Vannak itt fiatal kismamák/anyukák (15-21 éves) akik szívesen válaszolnänak?
Nem vagyok terhes , de már régóta fiatal anyuka szeretnék lenni, ezért szeretnék érdeklődni tőletek.
Tervezett baba volt vagy becsúszott?Mitgondoltál te és a párod mikor megtudtátok?Hogy mondtad el a szüleidnek, mit reagáltak? A barátaid melletted voltak, mit reagáltak? Sokan leszóltak miatta? Miket csináltatok unaloműzésképp (pl.:buli helyett)? Hogyan választottatok nevet? Milyen volt a szülés és az első év(ek)?
Aki örökbeadta miért tette? Tartja az örökbefogadókkal a kapcsolatot? Nehéz volt feldolgozni?
Bocsánat a rengeteg kérdésért , de mindent tudni szeretnék. :)
Azt kihagytam,hogy kislány lesz. Kira Stella lesz a neve, ha majd lesz fiúnk is neki Adrián Konor.
Egyébként nagyon egyetértettünk a név választásban. :)
Szia!Én 16 évesen tudtam meg hogy terhes vagyok.Irtó boldog voltam,mikor ultrahangon megláttam. :)
Nem volt tervezett baba,de meg sem fordult a fejemben hogy elvetessem vagy örökbe adjam.A párom és a családja nagyon ki voltak akadva.Mondták hogy vetessem el a babát majd lehet még idővel.Persze én nem mentem bele,és ezért nagyon sokáig rosszban is voltunk.Apukám nehezebben viselte a dolgot mint anya.De viszont nagyon hálás vagyok anyának hogy mindvégig mellettem állt és támogatott.Annyit mondott hogy akárhogy döntök akkor is mellettem áll meg segíteni fog.A párom családja mikor már nem lehetett elvetetni akkor már bele nyugodott.De rám akarták erőltetni hogy a kislány neve legyen Viktória és legyen megkeresztelve.Zoé lett a neve.Különlegesebb nevet szerettünk volna neki.Az első hónapok/évek...meg kellett szoknom azért az állandó éjszakázást.Hamar bele tanultam mindenbe.Még a védőnőm is azt mondta hogy hiába hogy fiatal anya lettem,de mindent ösztönből csinálok és jól is.
Nekem ezt megnyugtató volt hallani.
Szerencsém volt mert elég hamar végig aludta az éjszakákat.
Nem bántam meg hogy megtartottam,megadok mindent neki amire szüksége lehet.Az életemben nekem ő a nagy szerelem.
Nekem már nehezebb az életem,de én vállaltam és megoldom a magam problémáit.
17-es vagyok.
Kifelejtettem hogy vasárnap lesz 3 éves a kicsikém.
Én már 20 vagyok az apukája meg 25.
Szia :)
17 évesen lettem terhes,most 18 vagyok nem terveztük a bébit, de nem volt szívünk elvetetni.A párommal örültünk neki nagyon, mindketten gyerekszerető családban nőttünk fel, imádjuk a kicsiket. Szüleink úgy gondoltál, hogy még korai a gyerekvállalás de adtak egy esélyt, hogy bizonyítsuk, hogy menni fog.Barátaim mellettünk álltak/állnak. Buli helyett pihentünk a párommal, próbáltuk a lehető legtöbb időt együtt tölteni, felkészülni a változásra, a szülőségre. Mindenféleképpen olyan nevet szerettünk volna választani ami nem emlékeztet semmilyen ismerősre, rokonra, barátra stb. úgyhogy Zoé lett a babánk. :)
A szülésem nehéz volt 40+5 szültem kétszer kaptam OTT-t 2 napot vajúdtam a kórházba, a végén megcsászároztak. :(
Alapból a kórházba rendesek voltak... fogjuk rá. Csak volt egy pár nővér illetve csecsemős nő akik furcsa szemmel néztek és úgy csináltak mintha 5 éves lennék és semmihez nem értenék. Meg állandóan visszakérdeztek 2x-3x ,hogy biztos abba az évbe születtem-e amit mondtam..
Alapvetően életem legnagyobb csodáját éltem és élem most is, mert az Anyaságnál tényleg nincs jobb érzés. :)
7 hetes Manó Anyukája :)
Szia en 10 nap mulva leszek 19 eves es 20+3 hetes kisfiut hordozok a szivem alatt :)
Nem,nem volt tervezett baba. Kiszakadt az ovszer es nem mentem tabiert.
A parom (21) orult neki egybol,en pedig nagyon feltem.
Az o es az en csaladomat is osszehivtuk es kozoltuk,hogy uton van a baba. Ugy fogadtak,ahogy ezt ebben az esetben egy szulo tenne. Mindenben tamogatnak minket. Az,hogy leerettsegiztem egy jo pont volt es hogy a paromnak van munkaja.
A barataink meglepodtek,de nagyon varjak a babòt es nagyon odafigyeloek. Olyan nagy buli tipusok nem voltunk mar,inkabb a hazibulikat kedveljuk es oda most is eljarunk es addig maradunk amig nem leszek faradt. Leszolasokat nem kaptam,max csak a hatam mogott,de nem erdekel! Foglalkozzon mindenki magaval! En tudom,hog kepesek leszunk felnevelni ot szeretetben,es nem fog hianyt szenvedni!
A nevet még akkor eldontottuk,amikor 5 hetesen megtudtuk,hogy vqrandos vagyok :)
Barmi kerdesed van irj privit,szivesen beszelgetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!