Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti inzulin...

Terhesség alatti inzulin kezeléssel kapcsolatban lennének kérdéseim?

Figyelt kérdés

Még nem vagyok várandós, de súlyos IR-em volt. Remek kezelést kaptam, jobban vagyok. De fennáll a lehetősége, hogy majd szükségem lesz inzulinra a várandósság alatt. Aki így járt, vagy, akinek van ismerőse, aki átélte ezt, mesélne nekem?

Milyen értékekkel kapott inzulint?

Be kellett feküdni a kórházba beállításra?

Milyen hatással volt a babára?

Szülhetett természetes úton, vagy kötelező a császár ilyenkor?

Aki természetesen szült mégis, annak hogy alakult a szülése? (Evés, inzulin, stb.)

Szülés után kellett még inzulin? Hogy állt vissza a gyógyszerre?

Köszönöm a segítséget! Minden információ töredéknek örülnék!

2013. febr. 11. 11:49
 1/1 anonim ***** válasza:

Csak részben tudok válaszolni a kérdésedre.

Én inzulinos cukorbeteg vagyok. Így vállaltam babát. Nagyon szigorúan kellett tartani végig a diétát és az inzulinkezelést. Végig jók voltak az értékeim, a 40. hét elején kezdett romlani a helyzet, akkor már nagyon sokat hipóztam, viszont totál zárt voltam, ezért és más okok miatt is összességében úgy döntöttek, hogy megcsászároznak. Csak emiatt nem feltétlenül kell a császár. Van olyan ismerősöm, aki nálam is súlyosabb beteg és Ő ugyanabban a kórházban simán szült.

Nekem beállításra már nyilván nem kellett befeküdni, viszont a 37. héten már igen. A mi kórházunkban már ez is viszonlag késő, sok cukorbeteget már 35. héten befektetnek. (nem a terhességi cukrosokat) Azokat, akiknek terhesség alatt állítják be az inzulint általában befektetik a beállítás idejére.

A babára semmilyen hatással nincs az inzulin, mert a méhlepény nem engedi át. A magas cukor viszont károsíthatja. Nekem teljesen egészségese kislányom született 3100 gr-al, tehát nagy súlya sem lett. De tényleg végig nagyon jók voltak az értékeim.

2013. febr. 11. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!