvosod van, akiben bízol és aki járatos a cukorbetegek várandósságában, akkor nyugodtan vágjatok bele! :)
2013. szept. 14. 09:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Elvileg terhesen csak az inzulin jöhet szóba. Itt szoktam olvasni, hogy gyógyszert szednek, de inkább az IR-esek. Cukorbetegről még itt sem olvastam, hogy gyógyszert szedne terhesen, személyesen pedig nem ismerek ilyet. Én is és az összes cukorbeteg ismerősöm inzulint használt a terhesség alatt, akár 1-es, akár 2-es típusú, akár csak terhességi cukorbeteg. El kell menni ún. prekoncepcionális gondozásra, ahol beállítják az inzulint. Csak akkor szabad belefogni a babaprojektbe, ha normoglikémiás értékeid vannak. Már a teherbeesés pillanatában is jónak kell lenni a cukot értékeknek.

A mi lányunk teljesen egészséges és nem ismerek olyat, akinél a betegség gondot okozott volna. Persze szigorúan kell tartani a diétát és a kezelést, illetve sokkal több vizsgálat van, mint egészségeseknél.

2013. szept. 14. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!