Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbetegség - mi...

Terhességi cukorbetegség - mi az oka?

Figyelt kérdés
Mi lehet az oka annak, hogy az este mért utolsó vércukorérték alacsonyabb, mint a reggeli, úgy, hogy közben nem ettem semmit?
2013. aug. 21. 08:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Elméletileg az, hogy keveset ettél estére, leesett éjjel a cukrod, és ezért éjszaka megemelkedett, mert ilyenkor túltermelődik valami...na ez nagyon tudományos lett :) nekem úgy állt be, hogy a vacsora után két órával még megeszek két abonettet, vagy két korpovit kekszet.te miket eszel? én már csak tolom le a kaját, mert már nem tudok jóízűen enni....
2013. aug. 21. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia! Én még az elején vagyok, úgyhogy még csak egyelőre aggódom, hogy mit és hogyan ehetek, beáll-e a cukrom. :-/ Eddig nem utóvacsoráztam, de tegnap én is ettem két korpovit kekszet, de így is: este 4.8, reggel 5.2 ?! Amúgy még elég jól érzem magam, mert mondom, még csak 1 hete diétázom. Reggelire tönkölybúzából 2 szelet kenyér, felvágott, sajt, paradicsom. Tízórai általában kefír, korpovit, mandula (imádom, és szerencsére ch kevés benne, ellenben kcal mondjuk sok). Ebédre rendelek kaját, ahol mindig fel van tüntetve mennyi ch-t tartalmaz. Délután gyümölcs (alma, barack, fekete szeder). Este husi salátával + köles vagy tönkölykenyér köretnek. + mostantól akkor utóvacsi. :-) Emellett heti 5X sétálunk egy órát a férjemmel vacsi után, akkor mérhetően kevesebb a cukrom. 8.0 lett a terhelésem, remélem nincs nagy gáz, nem kell inzulin, és babó is jól van. Mindenesetre ma rákérdezek a dietetikusnál is erre a reggeli magasabb cukorra, és ha érdekel, szívesen megírom a választ. Te hanyadik hétben vagy? Én 26 hetes vagyok, gondolom ezért bírom még jól. Egyedül az rémít meg, hogy mi minden baj lehet, dehát én vagyok a hülye, hogy minden ilyen oldalt elolvasok. :-( Kitartást Neked!
2013. aug. 21. 11:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Sokkal nem lettem okosabb. Éjjel lök ki az ember szervete egy csomó női hormont, ami az inzulin hatékonysága ellen hat, ezért nőhet a cukorérték. Amíg nem éri el a 6.0-t reggel, azt mondják nem kell vele foglalkoznom... :-/ hát nem tudom.
2013. aug. 21. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nekem az éhgyomri mindig 4.4, vagy a körül. Én ilyen Glynx-vagy milyen- kenyeret, meg slimm kenyeret eszem, és az jó. Eleinte mértem a mennyiségeket, most már csak a kenyeret, a rizst meg a tésztát mérem ki, a többit érzésre. én általában délelőtt és délután is gyümit eszem, mert nekem az hiányzik a legjobban. Azt mondták nekem, ha az éhgyomri cukor ok, az jó, nekem a reggeli után az elején felugrott 8-ra, és inzulint akartak adni, de nem adtam be, inkább húztam még az övön :) Akkor meggyanusított az orvos, hogy keveset eszem, de minden vizsgálatom jó lett, úgyhogy mégsem kell szúrnom magam. A terhelésem 9.7 lett, és most vagyok 33 hetes. A barátnőm Győrben lakik, ő is cukros lett, és még csak diabetológiára sem kellett mennie, hanem mondta a doki, hogy méregesse magának...... Szóval mindenhol máshogy van.
2013. aug. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!