Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség és dohányzás?

1lány.... kérdése:

Terhesség és dohányzás?

Figyelt kérdés
Előre írom, lehet ócsárolni, szidni! Tisztában vagyok a dohányzás káros hatásaival a terhesség alatt (meg egyébként is). Szóval a helyzetem az, hogy 6 hetes terhes vagyok, 2 hete tudtam meg, előtte erős dohányos voltam, mondjuk szerencsére most az utóbbi hónapokban már "csak" napi fél doboz volt kb. Amikor megtudtam hogy baba lesz, akkor azt csináltam, hogy hirtelen letettem a cigit, rettentő rosszul voltam, nem is láttam az idegességtől, most pár napja azt csinálom, hogy este elszívok egy szálat, de max másfelet... Nem tudom, hogy ez mennyire nagy baj, vagy hogy hogyan tegyem le teljesen, engem ez az egy szál is annyira megnyugtat, hogy hihetetlen, napközben is néha elkap hogy nagyon rágyújtanék, de kivárom mindig az estét, és azt az egyet elszívom vacsi után, egyébként nyugodt tiszta környezetben élek egy kisvárosban, kevés szmog kevés stresz... szóval szerintetek hogyan csináljam, hogy ezt az esti egyet is el tudjam hagyni? Tapasztalatok? Kismamák ti hogy csináltátok? Nem volt nagy a stressz attól hogy elmaradt a cigi? Nem arról van szó, hogy nem érdekel a kisbabám egészsége, de nagyon is érdekel, és bánt hogy szívom, csak ha meg nem akkor meg még százszor rosszabb. Olvastam sok olyat, hogy attól következett be (valószinűleg) a vetélés, hogy a kismama nagyon ideges volt az elvonási tünetek miatt. Nem tudom mit tegyek, mennek a napok, lassan a 7. hétbe leszek és nagy lelkiismeret furdalásom van emiatt az egy szál miatt... :/ Segítsetek :( Ami még nehezíti a helyzetet, hogy a párom is erős dohányos, igaz mostmár nem a lakásban, de mindig érzem rajta nagyon erősen a cigiszagot, amitől csak még rosszabb lesz.

2013. aug. 6. 19:12
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
72%

Anyámnak nőgyógyászati problémái voltak, ezért össze-vissza menstruált (néha hónapokig nem), így a 12. hét körül került orvoshoz "megmagyarázhatatlan gyomorpanaszokkal". Ekkor derült ki, hogy terhes velem. Addig napi egy dobozzal szívott.

Ő is nehezen tudta letenni, visszament az orvoshoz, hogy síkideg, mi legyen. Mondta az orvos, hogy nagyon visszafogott mennyiség kevésbé árt, mint a stressz, amit teljes elvonás okoz. Így kb heti 10 szálat elszívott a terhesség alatt. Az utolsó két hétben nem (befektették kórházba), de a szülés előtti nap olyan síkideg volt, hogy apám nyomott a kezébe egy szálat, hogy szívja el.

Egészséges vagyok, már 30 éves. Szoptatás alatt úgy cigizett, hogy az esti utolsó után kiment és elszívott egy szálat (éjjel jól alvó baba voltam, nem kellett éjjel szoptatni).

Nem mondom, hogy általános, de az én esetemben nem lett következménye. Fizikailag és mentálisan is egészséges vagyok, születésemnél se volt probléma. 3200 grammal születtem, úgy tudom, az normális súly.

2013. aug. 6. 19:24
 2/30 anonim ***** válasza:
66%

szia!én ugy irok neked hogy 2gyermekes anyuka vagyok. sajnos én is dohányzom napi 3szál max! nekem ez a 3szál a terheség alatt maradt meg! én is szivtam a másodiknál többet sajnos! ezel nem azt akarom mondani te is szivd de ha a kezelöorvos tudja akor nem lesz gond mert ha ideges vagy roszabb!

lehet elitélni de öszintén jobb ha hazudik a kismama?

