A dohányzás tulajdonképpen milyen betegségeket,
rendellenességeket okozhat?
Figyelt kérdés
Félreértések elkerülése végett,rögtön az elején tisztáznám...nem dohányzom!!
Csak számomra is feltűnt hogy nagyon felkapott és talán "túllihegett" dolog lett a terhesen dohányzás.Ettől függetlenül elítélendő dolog,csak lehet hogy már túlzás egy kicsit.
Számomra akkor is felelőtlen anya az aki dohányzik, mert ez lutri. Lehet a te környezetedben nincs semmi baj, de hidd el az a kevesebb sajnos!
2013. aug. 28. 15:15
12/18 anonim válasza:
Ja és nem NEM ANYA, számomra nem! Felőlem később lehet példás anya, de ki tudja a négy fal között milyen a gyerekével.
2013. aug. 28. 15:18
13/18 anonim válasza:
Van nekem egy terhességét végigdohányzó testvérem. Elmondjam mit csinált szülés után? A gyereket 3 hónapig szoptatta úgy, hogy közben dohányzott. Úgy gondolta, hogy ha eltelik X idő, akkor már nem megy át a tejen keresztül a cigi. Majd inkább abbahagyta és tápszert adott, hogy rendesen, bűntudat nélkül (???) tudjon cigizni. Amíg a baba aludt, ő kinn ült az erkélyen és csak szívta szívta. Most, hogy a baba foglalkozást igényel, nem alszik egész nap, az anya ugyanúgy kinn cigizget az erkélyen, miközben a gyerek benn bőg egyedül! Vagy lerakja addig a tévé elé, berakja a kompba a fél éves gyereket... Ha a gyerek hisztizik, otthagyja és szintén kimegy rágyújtani. UNDORÍTÓ! Nem érdekel, hogy a testvérem, nem tartom ANYÁNAK. A barátainak, ismerősöknek bezzeg azt hazudja, hogy csak pár szálat szív... Mindemellett igaz, hogy nagyon jó ember, de hogy őt idézzem "erről az egyről nem vagyok hajlandó leszokni egy gyerek kedvéért sem". Szóval lehet hogy az itt említett dohányzó szuperanyák otthon nem is olyan szuperek...
2013. aug. 28. 16:40
14/18 anonim válasza:
Tulajdonkeppen mergezes a babadat es eleve megfosztod az egeszseges elet lehetosegetol. Ha a cigirol nem vagy kepes lemondani erte, akkor ne vallalj gyereket! Ugyanis meg sokkal tobb dologrol kell lemondanod amig felno! En dohanyoztam terhessegem elott, de amint teherbe estem az elso gyerekemmel, azonnal letettem es azota sem gyujtottam ra. Ennek mar 7 eve. Igenis ki lehet birni es aki nem teszi meg, az felelotlen es alkalmatlan anya!
2013. aug. 28. 19:20
15/18 anonim válasza:
Aki lepontozta a válaszokat, az dohányzó kismama, vagy szerinte nem árt a babának a cigi? Hát akármelyik is, szánalmas.
2013. aug. 29. 08:23
16/18 A kérdező kommentje:
Felőlem ment a zöld kéz mindenkinek,viszont ezt a "nem anya" válasz adást és sem tudom elfogadni.
Nekem is vannak olyan ismerőseim akik sajnos végig sírták,szenvedték a terhességüket mert párjuk elhagyta őket stb stb...és azért azt mondom hogy csinálja végig ezt bárki utánuk úgy,hogy egyik napról a másikra eldobja a cigit.Nem doboz számra ették a cigit,de egy pár szál biztos minden nap elment.
Úgy biztosan könnyű lerakni hogy szerető férj és várakozó család áll az ember mögött.
De ettől függetlenül is azt mondom hogy nem jó dolog,csak talán már túlságosan sokat beszélnek róla.
Lassan nem az lesz az első,második kérdés hogy "hány hetes vagy?","kisfiú vagy kislány" hanem hogy dohányzik e.
Még egyszer köszönöm a válaszokat és aki éppen babát vár annak nagyon sok egészséget és könnyű szülést kívánok :)
2013. aug. 29. 08:34
17/18 anonim válasza:
Másod-unokatestvérem süketen született, az anyja cigizett a terhesség alatt.
2013. aug. 30. 22:36
18/18 anonim válasza:
Felőlem cigizhet a kismama, engem aztán nem érdekel, csak undorító!
De számomra, ha ennyit nem tud megtenni a születendő babájáért, ha van mellette férj-barát, ha nincs, számomra akkor sem elfogadható!!! Ennyi a minimum (nincs cigi, nincs drog, a kávé sem jó terhesség alatt), amit egy születendő babáért meg kellene tenni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!