Mennyire ártok ezzel a babának?
Rosszul olvastad.
A "mindent vagy semmit elv" kb. addig "véd", amíg ki nem marad a menstruációd.
Természetesen árthatsz a gyereknek.
Látom, már dolgoznak a hormonok***.
Csak tényszerű voltam, de te már ebben is támadást vélsz.
***Na, EZ volt gonoszkodás!
A 6. és 12. hét közötti időszak a legrizikósabb a baba fejlődése szempontjából. Ugyanis ekkor alakulnak ki a szervei. És ilyenkor már nem történik vetélés "csak" azért, mert kicsit vak, hülye, nyomorék lesz a gyerek, csak akkor megy el, ha igazán nagy hatás éri.
Alkohollal, gyógyszerekkel ebben az időszakban nagyon vigyázni kell.
Hogy valami "nyugtatót" is írjak: brit kutatások alapján azt találták, hogy ha az anyuka a 15. hét előtt leszokik a dohányzásról és a terhesség végéig kibírja nélküle, akkor az esélyei a koraszülésre, kis súlyú csecsemőre, asztmára, tüdőbetegségre (=elsősorban ezek hozhatók összefüggésbe az anya dohányzásával)... jelentősen lecsökkenek, majdnem olyannyira, mint annál, aki egyáltalán nem dohányzott.
Ha most leteszed, vagy a felére csökkented, az már nagyon jó.
A dohányosok gyermekei nagyon hajlamosak az asztmára.
Ez az 5 hét eltelt, nem tudtad, de most már vigyáznod kell rá innentől kezdve.
Nem fokozatosan kell letenni, hanem el kell dönteni, holnaptól nem cigizek, és kész!
Ezzel a lassan leszokom, csak magadat nyugtatod, hogy így a jó a babának, meg neked, pedig nem, azonnal le kell tenni végleg a cigit, amint megtudod hogy terhes vagy, mert minden egyes szál árt a babának!
Én is cigiztem mikor teherbe estem, de mindd a két terhességwmne azonnal leraktam, mert nem szerettem volna, ha bármi baja legyen a picinek!
Most a legfontosabb hogy ne Bagózz, most fejlődik ki mindene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!