Terhességi cukorbetegség - vannak jó tapasztalatok?
Mindkét fiammal terhességi diabéteszem volt. Az elsőnél kb 26 hetesen derült ki, a terheléses érték 10,6 volt. Diétáztam, a terhesség végére 2 kg plusz volt rajtam összesen (tehát lényegében több, mint 10 kg -t fogytam a kiinduló súlyomhoz képest).
A fiam 3280 grammal született, 41 hét 5 napra (császárral, de nem a cukor miatt).
A kisebbikkel korábban szűrtek az előzmények miatt, 15. héten 8,6 lett a terheléses, végig diétáztam, egy grammot nem híztam (tehát lényegében most is fogytam. A baba 3330 grammal született.
Mindegyik gyerkőc makk egészséges lett, a szülések után is kontrollterheléseket végeztetek évente, minden rendben, a cukrom helyreállt. Igaz, azóta nagyon figyelek az életmódomra. Inzulin sosem kellett, 160 grammos szénhidrát diétát tartottam.
A terhelésesem 8,2 lett.
160 grammos diétát írtak elő, amit később megemelt a dokinéni 180 grammra. Igazából nagyon könnyű volt betartani, csak kezdetekben kellett kicsit variálni, számolni, de hipp-hopp bele lehet jönni és ugyanolyan jó ételeket enni, mint addig. Ki kell tapasztalni, mire vagy érzékenyebb (nálam a kenyér volt a mumus, másnál a tej).
Mind végig jó eredményeim voltak, otthon mértem magamnak, heti egyszer ellenőrizték a kórházban.
A kisfiam egészségesen, 3240 grammal jött a világra, 38 hetesen, császárral, de nem a cukor miatt, hanem mert beletekerte magát a köldökzsinórba.
Most 18 hetes terhes vagyok, hétfőn megyek terhelésre, hogy kiderüljön, van-e most is diabétesz.
Ne olvass rémes történeteket, a szövődmények a kezeletlen diabétesznél alakulnak ki, de te diétázol, figyelnek rád, és ha bármiféle probléma lenne, azonnal tudnak cselekedni, akár inzulinra állítással, akár gyógyszerekkel.
Sok a terhességi diabéteszes kismama, akik odafigyelnek, teljesen egészséges babát hoznak a világra.
nekem ugyan nem terhességi cukorbetegségem van, már előtte évekkel is a 160 g-os diétát kellett tartanom. Még nem szültem, a 28. hétben vagyok. A baba szépen fejlődik, nem nagyobb az átlagnál, nincs vele semmi gond.
az értékeket nálam a fentiek miatt havonta nézik, szépen beálltak 5-5,5 körülire (terhelt és éhgyomorra is), ennél feljebb sose megy. Mondjuk az enyém nem mérvadó, inkább alacsony: 3 alatt volt a terhelt cukrom folyton.
ne izgulj, nem lesz semmi baj :))
Szia!
Nekem is a cukorterhelésen derült ki, hogy terhességi cukorbetegségem van. Nem volt gondom a diétával és külön jót tett, hogy a terhesség végéig csak a szükséges mennyiséget híztam, és minden eredményem utána jó volt. A szülés után még el kellett menni egy terheléses vérvételre, de akkora már semmi baj nem volt.
A kiírt időpont előtt 5 nappal szültem egy egészséges kisfiút. Nézték végig bent neki a cukorszintjét, de teljesen normális értékeket adott és a mai napig nincs gond. Már 21 hónapos.
3900 gr és 51 cm volt-- 4 és fél óra alatt kibújt :D
Ne aggódj! Nem lesz semmi gond! Tartsd a diétát és rendben leszel!
Boldog babavárást és babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!