2013. aug. 6. 19:24
 3/30 anonim ***** válasza:
80%
Én a helyedben konzultálnék egy nőgyógyásszal.Sok ilyennel találkoznak,biztos találna rá megoldást.Én nem dohányzom ezért nem igazán vagyok otthon a témában,de ilyen esetben lehet jó megoldás a nikotin tapasz,ha emiatt vagy ideges.Ha meg csak megszokás,akkor esetleg elektromos cigi.
2013. aug. 6. 19:26
 4/30 anonim ***** válasza:
74%

Ja, anyámnak azt mondta az orvos, hogy az első három hónapban még masszívan megszűr sok mindent a méhlepény. A szoptatás alatt már necces, mert ott minden a tejben landol, nincs szűrő.

Egyébként a nikotin vagy a szertartás hiányzik inkább? Mi volt a leghosszabb cigimentes időszakod, mióta dohányzol?

Azért kérdezem, mert nekem egy műtét miatt kényszerültem másfél napos elvonásra. A műtét napján kívántam, de jobban lefoglalt, hogy xarul vagyok a friss vágás miatt. Kimenni esélytelen volt, nővér nélkül nem tudtam mozogni, ő meg nem volt partner a frissen műtött beteg megcigiztetésében.

Amikor hazajöttem, rá akartam gyújtani és egy slukktól úgy megszédültem, hogy le kellett ülnöm. Sajnos a férjem is dohányzik és anyám is (a műtét miatt pár napra feljött). Két napig néztem, hogy egész nap cigiznek és visszaestem. Pedig ott közel voltam a leszokáshoz.

2013. aug. 6. 19:27
 5/30 anonim ***** válasza:
26%

Az elektromos cigit nemrég betiltották az országban. Nem akarok politizálni, de sajnos nem az egészségvédelmet sejtem az intézkedés mögött.

Mindegy, lényeg, hogy már nem lehet kapni a fenti ok miatt.

2013. aug. 6. 19:28
 6/30 anonim ***** válasza:
82%
Ahhoz képest saját webáruháza van az elektromos ciginek.
2013. aug. 6. 19:32
 7/30 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) 24 éves vagyok, 7 éve dohányzom, akkor váltak el a szüleim... nemrégiben volt egy 3 hónapos cigimentes időszakom, teljesen le tudtam tenni,e-cigivel sikerült, csakhogy két hónapja meghalt anyukám éshát visszaszoktam, igaz nem abban a mennyiségben ami előtt volt, mert voltak nekem napi 2 dobozos cigizéseim is sajnos... :/ megpróbálok a nőgyógyásszal beszélni, szombaton megyünk Uh-ra, hátha kisütünk valami okosságot együtt, az e-cigiről olvastam sokat, arról is azt írják, hogy káros ugyanúgy... egyébként én úgy érzem, hogy nekem a nikotin az ami hiányzik, azért persze a mozdulat is... :(
2013. aug. 6. 19:39
 8/30 anonim ***** válasza:
52%
Nikotintapaszt terhesen tilos használni!
2013. aug. 6. 19:42
 9/30 A kérdező kommentje:
8-as ezt jó hogy írod, nem tudtam róla, épp gondolkodtam is már rajta, hogy lehet jó ötlet volna... de ha tapasz se akkor mégis mi legyen? Olyan bosszantó, hogy egy szálat nem vagyok képes elhagyni :/
2013. aug. 6. 19:44
 10/30 anonim ***** válasza:
82%

Orvost kérdezz. Szerintem lassan csökkentsd az adagot. A szokás hiánya ellen próbálkozz rágcsálással. Zeller, répa, stb. Csokit is lehet, ha nem vagy hízékony, de a zöldséggel kevésbé lehet mellélőni.

Illetve érdemes más szertartást bevezetni helyette. Egy munkatársam úgy szokott le, hogy ugyanúgy kijárt a dohányzóhelyre, de koffeintmentes kávéval (napi 10 kávétól megállt volna a szíve). Kiment, beszélgetett a többiekkel, elszürgölcsette a kávét, aztán visszament. Tehát magát a cigit hagyta el, a hozzá kapcsolódó szokásokat nem, így könnyebb volt neki.

2013. aug. 6. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!