Terhesség és dohányzás?
Félre ne értsetek nem akarok leszólni senkit, ez mindenkinek szíve joga eldönteni/ felvállalni. Csak ahogy a kérdező is írja; megvan a bűntudat az 1 szál miatt is. Persze sok a siker sztori, de csak az a kérdèsem lenne, hogy ha te vagy az az egy akinek beteg gyereke születik, az lenne az igazi bűntudat?! Meg vakahol olvastam 20-30% ban vetéléshez vezethet.
Írom ezt úgy, hogy több mint 10 éve dohányoztam, napi 1 doboz ment el és egyik pillanatról a másikra nem ment nekem sem a leszokás. Próbáltam ezekre gondolni mikor állapotos lettem, és ez már nem az én függőségemről szólt hanem a születendő babánkról. Így szépen lassan kb 1-2 hét alatt leszoktam. Párom és a környezetemben élők mind dohányoznak, már nagyon ritkán zavar. Pedig csak olyan jó 1 -1,5 hónapja nem gyújtok rá.
Gondolj úgy a leszokásra hogy ez az első dolog amit megtehetsz érte !
Szerintem az már egy pozitív dolog, hogy magadnak is bevallod, hogy ez nem jó dolog, és tenni akarsz ellene.
Szerintem megerősítés kellene neked ahelyett, hogy "anyámm is cigizett, mégse lett bajom".
Igen is lehet baj sajnos, és akkor nem fog vígasztalni, hogy msnál nem lett. Igen, egy szál is káros.
Esetleg nem lehetne a pároddal megbeszélni, hogy együtt szokjatok le? Ő is megtehetné ezt érted és a kicsiért. És ketten tudnátok egymást támogatni.
Én is cigiztem az elején kb. napi 5-6 szálat.Utána 8hetes terhesen vérzéssel kórházba kerültem,pár napig nem gyujtottam rá,de ahogy haza jöttem kívántam a cigit nagyon.Esténként elszívtam 1 szál cigit. a 12hetes uh elött,eldöntöttem,hogy végleg leteszem,azóta nem is gyujtottam rá és nem is hiányzik,akkor sem ha elöttem cigiznek!
15hetes kismama
Az én válaszom nem olyan lesz, amit vársz.
Szerintem egy rossz dumával próbálod magyarázni a kakit. Olvastál olyat,hogy azért vetélt el, mert a cigihiány miatt stresszes volt. Hát ha ez így menne, akkor minden 3. nő elvetélhetne. Amikor pár hetes terhes voltam, akkor halt meg az apósom, anyós adósságba keveredett stb. Mégsem gyújtottam rá (előtte én is sokat szívtam), és nem is vetéltem el!
Egyszerűen csak nagyon akartam az a gyereket és megfeszülve, de kibírtam. Inkább ettem helyette. És igen, híztam 25 kg-ot, de még mindig jobb volt,mint cigizni. Szülés után leadtam.
Barátnőm világ életében egészségesen élt, terhessége alatt is vigyázott magára, mégis beteg gyereke született. Amikor ráakartam gyújtani, azt jutott eszembe,hogy én meg játszok a gyerek egészségével, miközben más a fél karját odaadná, hogy az legyen a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!