Cukorbetegség - terhesség?
Elvileg terhesen csak az inzulin jöhet szóba. Itt szoktam olvasni, hogy gyógyszert szednek, de inkább az IR-esek. Cukorbetegről még itt sem olvastam, hogy gyógyszert szedne terhesen, személyesen pedig nem ismerek ilyet. Én is és az összes cukorbeteg ismerősöm inzulint használt a terhesség alatt, akár 1-es, akár 2-es típusú, akár csak terhességi cukorbeteg. El kell menni ún. prekoncepcionális gondozásra, ahol beállítják az inzulint. Csak akkor szabad belefogni a babaprojektbe, ha normoglikémiás értékeid vannak. Már a teherbeesés pillanatában is jónak kell lenni a cukot értékeknek.
A mi lányunk teljesen egészséges és nem ismerek olyat, akinél a betegség gondot okozott volna. Persze szigorúan kell tartani a diétát és a kezelést, illetve sokkal több vizsgálat van, mint egészségeseknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!